سرور امام رضایی‌ها در میلاد نور و رأفت

این است کشور امام رضا(ع)؛ شادترین مردم در میلاد رئوف‌ترین امامبه گزارش خبرنگار ایکنا، امروز تهران همپای مشهد، قم، تبریز، ارومیه، اصفهان، شیراز، یزد، اهواز و صدها شهر دیگر ایران مسرور از عید بزرگ میلاد امام رضا(ع) جلوه‌ای متفاوت از خود را به نمایش گذاشت.

شهر شلوغ، پرترافیک و پر از دود و دم تهران، امروز شاد شاد است و مردم از جای جای این کلانشهر خود را به مسیر دو میدان بزرگ هفت‌تیر تا ولیعصر(عج) رسانده‌اند و همگی با هم در حال خلق شادی و شعف عیدانه هستند.

آنهایی که توان راهپیمایی داشتند خود را به میدان هفت‌تیر رساندند و از آنجا راهی میدان ولیعصر(عج) تهران هستند اما برخی هم ترجیح داده‌اند با فرزندان خردسال و والدین سالمند خود در میدان‌های هفتم تیر، کریمخان، ولیعصر و تقاطع بلوار کشاورز و حجاب در کنار استیج‌هایی که برای این جشن بی‌نظیر تدارک دیده شده بمانند و برنامه‌های بسیار شادی که در آن اجرا می‌شود را تماشا کنند.

دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) نیز امام رضایی است و استیج طراحی شده نیز قلب‌های غریب افتاده و دلتنگ ضریح و پنجره فولاد را می‌لرزاند و صاحبش را تا خود مشهد می‌برد.

مسیر میدان هفت‌تیر تا میدان ولیعصر(عج) خیلی طولانی نیست اما هزار موکب در همین مسیر برپا شده‌اند. شاید جلوه‌ای از بهشت را بتوان اینجا دید؛ کسی عصبانی، غمگین، خشمگین، ناراحت و ... نیست. همه به هم لبخند می‌زنند و شاد هستند؛ همان حالی که توصیفش در قرآن آمده است: «لَا يَسْمَعُونَ فِيهَا لَغْوًا وَلَا تَأْثِيمًا ﴿٢٥﴾ إِلَّا قِيلًا سَلَامًا سَلَامًا ﴿٢٦﴾؛ در آنجا نه سخن بیهوده‌ای می‌شنوند، نه کلام گناه آلودی(25) مگر سخنی که سلام است و سلام»(آیات 25 و 26 سوره واقعه). 

این مسیر که برنامه‌های آن از ساعت 16 امروز آغاز شده است را اگر بپیمایی، بارها و بارها صلوات خاصه امام رضا(ع) را خواهی شنید و خواهی خواند. گروه‌های متعدد سرود برنامه‌های متنوع خود را اجرا می‌کنند، عروسک‌ گردان‌ها با لباس‌های محلی در قالب شخصیت‌های مختلف کارتونی نیز کودکان را سرگرم می‌کنند.

امروز در جای جای ایران به همه خانواده‌هایی که در شادپیمایی امام رضایی‌ها حضور دارند خوش می‌گذرد اما از حق نگذریم حال و هوای بچه‌های تهرانی با بقیه تفاوت می‌کند؛ امروز وسایل بازی و شادی آنها را وسط خیابان‌های اصلی تهران، که در روزهای عادی برای عبور از آنها باید از پله و پله برقی استفاده کنند، آورده‌اند و آنها از قلعه‌های بادی با شادی و نشاط بالا می‌روند و پایین می‌آیند و این پایین بادکنک و اسباب بازی و بستنی و انواع و اقسام نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های خوشمزه در انتظار آنهاست.

شعر خوانی حنانه خلفی، حافظ کل قرآن کریم کشورمان؛ هنرنمایی باستانی‌کاران کشورمان و یک غافلگیری بزرگ با حضور خادمان امام رضا(ع) و پرچم آستان رضوی، حال و هوای این جشن را بیشتر شبیه حال و هوای حرم امام رئوف کرد.  

این جشن تا ساعت 22 امشب ادامه دارد، البته جشنی نیست که در آن فقط یک نفر روی استیج باشد و دیگران فقط به نظاره او بنشینند؛ همه با هم می‌خوانند، پرچم‌ها را همه با هم بلند می‌کنند، همه با هم کف می‌زنند، همه با هم دعا می‌خوانند، صلوات می‌فرستند، سلام خاصه می‌گویند و همه با هم شادی می‌کنند و این ویژگی خاص اجتماع امام رضایی‌هاست. بازار سلفی و فیلم و عکس هم داغ است؛ همه مردم می‌خواهند این روز خاص را در خاطره‌هایشان ثبت کنند.

البته در این مراسم یاد و خاطره شهید آیت‌الله رئیسی، خادم الرضا(ع) نیز با شعرخوانی و حمل تصاویر وی گرامیداشته شد.

از حسن‌های بزرگ این شادپیمایی گفتیم اما باید به این مسئله نیز اشاره کنیم که چقدر جای بیان مفاهیم بلند حدیث سلسلةالذهب، حدیث قدسی منقول از امام رضا(ع) در باب توحید و شروط آن در این مراسم خالی بود؛ چقدر عالی می‌شد که در قالب شعر و داستان از مناظرات امام رضا(ع) و نحوه مواجهه ایشان با مخالفان و موافقانشان هم نقل می‌کردیم. البته به یاد داشته باشیم این سبک برگزاری مراسم سبکی نو و جدید است و باید تلاش کنیم هر سال بهتر از سال‌های قبل‌تر برگزار شود.