مسجد شارجه؛ معرف معماری اسلامی به غیر مسلمانان + فیلم

مسجد شارجه؛ معرف معماری اسلامی به غیر مسلمانان + عکس و فیلمبه گزارش ایکنا به نقل از خلیج تایمز، مسجد بزرگ شارجه شش سال پیش در دهم ماه می 2019 توسط سلطان بن محمد القاسمی، حاکم شارجه به عنوان بزرگ‌ترین مسجد این امارت افتتاح شد و بیش از 25 هزار نمازگزار را در خود جای می‌دهد.

دو سکه، یکی طلا و یکی نقره که هر کدام منقش به آیه‌ای از قرآن بودند، از سوی بانک مرکزی امارات ضرب و به همت بانک اسلامی شارجه به مناسبت تأسیس و افتتاح این مسجد طراحی شد.

این مسجد که 300 میلیون درهم اماراتی برای ساخت آن هزینه شده است، در تقاطع جاده «ملیحه» و «امارات» واقع شده و با فضای سبز و بخش‌های مختلف دو میلیون فوت مربع(190 هزار متر مربع) مساحت دارد.

ساخت این مسجد از سال 2014 آغاز شد و حاکم شارجه خود شخصاً بر مراحل ساخت آن از آغاز تا پایان نظارت داشت.

مسجد بزرگ شارجه با شکوه و جلال خود، شاهکار معماری اسلامی مدرن و برجسته‌ترین بنای تاریخی اسلامی در شارجه است که با معماری کم‌‌نظیر و شگفت‌انگیز، بیانگر اهتمام امارات به حفظ و حراست از میراث اسلامی است.

کتابخانه؛ محل نگهداری منابع معتبر اسلامی

مسجد شارجه علاوه بر مکانی عبادی، مرکزی فرهنگی و اجتماعی است و کتابخانه‌ای دارد که بسیاری از منابع و آثار معتبر اسلامی را در خود جای داده است.

این مکان به دو وضوخانه و ۱۰۰ صندلی چرخدار برای سالمندان مجهز شده و شامل یک فروشگاه هدیه، یک موزه و چندین آبنما است که فضایی از آرامش و سکوت را به بازدیدکنندگان و علاقه‌مندان به اماکن اسلامی هدیه می‌دهد.

دو سکه، یکی طلا و یکی نقره که هر کدام منقش به آیه‌ای از قرآن بودند، از سوی بانک مرکزی امارات ضرب و به همت بانک اسلامی شارجه به مناسبت تأسیس و افتتاح این مسجد طراحی شد

پارکینگ مسجد گنجایش بیش از 2 هزار و 200 خودرو را دارد و فضایی نیز در اطراف مسجد برای افرادی که قصد پیاده‌روی و گشت‌وگذار در آن را دارند، طراحی شده است.

مسجد شارجه در نخستین جمعه ماه رمضان 2019 افتتاح شد و ساخت آن پنج سال طول کشید، این مسجد محلی برای تعامل معنوی و فرهنگی در امارت شارجه به‌شمار می‌آید.

این مسجد اماراتی از همان نگاه اول توجه انسان را به خود جلب می‌کند و با معماری مدرن منحصر به فرد خود، سبک سنتی اسلامی را با عناصر معماری مدرن ترکیب کرده و با جزئیات و تزئیناتی که دیوارها و سقف‌های آن را زینت بخشیده، متمایز شده است.

مسجد شارجه؛ معرف معماری اسلامی به غیر مسلمانان + عکس و فیلم

طراحی و ضرب دو سکه منقش به آیات قرآن به مناسبت افتتاح مسجد

کتیبه‌های قرآنی، نقاشی‌های خلاقانه با خوشنویسی عربی، سازه‌های چوبی و تزئینات هندسی بیانگر تجلی هنر اصیل اسلامی در این مکان عبادی است.

مسجد شارجه شامل گنبدهای بلندی است که با نقوش طلایی تزئین شده‌اند و به آن جلوه‌ای سلطنتی می‌بخشند. ۸۱ گنبد با اندازه‌های مختلف در این مسجد وجود دارد. در دو طرف گنبد اصلی مسجد که قطر آن ۲۷ متر و ارتفاع آن ۴۵ متر است، دو مناره بلند هر کدام به ارتفاع ۷۵ متر قرار گرفته است.

این مسجد چندین ورودی دارد؛ چهار ورودی عمومی، دو تا ویژه بانوان، یک ورودی برای افراد مهم(VIP) و یک ورودی نیز مخصوص اتوبوس‌هاست.

طراحی مسیرهای ویژه برای بازدیدکنندگان غیر مسلمان

این مسجد از بازدیدکنندگان غیرمسلمان استقبال می‌کند و  مسیرهای پیاده‌روی ویژه و مناطق دیدنی مسجد، تجربه‌ای خوب و آموزنده را برای آنان فراهم می‌کند و به آن‌ها فرصت می‌دهد که با اصالت معماری اسلامی و ویژگی‌های آن که در بخش‌های مختلف مسجد خود را نشان داده است، آشنا شوند.

مسجد شارجه نماد ارزش‌های تسامح و ارتباطات بین فرهنگی است و میراث سنتی و مدرنیته را با هم هماهنگ و ترکیب کرده است

موزه، فروشگاه سوغاتی و هدایا، کافه تریا، فواره‌ها و فضای سبز مسجد همواره برای همه باز است و پذیرای بازدیدکنندگان به ویژه در اعیاد و مناسبت‌های اسلامی است.

سالن داخلی اقامه نماز مسجد، 5 هزار متر است و در فضای بیرونی مسجد نیز 13 هزار و پانصد نفر می‌توانند نماز بخوانند.

مسجد شارجه، مانند سایر مساجد امارات، نماد ارزش‌های تسامح و ارتباطات بین فرهنگی است و میراث سنتی و مدرنیته را با هم هماهنگ و ترکیب کرده است.

هدف از بازدید از این مسجد نماز خواندن، تأمل در طراحی زیبای آن و یا لذت‌بردن از تورهای فرهنگی آن می‌تواند باشد و این مسجد نمادی زنده از یک اثر معنوی و فرهنگی است و بازدیدکنندگان با حس عمیقی از معنویت و آرامش و تحسین شکوه و اصالت معماری اسلامی، آنجا را ترک می‌کنند.

{$sepehr_media_3874638_400_300}
 
ترجمه گزارش: زهرا نوکانی