در مراسمی در آستان مقدس حسینی(ع)، روز جهانی موزه و پانزدهمین سالگرد تأسیس این مرکز گرامی داشته شد.

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی آستان مقدس حسینی، اداره موزه امام حسین(ع) وابسته به آستان مقدس حسینی، روز جهانی موزه و پانزدهمین سالگرد تأسیس این مرکز را با برگزاری مراسم ویژهای گرامی داشت.
این مراسم با حضور حسن رشید العبایجی، دبیرکل آستان مقدس حسینی به همراه تعدادی از شخصیتهای مذهبی و فرهنگی و جمعی از بازدیدکنندگان برگزار شد.
العبایجی در این مراسم گفت: امروز شاهد دو مناسبت بسیار مهم بودیم: اول جشن روز جهانی موزه و دوم پانزدهمین سالگرد تأسیس اداره موزه آستان حسینی.
بیشتر بخوانید:
{$sepehr_key_355}
وی افزود: اهمیت موزهها در پیوند دادن گذشته و حال است، زیرا آنها بخشی از تاریخ ملت و تاریخ رهبران آن هستند. از این رو، دبیرخانه کل آستان مقدس حسینی به موضوع موزه توجه زیادی دارد، زیرا موزه یک رسانه ملموس است که بر روح، احساسات و عواطف بازدیدکنندگان تأثیر میگذارد.
وی افزود: موزه آستان مقدس حسینی یکی از
موزههای معروف اسلامی است و شامل آثار باستانی و ارزشمند مربوط به واقعه جاودانه کربلا و این میراث اصیل حسینی است که نمایشگر حماسه، قهرمانی و فداکاریهای سیدالشهدا اباعبدالله الحسین(ع) و یارانش در 1400 سال قبل است. بنابراین، ما همواره از این پروژه فرهنگی که نمایانگر هویت فرهنگی کشور، جامعه و همه مسلمانان است حمایت میکنیم.
او توضیح داد که آستان مقدس حسینی در حال تلاش برای ایجاد یک موزه بزرگ و با کیفیت بالا در صحن حضرت زینب(س) است که دارای جنبه بینالمللی و دارای فناوری پیشرفته خواهد بود. این موزه اشیاء قیمتی، نسخههای خطی، آثار باستانی و مصنوعاتی را که مظهر حادثه جاودانه کربلاست و نیز هجمههایی را که این مکان مقدس از سوی ناصبیها و دشمنان این مکان مقدس شاهد بوده به نمایش خواهد گذاشت. انشاءالله، این موزه به بهرهبرداری خواهد رسید و یک شاهکار هنری در سطح عراق و جهان اسلام خواهد بود.
وی ادامه داد: این فعالیتها نشاندهنده تعهد آستان مقدس حسینی به تبدیل موزه امام حسین(ع) به بستری زنده برای ارتباطات فرهنگی و فکری، روایت داستان فداکاری و رستگاری برای نسلها و تبیین معانی نهضت جاودان حسینی برای بشریت است، بهگونهای که کربلا به عنوان چراغ راهنمای تاریخ و خاطرهای خاموشنشدنی در طول اعصار باقی بماند.
موزه امام حسین(ع) شامل آثار باستانی، عتیقهجات و کلکسیونهای نادر و گرانبهایی است که قدمت آنها به صدها سال پیش برمیگردد و توسط سلاطین و پادشاهان اهدا شده است و برخی از آنها در گنجینه امام حسین(ع) نگهداری میشوند.
این موزه در سال ۲۰۰۹ میلادی تأسیس شد و در آن متخصصان آثار باستانی، هنرهای تجسمی و تاریخ عرب استخدام شدند. آنها فهرستی از گنجینه عتیقهجات و هدایای اهدایی پادشاهان، سلاطین، شاهزادگان و بازدیدکنندگان عرب و مسلمان به موزه امام حسین(ع) را تهیه کردند.