به گزارش ایکنا، وبینار بینالمللی «عزت و اقتدار ایران؛ پیامی فراتر از موشکها» با حضور رئیس جهاددانشگاهی و تعدادی از اساتید دانشگاههای مختلف جهان بعدازظهر امروز، 28 تیرماه در ایکنا برگزار شد.
این وبینار به دنبال جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اسرائیل و آمریکا علیه ایران به همت خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به محورهایی چون «دفاع مشروع ایران در منظومه حقوق بینالملل»، «عملیات وعده صادق ۳ و تغییر معادلات راهبردی منطقه» و «ترور دانشمندان؛ سند مظلومیت ایران و ناقض قوانین بینالملل» پرداخت.
این وبینار با حضور پروفسور علی منتظری، رئیس جهاددانشگاهی به عنوان مهمان استودیو مبین ایکنا و در بخش مجازی بهصورت برخط با ارائه جمعی از استادان دانشگاهها و تحلیلگرانی از کشورهای مختلف برگزار شد.
طلال عتریسی، استاد دانشگاه لبنان، دانیال یوسف، استاد علوم سیاسی دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی، دینا سلیمان، استاد روابط بینالملل دانشگاه پاجاجاران اندونزی و ایاد ابوناصر، تحلیلگر فلسطینی سخنرانان بخش مجازی این وبینار بودند.
دانیال یوسف، استاد علوم سیاسی دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی در سخنرانی ویدئویی خود تصریح کرد که اقدامات اسرائیل در ترور دانشمندان هستهای ایران محکوم است و دیگر کشورهای مسلمان نیز نباید در مورد چنین جنایات و نقض قوانین بینالمللی ساکت باشند. همه کشورهای مستقل باید نگران چنین اقداماتی باشند که همه را در معرض تهدید قرار میدهد. ایران تلاش میکند از خود دفاع کند و علم و تکنولوژی خود را با وجود کمبود سرمایهگذاری توسعه دهد که این میتواند به عنوان یک الگو برای کشورهای اسلامی و کشورهای در حال توسعه مورد تحسین واقع شود.
در ادامه ویدئوی سخنرانی این تحلیلگر مالزیایی را با زیرنویس فارسی مشاهده میکنید:
متن کامل سخنرانی دانیال یوسف از این قرار است:
من دانیال بن محمد یوسف، استاد مدعو و مدیر مرکز مطالعات صلح، گفتوگو و بیگانههراسی در دانشگاه اسلامی مالزی هستم. از من خواسته شده تا در مورد سه موضوع این وبینار صحبت کنم که شامل دفاع مشروع ایران در چارچوب قوانین بینالمللی، هدف قرار دادن دانشمندان و برنامه هستهای ایران و تأثیر عملیات وعده صادق 3 بر منطقه است.
اجازه دهید با تکرار موضع رسمی دولت مالزی آغاز کنم که نخستوزیرمان، انور ابراهیم در مورد حق دفاع ایران در برابر تجاوز اسرائیل و اعلام همبستگی مالزی با ایران بیان کرد. او همچنین اقدامات اسرائیل در کشتن دانشمندان بهویژه دانشمندان فعال در برنامه هستهای ایران را محکوم کرد و از دیگر کشورهای مسلمان خواست در مورد چنین جنایات و نقض قوانین بینالمللی ساکت نباشند. همه کشورهای مستقل باید نگران چنین اقداماتی باشند که همه را در معرض تهدید قرار میدهد.
ما همچنین مقاومت ایران را ستایش میکنیم و در واقع اینکه چگونه ایران تلاش میکند از خود دفاع کند و چگونه، تکنولوژی خود را توسعه میدهد با وجود کمبود سرمایهگذاری لذا باید به عنوان یک الگو از سوی کشورهای اسلامی و کشورهای در حال توسعه تحسین شود. در عین حال دورویی قدرتهای غربی و استانداردهای دوگانه آنها را در محکوم کردن انتقام ایران و سکوت آنها در برابر حمله اسرائیل که به دروغ حمله پیشگیرانه خوانده شد، محکوم میکنیم.
بسیار روشن است و شواهد نشان میدهد که ایران در این جنگ، طرف مدافع بود نه مهاجم. باید به فتوای صادر شده در ایران اشاره کنم که این کشور هرگز از توانایی هستهای خود برای ساخت بمبهای کشتار جمعی استفاده نخواهد کرد. اسرائیل قبلاً نیز با ترور دانشمندان و متخصصان هستهای که برای برنامه هستهای ایران مهم بودند، عامل بالا گرفتن تنشها بوده است.
گسترش حمله این رژیم به زیرساختها، بیمارستانها، ساختمان تلویزیون و مناطق مسکونی منجر به قربانی شدن شهروندان شد. بر اساس قوانین بینالمللی حفاظت از جان غیر نظامیان لازم است. مثلاً کمیسیون بینالمللی قضات(ICJ) میگوید هدف قرار دادن غیر نظامیان به هر نحوی غیر قابل توجیه است بهویژه در قالب تروریسم دولتی.
به هیچ دلیلی نباید دانشمندان برای رسیدن به هر هدفی، ترور شوند. انتقام ایران را میتوان دفاع از خود به شمار آورد. هدف قرار دادن پایگاههای نظامی و اطلاعاتی در تلآویو یا مراکز موساد در هرتزلیا و حیفا مشروع بوده است. آنها به چند مرکز و مؤسسه تحقیقاتی که ارتباط نزدیکی با فعالیتهای نظامی اسرائیل داشتند و از آن حمایت میکردند از جمله مراکز ساخت پهپادهای هوش مصنوعی و مراکز تکنولوژیهای پیشرفته (بدون هیچگونه تلفات غیر نظامی) حمله کردند.
عملیات وعده صادق 3 توانایی ایران در دفاع از خود را با موفقیت ثابت کرد. در واقع ایران وارد جنگی اجتنابناپذیر برای دفاع از حاکمیت و سرزمین خود شد.