به گزارش ایکنا به نقل از صدی البلد، در بیانیه مرکز جهانی فتوای الکترونیکی الازهر آمده است: در چنین روزی در سال 1985 شیخ محمود علی البنا یکی از چهرههای هنر تلاوت قرآن و یکی از مشهورترین قاریان نادر در مصر و کل جهان، از جهان ما پر کشید، فردی که با تلاوتهای دلنشین و خاشعانه شناخته میشد.
این مرکز افزود: شیخ البنا صاحب مکتب خاصی در تلاوت بود، اجرایی منحصر به فرد در قرائت قرآن داشت و ثروت بزرگی از نوارهای صوتی قرآن را در مصر و جهان از خود به یادگار گذاشت. او تلاشهای زیادی برای تأسیس اتحادیه قاریان مصر انجام داد و در زمان تأسیس این اتحادیه در سال 1984، معاون رئیس آن شد.
در پایان بیانیه آمده است: «خداوند شیخ البنا را رحمت کند و او و شنوندگان و دوستدارانش را در هر زمان و مکانی بیامرزد، الهی آمین».
وزارت اوقاف مصر نیز در صفحه رسمی خود سالروز درگذشت شیخ محمود علی البنا را گرامی داشت و اعلام کرد: وی در 20 جولای 1985 در 59 سالگی پس از یک عمر خدمت قرآنی درگذشت، این قاری مصری سرشار از صوت خاشعانه و اجرای مسلط بود و خدمتی خالصانه برای تلاوت و آموزش آن انجام داد و نماینده پر افتخار مصر در داخل و خارج از این کشور به شمار میآمد.
این وزارتخانه تأکید کرد: ما این مناسبت را گرامی میداریم و از خدا میخواهیم رحمت واسعه خود را نصیب آن شیخ با فضیلت نماید و بهترین پاداشها را به خاطر تلاش در خدمت به کتاب خدا به او عطا کند. تلاوتش را نوری در قبرش قرار دهد و در روز قیامت آن را در ترازوی اعمال نیک و حسناتش قرار دهد.
در ادامه پیام آمده است: شیخ محمود البنا در سال ۱۹۴۸، زمانی که تنها بیست و دو سال داشت، به رادیو مصر پیوست و به یکی از جوانترین قاریانی تبدیل شد که در آن زمان رسماً مجوز دریافت کردند. صدای او به خاطر غنای مقامات قرآنی، اجرای خالصانه و توانایی استثنایی در تأثیرگذاری بر احساسات شنوندگان متمایز بود.
وزارت اوقاف مصر افزود: شیخ محمود البنا در مراسم احیای شبهای رمضان در مهمترین مساجد مصر، از مسجد احمدی در طنطا گرفته تا مسجد امام حسین(ع) در قاهره، شرکت میکرد. او همچنین نماینده مصر در هیئتها و مجامع قرآنی بینالمللی متعددی بود و صدای او در حرمین شریفین، مسجدالاقصی، مسجد اموی و بسیاری از مساجد بزرگ اروپا و آسیا طنینانداز شد.
این وزارتخانه در پایان تأکید کرد: شیخ البنا یکی از برجستهترین بنیانگذاران اتحادیه قاریان قرآن در مصر بود و سمت معاون رئیس را بر عهده داشت. او الگویی در نظم، وقار و خدمت به قرآن کریم با فداکاری و اخلاص بود.