به گزارش ایکنا، منابع سوری از پرواز جنگندههای رژیم صهیونیستی بر فراز روستای عریقه در حومه غربی السویداء و شهرک نوی در حومه شمال غربی درعا و نیز فراز خان ارنبه در حومه قنیطره خبر دادند.
این منابع به پرتاب بالنهای حرارتی در آسمان استان السویداء اشاره کردند که نگرانی و وحشت در مناطقی جنوبی سوریه ایجاد کرده است.
از سوی دیگر منابع سوری به ازسرگیری درگیریها در شهرکهای عریقه، ریمه حازم و شهبا در استان السویداء اشاره کردند. این درگیریها با سلاح متوسط و خمپاره انجام شد.
منابع سوری به خسارت سنگین وارده به شهرک عریقه و به آتش کشیده شدن بسیاری از منازل مسکونی در نتیجه حملات اشاره کردند.
این در حالی است که پیش از این خبر از آتش بس در السویدا داده شده بود.
اعتراف لیبرمن به خسارت چشمگیر حملات موشکی ایران
آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی با اشاره به توان موشکی ایران، درباره حمله پیشدستانه تهران به تلآویو هشدار داد و اذعان کرد که تهران تنها با ۲۶ موشک خسارت چشمگیری به اسرائیل وارد کرده است.
لیبرمن مدعی شد که پس از جنگ ۱۲ روزه بین اسرائیل و ایران، حالا تهران «وسواس» انتقام دارد. وی بار دیگر با تکرار تهدیدهای رژیم صهیونیستی، مدعی شد که تلآویو در مقطعی مجبور به حمله دوباره به ایران خواهد شد.
وی با اشاره به تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه تأسیسات هستهای ایران، مدعی شد: میتوانم آنچه ارزیابیهای اطلاعاتی و مقامات درباره توانمندی هستهای ایران گفتهاند را بگویم؛ همه آنها درباره بازسازی برنامه هستهای ایران ظرف یک تا دو سال صحبت میکنند.
ادعای لیبرمن در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مدعی شده است که تأسیسات هستهای ایران در جریان حملات آمریکا به طور کامل تخریب شده است.
لیبرمن اضافه کرد: و آنچه مرا بیشتر از هر چیز نگران میکند،، موشکهای بالستیک آنهاست. دیدید که وقتی تنها ۲۶ موشک در داخل اسرائیل فرود آمد، چه خسارتی برجا گذاشت؛ حالا تصور کنید که بهجای ۲۶ موشک، ۲۶۰ موشک بود؛ چه چیزی از اسرائیل باقی میماند!
واکنش حماس به کشتار هولناک در شمال غزه
جنبش مقاومت اسلامی «حماس» با صدور بیانیهای اعلام کرد که کشتار غیرنظامیان گرسنه در یک مرکز توزیع کمکها در نزدیکی منطقه زیکیم در شمال نوار غزه که به شهادت و زخمی شدن بیش از ۶۰ نفر منجر شد، ادامه جنگ وحشیانه نسلکشی و استفاده از کمکها و گرسنگی برای کشاندن مردم به این مراکز و کشتار و آزار و اذیت آنهاست.
در این بیانیه آمده است: آنچه در نوار غزه اتفاق میافتد، جنایتی بزرگ است که در آن از قتل، گرسنگی و تشنگی به عنوان ابزاری برای پاکسازی قومیتی و نسلکشی استفاده میشود. این امر مستلزم اقدام فوری جامعه جهانی برای پایان دادن به این فاجعه انسانی است که رژیم اشغالگر به سرکردگی نتانیاهوی جنایتکار جنگی عامدانه آن را تشدید میکند.
حماس بیان کرد: چگونه جهان میتواند در قبال مرگ بیش از ۷۰ کودک به دلیل سوء تغذیه سکوت کند، در حالی که اکثریت جمعیت نوار غزه با مرگ دسته جمعی روبرو هستند؟
در بیانیه حماس آمده است: چگونه جهان و انسانهای باوجدان میتوانند بپذیرند که هزاران تُن کمکهای بشردوستانه همچنان پشت گذرگاه رفح انباشته شده باشد، در حالی که مردم غزه از گرسنگی، تشنگی و بیماری جان خود را از دست میدهند؟! ما اشغالگران و دولت آمریکا را مسئول کامل این جنایات میدانیم و خواستار تحقیقات بینالمللی فوری در مورد سازوکار مشکوک توزیع کمکهای بشردوستانه توسط آمریکا و اسرائیل هستیم
حماس بیان کرد: ما از سازمان ملل متحد و همه سازمانهای بشردوستانه میخواهیم که برای توقف این فاجعه فوراً اقدام کنند. ما خواستار بازگشایی فوری گذرگاه رفح هستیم تا کمکهای انباشته شده در آن سوی مرزها بدون دخالت اشغالگران وارد نوار غزه شوند. ما همچنین از کشورهای عربی و اسلامی میخواهیم که به مسئولیتهای دینی، قومیتی و بشردوستانه خود عمل کنند و دست به تحرکی فوری برای لغو محاصره غزه و حمایت از مردم فلسطین در سرزمین خود، بزنند.
هلاکت یک نظامی دیگر صهیونیست
رسانه های رژیم صهیونیستی از کشته شدن یک نظامی دیگر این رژیم خبر دادند.
این رسانه ها گزارش دادند که «دان فیلبسون» نظامی اسرائیلی بر اثر جراحات ناشی از اقدام به خودکشی در یک پایگاه نظامی در جنوب این رژیم، کشته شده است.
این نظامی اسرائیلی که از نیروهای یگان چتربازان است، هفته گذشته دست به خودکشی زده بود.
گفتنی است که منابع صهیونیستی روز جمعه نیز گزارش داده بودند: جسد یک نظامی ۳۰ ساله ارتش اسرائیل که به ضرب گلوله کشته شده بود، در منطقه «کفار تبواح» در کرانه باختری پیدا شد. رسانه صهیونیستی «حدشوت للو تسنزورا» نوشته بود که این نظامی خودکشی کرده است.
بنا به اعلام منابع صهیونیستی، از آغاز جنگ علیه نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون بیش از ۴۴ نظامی صهیونیست به دلیل اختلالات روحی - روانی ناشی از جنگ، خودکشی کردهاند.
منابع صهیونیستی گزارش دادند که آمار خودکشی نظامیان صهیونیست در حال افزایش است و روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» به نقل از برخی منابع نوشت که ارتش رژیم صهیونیستی به دلیل کمبود نیرو، نظامیان ذخیره دچار مشکلات روحی را برای جنگ در غزه بار دیگر به خدمت می گیرد.
این روزنامه نوشت: ارتش اسرائیل به دلیل کمبود نیرو و خودکشی نظامیان، نیروهایی را به جنگ فرا می خواند که از «اضطراب پس از سانحه» رنج می برند.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اخیرا در گزارشی اعلام کرد که نظامیان ارتش از عملیاتهای نظامی که گاهی ۱۲ ساعت متوالی به طول میانجامد، شکایت میکنند.
این شبکه افزود که عناصر یگان ویژه ارتش رژیم به خاطر کمبود نیرو پس از کشته و زخمی شدن نزدیک به ۱۰ هزار نظامی ارتش، ماموریتهای یگانهای پیاده نظام را اجرا میکنند.
افزایش چشمگیر بودجه نظامی اسرائیل پس از جنگ با ایران
وزارت جنگ و دارایی رژیم صهیونیستی در بیانیهای مشترک با اشاره به چالشهای امنیتی فزاینده پس از جنگ ۱۲ روزه با ایران و جنگ جاری در غزه، قصد دارند تا بودجه دفاعی تلآویو را با رقمی چشمگیر افزایش دهند.
طبق این بیانیه، بودجه دفاعی رژیم صهیونیستی برای امسال و سال ۲۰۲۶ به اندازه ۴۲ میلیارد شِکل (۱۲.۵ میلیارد دلار) افزایش پیدا خواهد کرد.
در بیانیه مشترک وزارت جنگ و دارایی رژیم صهیونیستی آمده است که این توافق بودجهای، وزارت جنگ این رژیم را قادر میسازد تا «معاملات خریدهای فوری و ضروری که برای امنیت اسرائیل حیاتی محسوب میشوند» را به سرعت پیش ببرد.
این افزایش بودجه همزمان با درگیری رژیم صهیونیستی در چندین جبهه منطقهای شامل جنگ جاری علیه حماس در غزه، حزبالله در جنوب لبنان و همچنین حملات ماه گذشته علیه ایران تصویب شده است.
به نوشته بلومبرگ، اسرائیل همچنین حملات هوایی خود در سوریه را تشدید کرده و اهدافی را در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری و وزارت دفاع این کشور در مرکز دمشق هدف قرار داده است. در این بین، حملات هوایی علیه مواضع حوثیها (انصارالله) یمن نیز در دستور کار تلآویو قرار دارد.
وزارت جنگ رژیم صهیونیستی به عنوان بخشی از این تصمیم، از امضای قرارداد خرید گسترده موشکهای «آرو/Arrow» خبر داد. این موشکها که قیمت هر کدام بین ۲ تا ۳ میلیون دلار برآورد میشود، به طور گسترده برای رهگیری حدود ۵۰۰ موشک بالستیک شلیکشده از ایران به اراضی اشغالی مورد استفاده قرار گرفت.
در این بیانیه توضیح بیشتری درباره اینکه مابقی این بودجه دفاعی چگونه بین امسال و سال آینده تقسیم خواهد شد، ارائه نشده است.
به نوشته بلومبرگ، جنگ ۱۲ روزه با ایران تا حد زیادی اقتصاد اسرائیل را از کار انداخت و میلیاردها دلار خسارت به زیرساختهای آن از جمله پالایشگاههای نفت وارد کرد.