گرامیداشت هفته دفاع مقدس با بیش از ۷۰ عنوان برنامه در قم

حامد فلاح، معاون اجرایی سپاه امام علی‌بن ابی‌طالب(ع) قمبه گزارش ایکنا از قم، حامد فلاح، معاون اجرایی سپاه امام علی‌ بن ابیطالب(ع) قم در نشست خبری تشریح فعالیت‌ها و اقدامات سپاه استان قم که امروز یکشنبه، ۳۰ شهریورماه در ساختمان آیت‌الله سعیدی برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: امسال هفته دفاع مقدس با شعار حماسی «ما فاتحان قله‌ایم» در سطح سپاه، نواحی و حوزه‌های بسیج پیش‌بینی شده است.

وی افزود: دفاع مقدس هشت‌ ساله جلوه‌ای عظیم از همبستگی ملی، رشادت بی‌بدیل رزمندگان، ایثار و ایستادگی مردم بود؛ دورانی که در آن همه اقشار ملت با استقامت و ازخودگذشتگی برای تحکیم نهال نوشکفته انقلاب اسلامی در برابر نظام سلطه به میدان آمدند و ایستادند تا اسلام و انقلاب جاودانه بمانند.

معاون اجرایی سپاه امام علی‌ بن ابیطالب(ع) قم اظهار کرد: هفته دفاع مقدس، هفته «تبیین» است، باید در این ایام، نقش مردم، امام و ولایت را در مواقع بحرانی به تصویر بکشیم؛ اینکه چه اتفاقی افتاد، چه روی داد و به چه نتایجی رسیدیم.

وی با تبیین برنامه‌های شاخص هفته دفاع مقدس بیان کرد: برنامه‌های هفته دفاع مقدس امسال، گفتمانی فرهنگ‌ساز و جریان‌ساز خواهد بود، برخی چشم‌انداز‌هایی که این برنامه‌ها دارند عبارتند از نمایش قدرت دفاعی و هم‌افزایی راهبردی نیرو‌های مسلح و بسیج مردمی در جهت ایجاد بازدارندگی مؤثر در برابر تهدیدات خارجی و تحکیم امنیت پایدار ملی، تبیین جایگاه رفیع ولایت فقیه به‌عنوان محور هدایت الهی نظام اسلامی در تداوم‌بخشی به روح معنوی جامعه و نقش‌آفرینی در خلق حماسه‌ها و پیروزی‌های راهبردی ملت ایران.

فلاح تبیین نقش تاریخی و حماسی تمام اقشار ملت ایران در دفاع از میهن اسلامی و مقابله با استکبار جهانی و صهیونیسم بین‌المللی را یکی دیگر از برنامه‌های هفته دفاع مقدس دانست و گفت: در همین راستا، نهادینه‌سازی ارزش‌های ایثار، مقاومت و اخلاص در سطح جامعه از رهگذر معرفی الگو‌های رفتاری رزمندگان و بهره‌گیری از آموزه‌های عاشورایی در راستای تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اهمیت بسزایی دارد.

وی ضمن برشماری تقویم اجرایی برنامه‌های هفته مقدس بیان کرد: امسال بیش از ۷۰ عنوان برنامه و حدود یک هزار و 150 مراسم برنامه‌ریزی شده است، اهم برنامه‌های شاخص به این شرح است، مراسم نکوداشت هفته دفاع مقدس در حرم مطهر حضرت معصومه(س) با حضور آحاد مردم، بسیجیان و تعدادی از نیرو‌های مسلح استان دوشنبه، ۳۱ شهریورماه برگزار می‌شود.

فلاح افزود: همایش راویان واقعیت به همت مرکز حفظ آثار سپاه استان، رژه موتوری فاتحان قدس، گردهمایی اساتید بسیجی در گلزار شهدا، سخنرانی هادیان سیاسی و روایت‌گری دفاع مقدس در سطح شهر و رده‌های بسیج از دیگر برنامه‌های این هفته است.

وی از آغاز پویش فضای مجازی «فاتحان قله‌ایم» به همت قرارگاه فضای مجازی سپاه استان خبر داد و بیان کرد: همچنین در این هفته، پویش کتابخوانی دفاع مقدس و پخش فیلم‌های سینمایی مقاومت در پایگاه‌های بسیج، رویداد رسانه‌ای «فاتحان قله‌ایم» توسط بسیج رسانه سپاه علی‌ بن‌ ابیطالب(ع) و مسابقات ورزشی در ۲۰ رشته به همت مرکز تربیت‌ بدنی سپاه استان برگزار می‌شود.

فلاح از افتتاح نمایشگاه‌های فرهنگی، تبلیغی و تبیینی در نواحی مختلف خبر داد و اظهار کرد: نمایشگاه فرهنگی و هنری شهدای دفاع مقدس در هفت بوستان شاخص استان به همت ناحیه امام رضا(ع) برگزار خواهد شد، همچنین نمایشگاه شهدای اقتدار و توانمندی موشکی ایران در مصلای پردیسان به همت ناحیه امام حسن(ع) و برنامه شب‌های پرستاره هر شب در کوه خضر نبی(ع) به همت ناحیه امام حسین(ع) و لشکر عملیاتی ۱۷ علی‌ بن‌ ابیطالب(ع) برگزار می‌شود.

وی افزود: اختتامیه طرح شهید عجمیان که بهسازی ۱۵۰ مدرسه است، توسط بسیج سازندگی انجام می‌شود. همچنین گروه‌های جهادی پزشکی به مناطق محروم در قالب طرح شهید رهنمون اعزام می‌شود و ویزیت رایگان پزشکان عمومی در بیمارستان‌های سپاه انجام می‌شود.

معاون اجرایی سپاه امام علی‌ بن ابیطالب(ع) قم اجرای برنامه‌های «لاله‌های روشن» و برگزاری ۵۰۰ یادواره شهدا در ۲۲۴ مدرسه به همت بسیج دانش‌آموزی را یکی دیگر از برنامه‌های هفته دفاع مقدس برشمرد و ادامه داد: پویش «بنای همدلی» با مرمت ۴۵ منزل محرومان به همت بسیج سازندگی، طرح اهدای بسته‌های لوازم‌التحریر به خانواده‌های نیازمند به همت معاونت اجتماعی و سایر رده‌ها، نمایشگاه کاریکاتور «حذف دشمن» در نگارستان اشراق به همت معاونت فرهنگی، رویداد ملی «نوبت ما» در ۱۴۰ مدرسه به همت بسیج دانش‌آموزی و کارگاه‌های هم‌اندیشی و میز گفت‌و‌گو در ۸۹ مدرسه برگزار می‌شود.

وی ضمن تبیین برنامه‌های روز سوم تا هفتم هفته دفاع مقدس اظهار کرد: یادواره ایثار و مقاومت ویژه زنان و دختران در موزه دفاع مقدس، همایش «فاتحان مهر و ایثار» با حضور مادران پرچمدار به همت بسیج جامعه زنان، اجرای پویش و همایش «حس خوب» ویژه دختران در مرکز تخصصی تازه‌تأسیس «حس خوب» در مناطق کم‌برخوردار استان قم، به همت معاونت اجتماعی، اجرای پویش و برگزاری کارگاه‌های توانمندسازی خانواده‌ها، توزیع لوازم‌التحریر با مشارکت بسیج دانش‌آموزی و کارگاه سبک زندگی اسلامی به همت ناحیه سیدالشهدای کهک از برنامه‌های این بازه است.

فلاح افزود: افتتاح طرح جهاد روشنایی (نیروگاه‌های خورشیدی ۱۰۰ کیلوواتی) به همت بسیج سازندگی از دیگر برنامه‌های شاخص هفته دفاع مقدس است، همچنین مراسم گلریزان و آزادسازی زندانیان نیازمند به همت معاونت اجتماعی برگزار می‌شود.

وی از برگزاری مراسم یادواره شهدا خبر داد و گفت: این مراسم به همت بسیج اساتید در سالن شیخ مفید دانشگاه قم با سخنرانی یکی از فرماندهان ارشد ستاد کل نیرو‌های مسلح اجرا می‌شود. همچنین در این هفته از سه کتاب ستاد کنگره شهدای ملی استان قم به همت مرکز حفظ آثار، در دانشگاه قم رونمایی می‌شود.

فلاح در پایان با معرفی سایر برنامه‌های محوری هفته دفاع مقدس بیان کرد: برنامه‌های زنده تلویزیونی دفاع مقدس هر شب از باغ‌موزه دفاع مقدس با حضور نیرو‌های مسلح و یادکرد شهدا، ایثارگران، مدافعان سلامت و نیرو‌های انتظامی پخش می‌شود. همچنین نمایشگاه شاخص در مصلای پردیسان به همت ناحیه امام حسن مجتبی(ع) و نمایشگاه خضر نبی به همت ناحیه امام حسین(ع) و لشکر علی‌ بن‌ ابیطالب(ع) برپا می‌شود.

هانیه محمدنژاد