۴ هزار ایثارگر البرزی همچنان در انتظار مسکن هستند
جلسه بنیاد شهید
به گزارش ایکنا از البرز، تأمین مسکن ایثارگران یکی از موضوعات محوری و حیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در استان البرز است که طی سال‌های گذشته با چالش‌های مختلفی مواجه بوده است. روز پنجشنبه، سوم مهرماه نشستی با حضور امیرحسین دانش‌کهن، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز، فریده اولادقبا، معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور و مهدی امیدی، نماینده وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن ایثارگران، برگزار شد تا آخرین وضعیت پروژه‌های مسکن ایثارگران استان و موانع موجود مورد بررسی قرار گیرد.
امیرحسین دانش‌کهن در این نشست اظهارکرد: بر اساس قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، ۶ هزار و ۱۰۳ نفر از ایثارگران استان البرز مشمول دریافت زمین یا مسکن هستند. متأسفانه طی بیش از ۴۰ سال گذشته تنها یک هزار و ۵۹۱ نفر موفق به دریافت زمین شده‌اند و بیش از چهار هزار و ۵۱۲ نفر همچنان در انتظار هستند. این موضوع نشان‌دهنده تأخیر جدی در تأمین مسکن ایثارگران است و باید با برنامه‌ریزی دقیق و اقدامات فوری حل شود.
 
وی با اشاره به موانع تأمین مسکن، افزود: رشد قیمت زمین و مصالح ساختمانی، محدودیت منابع و برخی ناهماهنگی‌های اجرایی، روند تأمین مسکن را با دشواری‌های جدی مواجه کرده است. باوجود تلاش‌های صورت‌گرفته، ایثارگران هنوز با تأخیرهای طولانی در دریافت زمین و مسکن روبه‌رو هستند.
 
دانش‌کهن درباره پروژه‌های شاخص مسکن ایثارگران در استان البرز تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین پروژه‌ها، پروژه سیاهکلان است که ظرفیت ساخت یک هزار و ۴۶۰ واحد مسکونی را دارد. تکمیل این پروژه می‌تواند بسیاری از مشکلات مسکن ایثارگران را حل کند و به عنوان بزرگ‌ترین پروژه استان نقش کلیدی در تأمین سرپناه برای خانواده‌های ایثارگر دارد.
 
وی همچنین به کیفیت زمین‌های واگذار شده اشاره کرد و گفت: متأسفانه برخی زمین‌های پیشنهادی فاقد زیرساخت‌های لازم هستند و نمی‌توانند پاسخگوی نیاز واقعی ایثارگران باشند. زمین‌هایی که آب، برق، دسترسی مناسب و سایر امکانات اولیه ندارند، برای جامعه هدف قابل قبول نیستند و باعث نارضایتی خانواده‌های ایثارگر می‌شوند.
 
فریده اولادقبا، معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در ادامه با اشاره به اهمیت مسکن برای ایثارگران گفت: مسکن ایثارگران یکی از دغدغه‌های اصلی بنیاد است و استان البرز با توجه به جمعیت بالای ایثارگران، نقش مهمی در تحقق این هدف دارد. برخلاف برخی استان‌ها، مشکل اصلی البرز تأمین زمین نیست و وزارت راه و شهرسازی همکاری مناسبی داشته است، اما شیوه ساخت، بهره‌برداری و پیشرفت پروژه‌ها نیازمند اصلاح و تسریع است.
 
این مسئول بیان کرد: برخی پروژه‌ها به دلایل مختلف متوقف یا با کندی پیش می‌روند که این وضعیت قابل قبول نیست. خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران سال‌هاست در انتظار دریافت مسکن مناسب هستند و نباید این انتظار طولانی‌تر شود. این امر نه تنها از نظر انسانی بلکه از نگاه قانونی و حقوقی نیز اهمیت ویژه‌ای دارد.
 
اولادقبا درباره جلسات و هماهنگی‌های انجام شده توضیح داد: جلسات متعددی با حضور استاندار، معاون عمرانی استاندار و مدیرکل راه و شهرسازی استان برگزار شده و مصوبات مهمی برای تسهیل روند واگذاری زمین و اجرای پروژه‌ها به تصویب رسیده است. همچنین با بهره‌گیری از تجربیات استان‌هایی مانند مازندران، اصفهان و همدان، تلاش داریم پروژه‌های البرز نیز با کیفیت و سرعت بیشتری اجرا شود.
 
وی تأکید کرد: اجرای پروژه‌های مسکن ایثارگران باید به صورت مستمر و پیگیرانه دنبال شود. بنیاد شهید، وزارت راه و شهرسازی و استانداری موظفند با هماهنگی کامل، فرآیند ساخت و تحویل مسکن را سرعت بخشند تا خانواده‌های ایثارگر هرچه زودتر به حقوق خود دست یابند.
 
مهدی امیدی، نماینده وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن ایثارگران، نیز در این نشست با تأکید بر اینکه مشکل استان البرز در تأمین زمین نیست، گفت: مسئله اصلی در شیوه ساخت و بهره‌برداری پروژه‌هاست. با وجود اراضی و پروژه‌های تعریف‌شده، مشکلاتی در نحوه واگذاری قراردادها، انتخاب پیمانکار و روش اجرای پروژه‌ها باعث شده ظرفیت‌ها به شکل کامل مورد استفاده قرار نگیرند.
 
وی با اشاره به بازدیدهای میدانی خود افزود: زمانی که از پروژه‌هایی مانند سیاهکلان بازدید کردم، شرایط و روند اجرای کار قابل قبول نبود. ده‌ها خانواده شهید و ایثارگر همچنان در انتظار سرپناه مناسب هستند و این وضعیت پذیرفتنی نیست. هم‌افزایی دستگاه‌ها برای ایجاد پروژه‌های با کیفیت و سرعت مناسب ضروری است.
 
امیدی ادامه داد: با هماهنگی تمامی دستگاه‌های اجرایی و استفاده از تجربیات سایر استان‌ها، تلاش داریم تا پروژه‌های مسکن ایثارگران به شکل شایسته و در زمان مناسب به بهره‌برداری برسند. هدف ما آن است که خانواده‌های ایثارگر نه تنها صاحب مسکن شوند، بلکه این مسکن از نظر کیفیت و امکانات نیز مناسب باشد.
 
وی همچنین به مشکلات اجرایی پروژه‌ها اشاره کرد و گفت: برخی قراردادها با پیمانکاران به درستی تعریف نشده‌اند و شیوه نظارت بر پیشرفت پروژه‌ها بهینه نیست. این مشکلات باعث شده سرعت اجرای پروژه‌ها کاهش یابد و خانواده‌های ایثارگر با تأخیر طولانی مواجه شوند. رفع این موانع مستلزم بازنگری در روند قراردادها، انتخاب پیمانکاران واجد صلاحیت و پیگیری مستمر مسئولان است.
 
این نشست نشان داد که با وجود همکاری‌ها و اقدامات انجام شده، هنوز موانع متعددی در مسیر تأمین مسکن ایثارگران وجود دارد، اما با پیگیری مستمر، اصلاح شیوه‌های اجرایی و استفاده از تجربیات موفق سایر استان‌ها، امکان رفع این مشکلات و تحقق حقوق ایثارگران فراهم است. مسئولان استان البرز و بنیاد شهید بر این باورند که با اقدام فوری و عملیاتی، خانواده‌های ایثارگر هرچه زودتر به حق قانونی خود در زمینه مسکن دست خواهند یافت.