خلیل نیکشاد:
همکاری با جهاددانشگاهی مسیر توسعه پایدار در شرکت مغان را تقویت می‌کند

تفاهم‌نامه که با حضور معاونان جهاددانشگاهی و اعضای هیئت‌مدیره شرکت مغان برگزار شدبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، در نشست امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک که با حضور رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل و مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان، امروز، 19 مهرماه با هدف توسعه فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی، علمی، پژوهشی و فناورانه به امضا رسید. حسام رسولی، رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل با اشاره به جایگاه شرکت‌های کشت و صنعت به‌عنوان مجموعه‌های استراتژیک ملی و قطب‌های منطقه‌ای در نوسازی صنعتی اقتصاد کشور اظهار کرد: شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان دارای جایگاهی ملی در حوزه امنیت و توانمندی غذایی کشور است و از شاخص‌ترین مجموعه‌های صنعتی و اقتصادی حوزه کشاورزی در استان محسوب می‌شود.

وی از تشکیل تیم تخصصی برای احصای زمینه‌های همکاری مشترک خبر داد و گفت: طرح‌های اولیه برای حل مشکل شوری خاک و مبارزه با آفات باغات آماده شده و مراحل بعدی این همکاری‌ها به‌صورت جدی پیگیری خواهد شد.

رسولی با اشاره به سوابق همکاری آموزشی و پژوهشی میان جهاددانشگاهی و شرکت مغان افزود: این تفاهم‌نامه می‌تواند زمینه‌ساز توسعه آموزش‌های تخصصی و مهارتی، تقویت همکاری‌های مطالعاتی و گسترش فعالیت‌های فناورانه مشترک باشد.

رئیس جهاددانشگاهی اردبیل شوری خاک را یک مسئله ملی و چالش مهم در حوزه کشاورزی کشور دانست و گفت: نتایج این طرح پژوهشی در صورت موفقیت می‌تواند به یک الگوی ملی و حتی بین‌المللی تبدیل شود، چراکه بهره‌برداری از آب‌های عمیق و تغییر کیفیت خاک، معضلی جدی در بسیاری از مناطق کشور ایجاد کرده است.

وی با اشاره به ظرفیت علمی و پژوهشی جهاددانشگاهی تصریح کرد: این نهاد توسعه‌گرا و دانش‌بنیان با برخورداری از شبکه گسترده علمی در سراسر کشور، می‌تواند پاسخگوی بسیاری از نیاز‌های شرکت مغان باشد؛ از جمله در زمینه اصلاح نژاد دام‌های سبک و سنگین، نوسازی باغات، رفع شوری خاک، مبارزه با آفات، هوشمندسازی سیستم‌های آبیاری، فرآوری ضایعات کشاورزی و دامی و توسعه کشاورزی دقیق و هوشمند.

رسولی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت توانمندسازی سرمایه انسانی و اجتماعی شرکت گفت: جهاددانشگاهی می‌تواند در حوزه ارزیابی و توسعه شایستگی مدیران شرکت نیز نقش‌آفرین باشد.

وی افزود: سالانه بیش از ۳۰۰ نفر از مدیران و کارکنان استان در مرکز ارزیابی و توسعه شایستگی جهاددانشگاهی اردبیل مورد ارزیابی قرار می‌گیرند که تنها در هفته گذشته ۷۶ نفر از مدیران پایه و عملیاتی استان در این مرکز ارزیابی شدند.

وی همچنین به ظرفیت رسانه‌ای جهاددانشگاهی در استان اشاره کرد و گفت: این نهاد با در اختیار داشتن چهار رسانه فعال، آمادگی دارد در زمینه پوشش خبری و ترویج دستاورد‌های شرکت مغان در حوزه کشاورزی و اقتصاد همکاری کند.

اعلام آمادگی شرکت مغان برای همکاری گسترده با جهاددانشگاهی

در ادامه، خلیل نیکشاد، مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان نیز با اعلام آمادگی کامل برای همکاری با نهاد‌های علمی به‌ویژه جهاددانشگاهی اظهار کرد: نگاه علمی و پژوهش‌محور در مدیریت بخش کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است و جهاددانشگاهی به‌عنوان نهادی علمی می‌تواند در حل چالش‌های این حوزه در استان مؤثر واقع شود.

وی چالش کاهش منابع آب، تغییرات اقلیمی و کیفیت خاک را از مهم‌ترین مسائل بخش کشاورزی دانست و افزود: تغییرات اقلیمی باعث افزایش مشکلات تولید، تغییر چرخه بیماری‌ها و رفتار حشرات شده و به‌طور مستقیم بر الگوی کشاورزی و منابع طبیعی اثر می‌گذارد.

مدیرعامل شرکت مغان با اشاره به زمینه‌های همکاری مشترک در حوزه‌هایی نظیر کشاورزی دقیق، شوری خاک، بیماری‌های باغات، اصلاح نژاد دام و توسعه گیاهان دارویی تأکید کرد: همکاری‌های علمی و پژوهشی با جهاددانشگاهی می‌تواند در این زمینه‌ها بسیار مؤثر باشد، اما لازم است چند محور کلیدی برای اجرای متمرکز و نتیجه‌بخش تعیین شود.

وی در پایان گفت: ظرفیت علمی و پژوهشی جهاددانشگاهی در سطح استان و کشور می‌تواند مسیر توسعه پایدار و دانش‌بنیان شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان را بیش از پیش تقویت کند.

همچنین میرز‌انژاد، رئیس هیئت‌مدیره شرکت مغان نیز با تأکید بر نقش این شرکت در تأمین امنیت غذایی کشور اظهار کرد: شرکت کشت و صنعت مغان با برخورداری از زنجیره کامل تولید از زراعت و باغات تا دامپروری و صنایع تبدیلی، ظرفیت گسترده‌ای برای همکاری‌های آموزشی، پژوهشی و فناورانه دارد.

در پایان این نشست، اعضای هیئت‌مدیره شرکت مغان از جمله نظری، تکلوی و ترابی نیز بر اهمیت ارتباط این شرکت با مراکز علمی و دانشگاهی برای ارتقای بهره‌وری، بهبود فرآیند‌ها و افزایش نوآوری تأکید کردند.

در پایان، تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین جهاددانشگاهی استان اردبیل و شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به امضای مدیران دو مجموعه رسید و تبادل شد.