حسین کنعانی‌مقدم:
دشمنی آمریکا با ایران به باور عمیق ملی تبدیل شود

حسین کنعانی‌مقدممقام معظم رهبری در سخنان اخیر در آستانه سیزدهم آبان، اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا را اختلافی ذاتی و تقابل منافع دو جریان آمریکا و جمهوری اسلامی دانستند و گفتند: سردادن شعار «مرگ بر آمریکا» و تسخیر لانه جاسوسی، علت خصومت آمریکا با ملت ایران نیست.

ایشان ضمن تأکید بر  تبیین سابقه دشمنی آمریکا با ملت ایران که از کودتای ۲۸ مرداد آغاز شد و همچنان ادامه دارد، افزودند: در تاریخ ایران، هم روزهای پیروزی و هم روزهای ضعف و اضمحلال وجود دارد که هر دو باید در حافظه ملی محفوظ بماند. ر حال حاضر همه بدانند که علاج بسیاری از مشکلات کشور در قوی شدن است.

رهبر معظم انقلاب با تأکید بر اینکه بخش نظامی، به توفیق الهی شب و روز در حال کار و پیشرفت است و از این هم جلوتر خواهند رفت تا نشان دهند، ملت ایران ملتی قوی است که هیچ قدرتی نمی‌تواند آن را تسلیم کند و به زانو درآورد.

ذاتی بودن دشمنی آمریکا با ملت ایران

در این راستا حسین کنعانی‌مقدم، کارشناس مسائل سیاسی، در گفت‌و‌گو با ایکنا، در تحلیل بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب درباره ماهیت دشمنی آمریکا با ملت ایران، اظهار کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری یک تبیین تاریخی و هویتی از روابط ایران و آمریکا ارائه داد که از دوران کودتای رضاخان در سال ۱۲۹۹ تا کودتای ۲۸ مرداد و حمایت‌های مستمر آمریکا از رژیم پهلوی و صدام در جنگ تحمیلی و اقدامات علیه انقلاب اسلامی نشان می‌دهد دشمنی آمریکا با ملت ایران ریشه‌ای عمیق و تاریخی دارد.

وی افزود: این دشمنی نه از زمان تسخیر لانه جاسوسی بلکه از دهه‌ها پیش آغاز شده و ریشه در ذات استکباری نظام سلطه دارد. آمریکا همواره در پی چپاول منابع ملت‌ها و جلوگیری از شکل‌گیری دولت‌های مستقل و مقتدر در کشور‌های اسلامی و غیر اسلامی، به‌ویژه ایران، بوده است؛ ازاین‌رو تصور اینکه دشمنی آمریکا پس از تسخیر لانه جاسوسی و سردادن شعار «مرگ بر آمریکا» شروع شده، ساده‌انگارانه است.

کنعانی‌مقدم با اشاره به بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب که خصومت آمریکا با ایران را «ذاتی» دانستند، گفت: این خصومت نه فقط با جمهوری اسلامی، بلکه علیه ملت ایران و استقلال و آزادی این کشور است. آمریکا نه تاکتیکی بلکه ذاتا این دشمنی را دارد. برخی از چهره‌های انقلاب گاهی می‌گویند اگر لانه جاسوسی تسخیر نمی‌شد، دشمنی آمریکا نیز شکل نمی‌گرفت اما این تحلیل نادرست است، چراکه دشمنی آمریکا با ملت ایران سابقه‌ای طولانی دارد و به مسئله لانه جاسوسی محدود نمی‌شود.

تغییر دولت‌ها در آمریکا به معنای تغییر ماهیت آن کشور نیست

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در پاسخ به کسانی که می‌گویند «آمریکای امروز با آمریکای کودتای ۲۸ مرداد تفاوت دارد»، تصریح کردند که تغییر دولت‌ها در آمریکا به معنای تغییر ماهیت دولت این کشور نیست؛ چراکه آمریکا همچنان همان سیاست‌های خصمانه را در قالب مذاکره و فشار دنبال می‌کند. هدف اصلی آنان از مذاکره، تسلیم ایران است نه تعامل برابر.

وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر «قوی شدن ایران در همه عرصه‌ها» به عنوان تنها راه علاج مشکلات کشور، گفت: قوی شدن در ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و نظامی تنها راه مقابله با استکبار است. برخی استدلال می‌کنند که مذاکره مانع جنگ می‌شود، درحالی‌که تجربه نشان داده ما در زمان مذاکره با جنگ و ترور از سوی طرف مقابل مواجه شدیم.

کنعانی‌مقدم درباره لزوم تبیین دقیق دشمنی آمریکا با ایران برای نسل چهارم انقلاب، تأکید کرد: شناخت ریشه‌های تاریخی خصومت آمریکا برای نسل جوان و نسل چهارم انقلاب ضروری است اما متأسفانه در جهاد تبیین با مشکل روبرو هستیم. متأسفانه اسناد و واقعیت‌های مرتبط با لانه جاسوسی هنوز به‌طور کامل برای افکار عمومی و جوانان بازخوانی نشده و باید با روش‌های جذاب و مستند برای آنان تبیین شود تا عمق جاسوسی و ریشه‌های اقدامات خصمانه آمریکا علیه ملت ایران روشن شود.  

ترامپ نقاب حقوق بشر، دموکراسی و صلح‌طلبی را کنار زد

وی با اشاره به عملکرد اخیر آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی افزود: خوشبختانه چهره واقعی آمریکا با سیاست‌های دولت ترامپ و رفتار‌های ضدانسانی غرب در قبال جنگ ۱۲روزه و جنگ غزه برای نسل جوان آشکارتر شده است. ترامپ نقاب حقوق بشر، دموکراسی و صلح‌طلبی را کنار زد و ماهیت جنگ‌طلب و استکباری آمریکا را عیان کرد.

کنعانی‌مقدم تصریح کرد: آمریکا و رژیم صهیونیستی در ترور فرماندهان نظامی و دانشمندان هسته‌ای ما در جنگ تحمیلی 12 روزه و در جنایات جنگی علیه مردم غزه، دست دارند؛ به‌گونه‌ای که تاکنون بیش از ۷۵ هزار نفر در غزه به شهادت رسیده‌اند. این وقایع برای نسل جدید ایران به‌ویژه دهه نودی‌ها ملموس شده است و به همین دلیل در راهپیمایی ۱۳ آبان امسال شاهد حضور پرشور و آگاهانه آنان بودیم.

وی بیان کرد: دشمنی آمریکا با ملت ایران باید فراتر از شعار و تبلیغات، به یک باور عمیق ملی تبدیل شود و در کنار آن، راهکار‌های عملی برای تقویت استقلال و اقتدار کشور در همه زمینه‌ها دنبال شود.

در جنگ روایت‌ها، روایت نخست را به‌درستی ارائه کنیم

کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به ضرورت جهاد تبیین نخبگان و رسانه‌ها برای تبیین سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه ایران اظهار کرد: پس از جنگ ۱۲روزه تحمیلی علیه جمهوری اسلامی ایران و آشکار شدن چهره واقعی آمریکا و صهیونیسم، امروز فرصت مناسبی برای نخبگان، رسانه‌ها و دانشگاهیان فراهم شده تا با تبیین صحیح حقایق، مردم و به‌ویژه نسل جوان را نسبت به واقعیت‌ ماهیت سیاست‌های ضد ایرانی آمریکا آگاه سازند. زیرا جنگ 12 روزه باعث شد برخی از مردم ما که نسبت به آمریکا خوش‌بین بودند نیز متوجه شوند که آمریکا، نه با جمهوری اسلامی ایران که با ایران قوی و مستقل مشکل و دشمنی دارد.  

وی افزود: اگر در این جنگ روایت‌ها بتوانیم روایت نخست را به‌درستی ارائه کنیم و به تبیین مسائل بپردازیم، می‌توانیم مسیر آگاهی‌بخشی را هموار سازیم. در شرایطی که دشمن تلاش می‌کند از طریق جنگ روانی و رسانه‌ای خود را پیروز میدان جلوه دهد، نقش نخبگان و اصحاب رسانه در تولید و تحلیل محتوا برای نسل جوان بسیار کلیدی است.

رهبر معظم انقلاب یک‌تنه در برابر جنگ روایت دشمن ایستاده‌اند

کنعانی‌مقدم با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب با جهاد تبیین یک‌تنه در برابر روایت‌های مغضانه دشمن ایستاده‌اند و با بیانات روشنگرانه خود در فضای غبارآلود سیاسی، چراغ راه ملت هستند، گفت: حتی در شرایطی که برخی نخبگان مسیر را گم کرده‌اند، معظم‌له با تبیین راهبرد «ایران قوی» مسیر درست را نشان می‌دهند.

این کارشناس مسائل سیاسی درباره راهبرد ایران قوی برای حل مشکلات اصلی کشور از سوی رهبر معظم انقلاب، گفت: رهبر انقلاب در سال‌های اخیر بار‌ها بر ضرورت قوی‌تر شدن کشور در تمامی ابعاد تأکید داشته‌اند. ایران قوی صرفاً به معنای اقتدار نظامی نیست، بلکه ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، رسانه‌ای و علمی را نیز شامل می‌شود. به همین دلیل دولت باید در تمامی این زمینه‌ها گام‌های عملی بردارد تا کشور در برابر تهدیدات مصون شود.

وی اظهار کرد: هر اندازه ملت ایران قدرتمندتر، قوی‌تر و منسجم‌تر عمل کند، دشمن در محاسبات خود تجدیدنظر می‌کند اما اگر صدای ضعف، تفرقه و ناامیدی از داخل شنیده شود، استکبار جهانی فشارها، تحریم‌ها و تهدیدات خود را افزایش خواهد داد.

ترامپ از تئوری «مرد دیوانه» پیروی می‌کند

کنعانی‌مقدم در پاسخ به این سؤال که امروز چه میزان رفتار‌های ترامپ، عیان‌کننده خوی استکباری آمریکا برای جهانیان است، گفت: ماهیت استکباری آمریکا امروز برای جهانیان آشکار شده است. سیاست آمریکا در برابر کشور‌های در حال توسعه که می‌خواهند مستقل و قوی باشند، ریشه در تئوری‌های استعماری دارد. ترامپ نیز در همین مسیر از تئوری معروف «مرد دیوانه» پیروی می‌کند؛ تئوری‌ای که نخست برژینسکی طراحی و بعد‌ها توسط نیکسون و ریگان استفاده شد و امروز ترامپ همان رویکرد را دنبال می‌کند.

وی توضیح داد: طبق این تئوری، سیاستمدار باید خود را فردی غیرقابل پیش‌بینی و دیوانه نشان دهد تا با تهدید، تحریم و فشار، طرف مقابل را وادار به امتیازدهی کند. تئوری «مرد دیوانه» در مقابل تئوری انقلاب اسلامی شکست خورده و تهدیدات آمریکا نتوانسته ملت ایران را به عقب براند و جمهوری اسلامی توانسته است با اتکا به مقاومت مردم و رهبری حکیمانه، همه تهدیدات را پشت سر بگذارد.

این فعال سیاسی در پایان تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با استقامت، درایت و قدرت، در برابر سیاست‌های تهدیدآمیز آمریکا ایستاده و توانسته از بحران‌هایی که «مرد دیوانه» در کاخ سفید ایجاد کرده، با سربلندی عبور کند.

گفت‌وگو از سمیرا انصاری