
به گزارش ایکنا از کردستان، محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیسجمهور شامگاه پنجشنبه، 15 آبان در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان کردستان که با حضور رئیسجمهور در استانداری کردستان برگزار شد، با اشاره به توسعه کردستان در برخی شاخصهای کلیدی گفت: کردستان در کاهش زمان صدور مجوزهای کسب و کار و بهبود شاخصهای اقتصادی عملکرد مطلوبی داشته است.
وی افزود: براساس نتایج نظرسنجی صورت گرفته در تابستان امسال، مهمترین مطالبه مردم کردستان از دولت، رفع بیکاری، کمآبی و توجه بیشتر به ظرفیتهای اقتصادی بوده و بیشترین رضایت از گازرسانی بوده است.
معاون اجرایی رئیسجمهور با اشاره به اینکه براساس این نظرسنجی بیش از ۷۱ درصد مردم معتقدند ظرفیتهای بازارچههای مرزی به اندازه کافی مورد استفاده قرار نگرفته است؟ بیان کرد: ۵۵ درصد خواستار توجه بیشتر به بخش کشاورزی و ۶۲ درصد کمتوجهی به شهرکهای صنعتی را از چالشهای توسعه استان عنوان کردهاند.
وی وضعیت منابع انسانی در بخش بهداشت و درمان را نامناسب توصیف کرد و افزود: کمبود پزشک و نیروهای متخصص در استان محسوس است و باید برای جبران این کمبودها تدابیر جدی اندیشیده شود.
قائمپناه ادامه داد: نرخ تورم استان در مهر ۱۴۰۴ برابر با ۴۲.۲ درصد بوده که بالاتر از میانگین کشوری است و متوسط درآمد سالانه خانوار شهری در کردستان ۲۴۹ میلیون تومان ثبت شده است.
وی با اشاره به وضعیت آموزشی استان بیان کرد: کردستان با کمبود بیش از سه هزار کلاس درس روبه روست و شمار زیادی از دانشآموزان در مقاطع ابتدایی و متوسطه از تحصیل بازماندهاند. علاوه بر این، بیش از ۲۶۵ هزار نفر از جمعیت بالای شش سال استان بیسواد هستند که این مسئله نیازمند اقدام فوری است.
معاون اجرایی رئیسجمهور اظهار کرد: براساس این نظرسنجی ۷۶ درصد مردم کردستان احساس بیعدالتی دارند و ۶۲ درصد معتقدند به ظرفیتهای گردشگری استان توجه کافی نشده است. برای تحقق توسعه پایدار و ارتقای شاخصهای عدالت، همافزایی، صداقت و تلاش مشترک میان همه مسئولان ضروری است.
وی، درباره منابع آبی استان نیز هشدار داد و گفت: مشکلات منابع آب و خطر فرونشست دشتها جدی است، لذا اصلاح الگوی کشت و بهرهگیری از فناوریهای نوین آبیاری از ضرورتهای فوری استان به شمار میرود.