حسین محمودی مطرح کرد
صنعت نشر قم یک ظرفیت راهبردی برای اقتصاد فرهنگ

حسین محمودی، سرپرست معاونت اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قمبه گزارش ایکنا از قم، در سی‌وسومین هفته کتاب و کتابخوانی، نشست تخصصی فعالان نشر استان قم با حضور محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسین محمودی سرپرست معاونت اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم، امروز، ۲۶ آبان‌ماه در سالن جلسات مجتمع فرهنگی‌هنری شهید آوینی برگزار شد.

حسین محمودی، سرپرست معاونت اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم با اشاره به جایگاه ممتاز قم در صنعت نشر، اظهار کرد: قم با بیش از ۱۵۰۰ ناشر ثبت‌شده که حدود ۹۰۰ ناشر آن فعال هستند، یکی از مهم‌ترین قطب‌های تولید کتاب در کشور است.

وی افزود: بخش قابل‌توجهی از ناشران قمی در حوزه کتاب‌های مذهبی و دینی فعالیت دارند و در کنار آن، حوزه‌های دانشگاهی و کودک نیز در قم بسیار پویا است.

محمودی صنعت کتاب در قم را یک صنعت راهبردی با قدمتی چندقرنی دانست و گفت: وجود مراکز علمی، به‌ویژه حوزه‌های علمیه، سابقه طولانی شهر قم در تولید کتاب را تثبیت کرده است. ناشران، نویسندگان، چاپخانه‌ها و کتاب‌فروشی‌ها، قم را به یکی از مهم‌ترین صادرکنندگان کتاب در کشور تبدیل کرده‌اند و سرانه مطالعه کتاب در استان نیز از وضعیت مطلوب و جزو رتبه‌های برتر کشور است.

وی با بیان ضرورت تقویت زیست‌بوم کتاب در قم، افزود: لازم است پیوند مؤثری میان ظرفیت بزرگ نشر در استان و رویداد‌های فرهنگی و مذهبی قم همچون نیمه‌شعبان، اربعین، دهه کرامت و دهه فاطمیه ایجاد شود تا کتاب و نشر سهم پررنگ‌تری در اقتصاد فرهنگ ایفا کند.

سرپرست معاونت اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم گفت: ناشران از ظرفیت کتابخانه‌های عمومی، کتابخانه‌های کانون‌های فرهنگی هنری و کتابخانه‌های مساجد برای غنی‌سازی زیست‌بوم کتاب بهره ببرند و برنامه‌های خود را با رویداد‌های کلان مذهبی و فرهنگی پیوست‌دهی کنند.

محمودی گفت: لازم است تا وزارت ارشاد به ناشران قمی در نمایشگاه‌های ملی کتاب توجه لازم را داشته باشد و از نمایشگاه‌های کتاب برگزارشده در قم حمایت‌های لازم را داشته باشد.

وی تأکید کرد: استانداری قم آمادگی کامل برای پشتیبانی و توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و حمایت از صنعت نشر در استان را دارد.

در بخش دیگری از نشست، مسائل صنفی نشر ازجمله بیمه ناشران و فعالان حوزه کتاب، تأمین کاغذ، تسهیلات موردنیاز اهالی نشر و نیز ضرورت حمایت ویژه از ناشران و کتاب‌فروشان مستقر در شهرک شهاب مطرح شد. مقرر گردید با همکاری استانداری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیگیری‌های لازم برای حمایت بیشتر از فعالان حوزه نشر صورت گیرد.