خسروپناه:
سازمان تبلیغات اسلامی تبدیل به یک نهاد قرآنی شده است

دارالقرآنبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان دارالقرآن‌الکریم، پنجمین جلسه ستاد ملی راهبری تدبر در قرآن کریم با حضور حجج اسلام محمدرضا عابدینی، عبدالحسین خسروپناه؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و محمد قمی؛ رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمد حاج‌ابوالقاسم، محمد عالم‌زاده‌نوری، غلامرضا قاسمیان، علی صبوحی روز گذشته شنبه 29 آذر در سازمان دارالقرآن‌ الکریم برگزار شد.

در ابتدای این جلسه که سیدمحسن میرباقری؛ کارشناس و مدرس قرآن و مسئولان مؤسسات تخصصی و نماینده دستگاه‌های مرتبط با تدبر حضور داشتند، حجت‌الاسلام خسروپناه با اشاره به فعالیت‌های قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان دارالقرآن‌ الکریم گفت: از ریاست سازمان تبلیغات اسلامی که این نهاد را تبدیل به یک سازمان قرآنی کرده است تشکر می‌کنم، چراکه شاهدیم قرآن در تمامی ارکان سازمان تبلیغات حضور دارد و دارالقرآن سازمان در تمامی بخش‌های آن جریان داشته که این الگو، الگوی درستی است.

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره آرایش جنگی دستگاه‌های فرهنگی، اظهار کرد: به جرئت می‌توان گفت که نخستین دستگاهی که برای اجرای راهبردهای رهبر معظم انقلاب اقدام می‌کند، سازمان تبلیغات است و همانطور که ایشان فرمودند، بایستی در کنار پاسخ به شبهات و مسائل، به مبانی اشتباه غربی نیز هجوم برد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به نسبت تدبر در قرآن کریم و آرایش جنگی پرداخت و افزود: در این زمینه دو پیشنهاد دارم؛ اول اینکه برخی مفاهیم کلیدی را بایستی به صورت منظومه‌وار در قرآن بررسی کرد تا به یک الگوی دقیق و عملیاتی برسیم. از جمله این مفاهیم می‌توان به حکمت، رشد، ولایت و برائت، عدو، جهاد، حکم، بصیرت، آیات و استقامت اشاره کرد. پیشنهاد دوم الگوی حکمرانی پیامبران است که در قرآن به صورت تفصیلی به آنها پرداخته شده که از جمله آنها می‌توان به الگوی حکمرانی حضرت نوح (ع)، حضرت ابراهیم (ع) و حضرت سلیمان (ع) اشاره کرد.

این گزارش حاکی است، در ادامه این جلسه سه گزارش از فعالیت‌های ستاد تدبر مطرح شد.

ابتدا حجت‌الاسلام امیرحسین صفاریان به معرفی رویداد «میثاق فتح» پرداخت که با حضور بیش از دو هزار و ۳۰۰ نفر از فعالان در هفت استان برگزار شده و اساتید برجسته قرآنی، تدبر سوره مبارکه فتح را در ایام جنگ دوازده روزه تدریس کرده‌اند. 

در گزارش دوم، مهدی شکری؛ معاون آموزش و سنجش سازمان دارالقرآن، به رشد بیش از دو برابری آموزش تدبر در سازمان دارالقرآن طی دو سال گذشته پرداخت و آمارهایی از تخصیص بیش از ۵۰ درصد بودجه آموزشی سازمان دارالقرآن به بحث تدبر ارائه کرد. 

در گزارش سوم، علی حبیبی؛ مسئول دبیرخانه ستاد راهبری تدبر، گزارشی از فعالیت‌های این ستاد در سال ۱۴۰۴ بیان کرد و افزود که این فعالیت‌ها در پنج محور صورت گرفته بود.

سپس دستورات جلسات ستاد ملی تدبر مطرح شد و حجت‌الاسلام صفاریان گزارشی از تشکیل کارگروه علمی تدبر ارائه داد که پس از بحث و تبادل نظر مقرر شد شورای علمی ستاد ملی تدبر با مسئولیت آیت‌الله عابدینی و حضور اعضای حقیقی ستاد تدبر تشکیل شود.

دستور دوم ستاد ملی تدبر، ارائه نسخه آفلاین «اطلس ملی تدبر» بود که جزییات آن توسط علی حبیبی ارائه و بیان شد که داده‌های این اطلس از سه منبع مختلف گرفته شده و سطوح مختلف دسترسی برای آن تعریف می‌شود. در نهایت مقرر شد نسخه آنلاین این اطلس در ماه‌های آینده رونمایی شود.

دستور سوم جلسه پیش‌نویس طرح «تربیت مبلغان قرآنی» بود که پس از بحث و بررسی، قرار شد جزییات این طرح در همکاری با سایر نهادهای تبلیغی و فرهنگی کشور تکمیل و در جلسات بعدی ستاد مطرح شود.