تلاوت و تدبر سوره فتح؛ محور جلسات قرآن پایتخت
تلاوت و تدبر سوره فتحبه گزارش ایکنا، جلسات هفتگی قرآن از دیرباز محل تجمع مردم در رده‌های سنی گوناگون بوده که با محوریت یکی از مدرسان در مساجد، حسینیه‌ها و اماکن مذهبی دور یکدیگر حلقه زده و پای رحل قرآن با مقولات گوناگونی همچون قرائت و تفسیر و نوعاً حفظ قرآن آشنا می‌شوند.
 
با آغاز جنگ تحمیلی سوم از 9 اسفندماه 1404 و تشکیل تجمعات شبانه مردمی برای حمایت از نیروهای مسلح و کیان ایران قوی و بیعت با رهبر معظم انقلاب، طبیعی است شرایط زندگی با تغییراتی مواجه شود و اگر جلسات هفتگی به تعطیلی کشیده نشوند، ممکن است با عدم استقبال و ریزش افراد شرکت‌کننده در آن، روبرو شود. با این وجود شنیده‌ها حاکی از آن است که بسیاری از این جلسات به ویژه در تهران نه‌تنها تعطیل نشدند، بلکه با شور بیشتری نسبت به ایام عادی برپا شده و پذیرای مشتاقان به کلام وحی بودند. تشکیل جلسات قرآن از تأکیدات رهبر شهید آیت‌الله العظمی خامنه‌ای بود.
 
از پنج تن از مدرسان جلسات قرآن استان تهران، میزان مشارکت و استقبال مردمی را جویا شدیم که در ادامه می‌خوانیم: 
 
قرائت سوره فتح؛ محوریت جلسات قرآنی پایتختسیدرضا سیدمهدی؛ مدرس دارالقرآن نورالرحمن لواسان با اشاره به استقبال مردم از جلسات دارالقرآن گفت: برنامه ما طبق روال همیشه یکشنبه‌ها در حال برگزاری است؛ در ایام جنگ نیز بی‌وقفه این جلسات را دایر کردیم؛ ابتدا نماز مغرب و عشا را در مسجد اقامه می‌کنیم و پس از آن بلافاصله حلقه قرآنی تشکیل شده و دوستان حاضر در جلسه به تلاوت مشغول می‌شوند.
 
وی ادامه داد: این جلسه هفتگی را به تجمعات در میدان اصلی لواسان متصل می‌کنیم که در آن هم علاوه بر تلاوت قاریان بزرگسال، هر هفته، نوجوانان قاری نیز به جمع‌خوانی سوره فتح پرداخته و قرائت تحقیق از چند آیه از این سوره نیز از جمله برنامه‌هایشان است.
 
قرائت سوره فتح؛ محوریت جلسات قرآنی پایتختعلیرضا زواریان دیگر پیشکسوت قرآنی است که جلسه هفتگی قرآن را هر هفته شنبه‌ها در تهران؛ محله مسعودیه برگزار می‌کند؛ او برپایی چنین جلساتی را به ویژه در ایام خطیر جنگ خیلی واجب‌تر از اوقات دیگر دانست و گفت: وقتی رزمندگان جان بر کف و نیروهای نظامی بی‌وقفه در حال دفاع از کیان اسلامی هستند؛ بر ما قرآنیان واجب است تا با برپایی هر چه پرشورتر جلسات قرآنی، نسبت به ارتقای روحیه مردم با انس و قرابت بیشتر با قرآن تلاش کنیم. 
 
وی افزود: جلسات قرآن در این منطقه از تهران پس از برگزاری تجمعات مردمی در میادین و معابر، از ساعت 21 به بعد برگزار می‌شود و علاوه بر محتوایی که هر هفته متناسب با شرایط آنها را برای قرائت در نظر می‌گیریم، ویژه این ایام، آیاتی از سوره «فتح» را نیز در راستای امید به پیروزی رزمندگان اسلام قرائت می‌کنیم که تا بامداد روز بعد این روند ادامه پیدا می‌کند.
 
قرائت سوره فتح؛ محوریت جلسات قرآنی پایتختسعید محمدخان از جمله مربیان و کارشناسان جوان قرآنی است که جلسات او هر هفته یکشنبه‌ها در مسجد قائم آل محمد(ص) محله شهران تهران دایر است. او نیز در مورد تداوم جلسات در ایام جنگ گفت: نوجوانان و جوانان بیشترین مخاطبان این جلسه هفتگی قرآن هستند و به همین خاطر حتی در شرایط غیرجنگی به دلایلی از جمله فصل امتحانات، تعطیلات نوروز و موارد دیگر ممکن است با کاهش نسبی تعداد نفرات شرکت‌کننده در این جلسات مواجه شویم که این امر در زمان‌های فراغت از تحصیل مثل ایام تابستان، افزایش کمی چند برابری پیدا می‌کند.
 
از جمله دیگر جلسات هفتگی استان تهران؛ جلسه قرآن سعید خیری در مسجد امام‌زمان(عج) محله خانی‌آباد است که هر هفته دوشنبه‌ها برگزار می‌شود و به نقل از مربی این جلسه، ماهیت آن مدرسه‌ای است به این معنی که کودکان و نوجوان شرکت‌کننده باید قبل از غیبت در هر جلسه، پیش‌تر با اعلام قبلی، غیبت خود را موجه کنند.
 
قرائت سوره فتح؛ محوریت جلسات قرآنی پایتختوی گفت: طبیعی است که به دلایلی از جمله برخی تعطیلات، وقوع جنگ و نگرانی برخی از خانواده‌ها نسبت به حضور فرزندانشان بر سر این جلسات، اخیراً تا حدودی با کاهش کمی قرآن‌آموزان مواجه شده باشیم. با این حال رفته رفته شاهد افزایش جمعیت آنها در این جلسات هستیم به ویژه اینکه با استفاده از مشوق‌هایی سعی در ایجاد نشاط یشتر در میان قرآن‌آموزان داریم.
 
خیری ادامه داد: اخیراً و در راستای لبیک به فرمایش رهبر شهید انقلاب، به نوجوانان قاری در این جلسات اعلام کردیم که هر کدام که بتوانند سوره «فتح» را حفظ کنند، به آنها به نیت تعداد یاران امام زمان(عج) 313 هزارتومان هدیه پرداخت می‌شود که خوشبختانه دو نوجوان تاکنون موفق به حفظ شده‌اند.
 
قرائت سوره فتح؛ محوریت جلسات قرآنی پایتختاحسان غفوری نیز که چهارشنبه‌های هر هفته در محله افسریه تهران، جلسات آموزشی برپا می‌کند نیز با تأکید بر این نکته که در ایام جنگ نیز این جلسات با شور و اشتیاق همیشگی برپا شد، گفت: خوانش بیانیه، سر دادن شعار در راستای اقدامات خصمانه امریکا و رژیم غاصب صهیونیستی از جمله بخش‌های دیگری است که در این جلسات آن را مد نظر داریم و قرآن‌آموزان علاوه بر جلسه هفتگی در سایر ایام هفته نیز شب‌ها علاوه بر تجمعات مردمی در تجمعات ماشینی و موتوری شرکت کرده و اغلب قاریان آغاز مراسم تجمعات شبانه هستند.