طرح جدید در کنست رژیم صهیونیستی برای ابطال پیمان اسلو

به گزارش ایکنا به نقل از العربی الجدید، رسانه‌های عبری‌زبان گزارش دادند: یک کمیته وزارتی در سرزمینه‌های اشغالی، طرح پیشنهادی نایب‌رئیس کنست برای لغو پیمان اسلو را به بحث خواهد گذاشت.

ارائه‌دهندگان این طرح مدعی هستند که این توافق به‌جای صلح، باعث ترویج تروریسم شده است.

به گزارش شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، کمیته وزارتی امور قانون‌گذاری، امروز یکشنبه لایحه‌ای را بررسی می‌کند که هدف نهایی آن ابطال کامل توافق‌نامه امضا شده با سازمان آزادی‌بخش فلسطین(فتح) در سال ۱۹۹۳ است.

شبکه ۷ اسرائیل نیز گزارش داد: «لیمور سون هار میلیخ»، نایب‌رئیس کنست، با ارائه این طرح تأکید کرده است: توافقات اسلو نه تنها صلحی به همراه نداشته است بلکه تروریسم را تثبیت کرد و اکنون زمان یک اصلاح ملی فرا رسیده است.

هار میلیخ با انتشار پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: ما وعده داده بودیم که از تشکیل کشور فلسطینی جلوگیری کنیم؛ اکنون زمان آن است که شهرک‌سازی در مناطق (الف) و (ب) را تشویق و توافق‌نامه‌های شوم اسلو را لغو کنیم.

وی افزود: امروز دو طرح برای ابطال این توافقات در کمیته وزرا ارائه می‌شود که گام اول و ضروری در مسیر اصلاح کل وضعیت موجود است.

پیمان اسلو که به «اعلامیه اصول فلسطینی و اسرائیلی درباره ترتیبات تشکیلات خودگردان فلسطین» نیز شهرت دارد، در ۱۳ سپتامبر ۱۹۹۳ در پایتخت نروژ تدوین شد.

این توافقنامه که سنگ‌بنای تشکیل «تشکیلات خودگردان فلسطین» به عنوان هسته اولیه کشور آینده فلسطین بود، توسط یاسر عرفات، رئیس وقت ساف و شیمون پرز، نخست‌وزیر وقت اسرائیل و با میانجی‌گری بیل کلینتون، رئیس‌جمهور وقت امریکا به امضا رسید .

اکنون در صورت تصویب طرح جدید در کنست، این توافق ۳۳ ساله در آستانه فروپاشی کامل قرار خواهد گرفت.