یک کارشناس مسائل منطقه:
ترامپ در باتلاق جنگ علیه ایران گرفتار شده است

حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل منطقه

بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای از جزئیات پاسخ اخیر ایران به آمریکا، ایران همچنان بر مواضع هسته‌ای خود اصرار دارد و خواسته‌ واشنگتن مبنی بر کاهش چشمگیر ذخایر اورانیوم غنی‌شده را برآورده نمی‌کند و نخواهد کرد. این واکنش که متضمن نوعی انعطاف نسبی در قبال رفع تحریم‌هاست اما در عمل از پذیرش شرط اصلی آمریکا سر باز می‌زند.

ایران در این پیشنهاد اعلام کرده است که همگام با لغو تحریم‌های آمریکا، به تدریج از تنش‌ها کاسته و تنگه هرمز را بازگشایی خواهد کرد. همچنین تهران آمادگی دارد بخشی از اورانیوم غنی‌شده‌ خود را رقیق کرده و بقیه را به کشوری غیر از آمریکا منتقل کند. این پاسخ اما به جای کاهش تنش، خشم ترامپ را برانگیخت و او با تکرار ادعاهای تند خود گفت «ایران به مدت ۴۷ سال با ایالات متحده و بقیه‌ جهان بازی کرده است.»

اظهارات ترامپ سرشار از تناقض و دروغ‌پردازی است

در این راستا حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با ایکنا درباره تهدیدات و ادعاهای اخیر ترامپ، گفت: اظهارات ترامپ در خصوص ایران در طول بیش از دو ماه گذشته و بعد از تجاوز وحشیانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران، توأم با یک سلسله تناقضات، جریان‌سازی و دروغ‌پردازی بوده است.

وی افزود: دونالد ترامپ هیچ‌گاه صادقانه حتی با مردم آمریکا وارد گفت‌و‌گو نشده و هر روز و هر ساعت اظهارات متناقضی داشته است.

ارسال سینگال مثبت ترامپ؛ برای وادار کردن ایران به مذاکره

این کارشناس مسائل منطقه تأکید کرد: این وضعیت نشان می‌دهد که دونالد ترامپ گرفتار یک باتلاق بزرگ در جنگ علیه ایران شده و خروج از این باتلاق برای ترامپ و تیم او بسیار دشوار است.

هانی‌زاده تصریح کرد: به نظر می‌رسد گاهی ترامپ با ارسال سیگنال‌های مثبت تلاش می‌کند ایران را وادار به مذاکره مستقیم با آمریکا کند و در پاره‌ای موارد نیز از برخی اصطلاحات و کلمات تهدیدآمیز استفاده می‌کند. این نشانه سردرگمی و ناتوانی او و تیمش برای اتخاذ یک شیوه مناسب در رابطه با ایران است.

واکنش ایران به اعزام ناو فرانسوی

هانی‌زاده در ادامه به اظهارات اخیر امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه اشاره کرد و گفت: اخیراً شاهد بودیم مکرون اعلام کرد ناو شارل دوگل را به تنگه هرمز اعزام خواهد کرد اما با پاسخ کوبنده دستگاه دیپلماسی ایران مواجه شد و از اظهارات خود عقب‌نشینی کرد.

وی بیان کرد: رهبران کشور‌های اروپایی دچار یک نوع پارادوکس و تضاد با سیاست‌های دونالد ترامپ هستند و شرایط فعلی به گونه‌ای است که ترامپ در میان جامعه جهانی منزوی شده است.

پاسخ ایران مبتنی بر اقتدار ملی است

هانی‌زاده درباره جزئیات منتشرشده از پاسخ اخیر ایران به آمریکا اظهار کرد: ایران پاسخ نهایی خود را به طرف پاکستانی به عنوان میانجی داده و پاکستان هم آن را به آمریکا ارسال کرده است. هرچند ترامپ اعلام کرده این پاسخ قابل قبول نیست اما ایران از موضع قدرت و با توانمندی بالا وارد این عرصه شده است.

وی با اشاره به برگ‌های برنده ایران از جمله تنگه هرمز، وحدت ملی، توان بازدارندگی و قدرت نیرو‌های مسلح تأکید کرد: به نظر می‌رسد پاسخ ایران مبتنی بر اقتدار ملی و توانمندی در عرصه‌های میدانی است و آمریکا به عنوان طرف متجاوز که به ایران حمله کرده و جنایات بی‌شماری مرتکب شده، باید شرایط ایران را بپذیرد و هزینه پرداخت کند. 

اهمیت تنگه هرمز؛ خط قرمز ایران

هانی‌زاده درباره ضرورت اهمیت مدیریت و کنترل ایران بر تنگه هرمز به عنوان یک خط قرمز در راستای حفظ منافع ملی، تصریح کرد: تنگه هرمز یک تنگه راهبردی در قلمرو دریایی ایران است. ایران باید از ده‌ها سال پیش از این تنگه به عنوان ابزار فشار و برگ برنده استفاده می‌کرد که متاسفانه این اتفاق رخ نداد و شرایط جنگی موجب شده که ایران در سیاست‌های خود در رابطه با تنگه هرمز بازنگری کند.

۱۸۰۰ کشتی منتظر مجوز ایران

این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه حدود ۱۸۰۰ کشتی پشت تنگه هرمز منتظر مجوز ایران برای عبور از این تنگه هستند، تأکید کرد: ایران باید با هر قدرت و توان از این تنگه حفاظت کند و اجازه ندهد قدرت‌های خارجی، وارد این تنگه شوند و بخواهند مسلط گردند، زیرا ایران برای حفظ امنیت تنگه هرمز در طول سال‌های گذشته هزینه‌های بالایی پرداخت کرده است.

جنگ تاب‌آوری و نقش مردم در خیابان‌ها

هانی‌زاده در خصوص حضور شبانه مردم در طی بیش از 70 شب گذشته، بر لزوم حفظ حضور ممتد مردم در خیابان‌ها تأکید کرد و گفت: جنگ فعلی، جنگ تاب‌آوری است لذا باید این حضور و تجمعات خیابانی مردم در حمایت از رهبر معظم انقلاب و نیروهای مسلح و تصمیمات نظام، حفظ و در استمرار آن نیز تلاش شود. چراکه این حضور به نوعی نشانه صلابت و اقتدار و یأس و ناامید کردن دشمن از تفرقه‌افکنی میان ملت است. 

وی درباره لزوم حفظ تجمعات حماسی مردمی، گفت: وحدت و انسجام ملی و حضور مردم در خیابان‌ها باعث اقتدار کشور و پشتوانه قدرتمندی برای نیرو‌های مسلح است. خیابان‌ها در اختیار مردم است و مردم با حضور خود در کف خیابان‌ها، در واقع روحیه نیرو‌های مسلح را تقویت می‌کنند.

هانی‌زاده در پایان گفت: مردم با این حضور، اقتدار ملی و هوشمندی خود را ثابت کرده‌اند و به همین دلیل دشمن در برابر ملت ایران عاجز مانده است.