طالبیان:
یک‌سوم برنامه‌های جشنواره امام رضا(ع) پژوهشی است


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شمس توس، جلسه کارگروه پژوهشی دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با حضور نمایندگان بخش پژوهش در 16 استان کشور، سیدجواد جعفری، دبیر جشنواره و یحیی طالبیان، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این پژوهشگاه برگزار شد.



طالبیان در ابتدای این جلسه اظهار کرد: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در سال جاری 130 اثر پژوهشی را در قالب کتاب چاپ کرده و همین امر مؤید این است که پژوهشگاه خود را جزء اصحاب دانش و فرهنگ محسوب می‌کند.



رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اسلامی با اشاره به آیه 36 سوره مبارکه إسراء که انسان را از دنباله‌روی جاهلانه نهی می‌کند، اظهار کرد: ما آثاری تولید می‌کنیم که اقشار مختلف جامعه بتوانند از آن بهره‌مند شوند، به همین دلیل باید به مخاطبان خودمان بگوییم «ولا تقف ما لیس لک به علم»!.



وی ادامه داد: باید یاد بگیریم که چه بگوییم، برای که بگوییم، چگونه بگوییم و گفتار چه تغییری در رفتار مخاطب ایجاد می‌کند؟ اگر این کار را بکنیم قطعاً بهتر از گذشته عمل خواهیم کرد و مشمول این فرمایش معصوم نخواهیم شد که فرمود ««مَنِ اسْتِوی یوْماهُ فَهُوَ مَغْبُونٌ، هر کسی دو روزش مثل هم باشد زیان دیده است».



طالبیان در پاسخ به درخواست‌هایی مبنی بر کاهش سطح داوری مقالات ارسالی به جشنواره امام رضا(ع) گفت: همایش‌های علمی- پژوهی اگر طبقه‌بندی خوبی داشته باشد، محصول آن در ترویج فرهنگ و معارف ائمه اطهار(ع) تأثیر بیشتری خواهد داشت چون خروجی همایش علمی ــ پژوهشی در نشریات معتبر و در سطوح مختلف چاپ می‌شود و همگان از آن بهره می‌برند و موجی را ایجاد می‌کند که به فرهنگ‌سازی در شناخت اهل بیت(ع) کمک خواهد کرد ضمن اینکه جشنواره‌ امام رضا(ع) بخش‌های جانبی دیگری دارد که عمومی‌تر هستند و همگی به فرهنگ‌سازی می‌پردازند.



رئیس کارگروه پژوهشی جشنواره امام رضا(ع) درباره چرخشی بودن عناوین و موضوعات همایش‌های این بخش در استان‌های مختلف توضیح داد: باید مزیت و استعداد استان‌ها در این خصوص لحاظ شود و عناوین انتخابی در هر استان به صورت کاربردی و مرتبط با ویژگی‌های بومی آن باشد.



در بخش دیگری از این کارگروه، سیدجواد جعفری به ارائه توضیحات پرداخت و با تأکید بر عمومی‌ شدن فرهنگ رضوی گفت: به خاطر دارم بیست سال پیش در قالب شوراهای فرهنگ عمومی نزد رهبر معظم انقلاب رفتیم و ایشان فرمودند «آرزو می‌کنم روزی فرهنگ عمومی ما، فرهنگ اسلامی جامعه شود». اما فرهنگ عمومی ما در بسیاری از موارد با فرهنگ اسلامی فاصله دارد و امیدواریم فرهنگ رضوی، روزی به فرهنگ عمومی جامعه تبدیل شود.



دبیر دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) اظهار کرد: از مجموع 85 عنوان برنامه این دوره جشنواره، حدود 60 برنامه در داخل کشور برگزار می‌شود که 31 درصد آن را همایش‌ها و برنامه‌های پژوهشی تشکیل می‌دهد و نقش دانشگاهیان و حوزویان در آن بسیار پررنگ است.



جعفری، بخش پژوهشی را یکی از مزیت‌های اصلی جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) دانست و افزود: بیش از 18 دانشگاه و مرکز در کشور با موضوعات علمی و پژوهشی در این زمینه فعالیت می‌کنند که در این میان، نظم حاکم بر پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اسلامی و حضور چشمگیر ناظران در همایش‌های جشنواره، جای تشکر و قدردانی دارند.



مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) در پایان خاطرنشان کرد: بنیاد امام رضا(ع) بیش از 130 عضو هیئت علمی در سراسر کشور دارد و خوشبختانه مجله تخصصی آن با عنوان فصلنامه فرهنگ رضوی در سه شماره به زیور طبع آراسته شده است و ان‌شاءالله برای دریافت مجوز علمی پژوهشی آن از وزارت علوم اقدام می‌کنیم.



بر اساس این گزارش، در دوازدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) ۱۹ عنوان همایش و هم‌اندیشی با عناوین ولایت در فرهنگ رضوی، آموزه‌های سیاسی امام رضا(ع)، عرفان اسلامی در آموزه‌های رضوی، تعلیم و تربیت و سبک زندگی در فرهنگ رضوی، هم‌اندیشی خانواده‌پژوهی در فرهنگ رضوی، طب‌الرضا(ع)، سیره و معارف رضوی، منزلت خانواده و سبک زندگی در فرهنگ رضوی، فضائل رضوی، قرآن کریم و میراث رضوی، حدیث رضوی، امام رضا(ع) در آئینه ادبیات معاصر، مدیریت اسلامی در فرهنگ رضوی، اخلاق و آداب رضوی،  سلسلة‌الذهب، جاده ولایت، سومین حرم اهل بیت(ع)، بزرگداشت حضرت حسین بن‌موسی‌الکاظم(ع) و کنگره ملی حضرت بی‌بی حکیمه(س) برگزار می‌شود.