سرابی بیان کرد:
تحقق اهداف مدیریت قرآنی شهری با ایجاد ارتباط سازمان‌یافته با مؤسسات

سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با تعامل فرهنگسراها و مؤسسات قرآنی ـ مردمی گفت: مؤسسات قرآنی ـ مردمی و دنباله‌های این مؤسسات که همان محافل و جلسات سنتی قرآنی هستند، به دلیل ارتباط با بدنه جامعه هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی، مخاطبان قابل توجهی دارند که ایجاد یک ارتباط سازمان‌یافته با این مؤسسات و جلسات می‌تواند در تحقق اهداف مدیریت شهری تأثیرگذار باشد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مدیریت شهری که در جمهوری اسلامی به‌عنوان یک مدیریت فرهنگی و اعتقادی شناخته شده است، بیان کرد: اگر مدیریت شهری، شهرداری‌ها و بخش‌های فرهنگی شهرداری سطح ارتباطشان را با مؤسسات و جلسات قرآنی افزایش دهند و یک ارتباط سامان‌یافته و سازمان یافته‌ای داشته باشند، قطعا در پیش‌برد اهداف مدیریت شهری به‌ویژه در بخش‌های فرهنگی و اجتماعی تأثیر بسیار زیادی خواهد داشت.

کامل و جامع نبودن ارتباط مدیریت شهری با مؤسسات قرآنی

سرابی با بیان اینکه در حال حاضر این ارتباط، ارتباط مطلوب، جامع و کاملی نیست، افزود: اگر این ارتباط چه از سوی اتحادیه‌های تشکل‌ها و مؤسسات قرآنی که در قالب مؤسسات قرآنی در شهرها فعالیت می‌کنند و چه از سوی خود مدیریت شهرداری، معاونت فرهنگی، شورای شهر، سازمان فرهنگی ـ هنری، فرهنگسراها و خانه‌های قرآن کامل شود، اثرگذار خواهد بود و به اهداف جلسات و مؤسسات قرآنی کمک زیادی خواهد شد.

استفاده از ظرفیت‌های مکانی شهرداری توسط مؤسسات قرآنی

وی در ادامه اظهار کرد: منابع مادی مدیریت شهری اعم از منابع ریالی و نقدی و همین طور امکانات سخت‌افزاری که در اختیار شهرداری‌هاست، اگر در اختیار مؤسسات قرار گیرد، هم بهره‌وری این منابع بالا می‌رود و هم از ظرفیت خالی این امکانات سخت‌افزاری استفاده بهینه می‌شود و همچنین به مؤسسات و تشکل‌های قرآنی در تحقق اهداف قرآنی و فرهنگی‌شان کمک خواهد شد.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآنی در رابطه با واگذاری مکان به مؤسسات قرآنی از سوی شهرداری، گفت: شهرداری‌ها دارای امکاناتی از جمله مکان‌های متعدد هستند که از برخی از این اماکن یا استفاده نمی‌شود و یا از ظرفیت صد در صدی آنها استفاده نمی‌شود که از آن جمله می‌توان از ظرفیت مکانی آنها استفاده کرد؛ این مکان‌ها جهت اجرای طرح‌ها و برنامه‌های آموزشی، تبلیغی و ترویجی و پژوهشی در اختیار مؤسسات قرار گیرد.

وی در ادامه در رابطه با انجام کار منسجم از سوی مؤسسات قرآنی، بیان کرد: برای انسجام، هماهنگی و هم‌افزایی فعالیت مؤسسات قرآنی تدبیری که از دهه هشتاد اندیشیده شد، تأسیس اتحادیه بود، زیرا اتحادیه جایگاهی است که با اطلاع از نوع فعالیت مؤسسات و حجم و کیفیت آنها می‌تواند تعامل و هم‌افزایی لازم را بین این مراکز ایجاد کند.

سرابی اظهار کرد: به‌عنوان مثال در طرح ملی حفظ قرآن، مؤسسات قرآنی با همکاری اتحادیه ورود پیدا کرده و برگزاری کلاس‌های طرح را به‌صورت هماهنگ برعهده گرفتند که این امر هماهنگ نیز حاصل تلاش اتحادیه‌ها بود.

ادغام دو اتحادیه قرآنی کشور؛ گامی جهت هم‌افزایی بیشتر مؤسسات قرآنی

رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآنی تصریح کرد: بنابر این باید جایگاهی باشد که با اطلاع از توانمندی‌ها و نوع فعالیت‌های مؤسسات و تخصص‌ها‌یی  که دارند، بتواند طرح‌های ملی را ساماندهی و اجرا کند و چندسالی است اتحادیه‌ها در این رابطه در حال فعالیت هستند و با ادغام دو اتحادیه این هم‌افزایی و بهره‌وری بالاتر خواهد رفت.

وی در رابطه با چشم‌انداز فعالیت اتحادیه تشکل‌های قرآنی در سال جاری گفت: البته اتحادیه تشکل‌های قرآن دارای یک چشم‌انداز 20 ساله و یک برنامه پنج‌ساله است که با توجه به کمبودی که در عرصه فعایت‌های مردمی وجود دارد یکی از محور‌های فعالیت این نهاد، توسعه کمی مؤسسات قرآنی در سطح کشور به ویژه در مناطقی است که دارای مؤسسات کمی هستند.

توسعه کمی مؤسسات قرآنی کشور؛ چشم‌انداز فعالیت اتحادیه تشکل‌ها در سال جاری

سرابی اظهار کرد: در برخی از مناطق مؤسسات یا خیلی کم و یا خیلی ضعیف هستند که این مورد باید رسیدگی شود که یا مؤسساتی سازماندهی و در این مناطق فعالیت کنند و یا مؤسسات معینی از دیگر استان‌ها به‌عنوان نماینده در این مناطق به فعالیت بپردازند.

وی تصریح کرد: یکی از برنامه‌های جدی اتحادیه در سال جاری ادغام دو اتحادیه قرآنی کشور است که امید است از رهگذر این ادغام، شاهد هم‌افزایی هر چه بیشتر مؤسسات قرآنی باشیم.

قائم مقام شورای عالی قرآن در پایان بیان کرد: در ارتباط با طرح ملی حفظ قرآن که مطالبه مقام معظم رهبری است، اتحادیه برنامه‌هایی را دارد که به‌زودی اعلام خواهد شد.