حجت‌الاسلام علاءالدینی عنوان کرد:
هدایت‌گری و تعالی‌بخشی؛ مهمترین رسالت معلمان قرآن

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدرضا علاءالدینی، مدیرمسئول مؤسسه قرآنی کوثر اصفهان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در رابطه با جایگاه و مقام معلم قرآن، گفت: خداوند، خود به عنوان معلم قرآن است، انبیاء و اولیاء نیز در جایگاه و مقام معلمی قرار دارند و شأن و رسالت معلمی، همان هدایت‌گری و دستگیری برای تعالی و ارتقای فکری، فرهنگی، اندیشه‌ای، اعتقادی، اجتماعی و خانوادگی انسان‌هاست.

وی با اشاره به این که مقام معلمی، بسیار متعالی است، اظهار کرد: هرکسی که بخواهد در مسیر خدا، انبیاء و اولیاء حرکت کند، می‌تواند با افتخار این رسالت را برعهده گیرد و در جایگاه یک معلم برای هدایت‌گری، دستگیری و تعالی‌بخشی، نقش‌آفرینی کند.

این پژوهشگر قرآنی عنوان کرد: با توجه به روایات بسیاری که در رابطه با شأن معلم قرآن وجود دارد که حتی مرغان آسمان و ماهیان دریا، دعاگو و استغفارکننده برای معلم قرآن هستند و از آن جا که قرآن کتاب تعلیم و تربیت، اخلاق، زندگی و چگونه زیستن است، لهذا معلم آن هم یک شأن ویژه‌ای نسبت به سایر معلم‌ها پیدا می‌کند.

وی با بیان مهمترین رسالت‌های معلمان قرآن، افزود: دعوت به سوی خدا و تربیت الهی، تربیت صحیح، اصلاح جامعه، تربیت اخلاقی و دعوت به سوی فراگیری دانش قرآنی، مهمترین رسالت معلمان قرآن است.

همراهی تعلیم با تهذیب و تربیت دینی

حجت‌الاسلام علاءالدینی بیان کرد: در دین اسلام، تعلیم و تربیت همراه با تهذیب و تربیت دینی و قرآنی مورد سفارش قرار گرفته است و مقام معلم مقام والائی است، زیرا معلم، می‌تواند هدایتگر انسان‌ها به سوی سعادت و کمال باشد.

وی درباره این که نام‌گذاری روزی به عنوان روز معلم قرآن چه تأثیری در ساماندهی فعالیت‌های قرآنی دارد، عنوان کرد: با توجه به تأثیرگذاری و نقش معلمان قرآن در اصلاح جامعه، بسیار شایسته است که روزی را به عنوان معلم قرآن داشته باشیم و از مقام معلمان قرآن تجلیل کنیم.

رساندن نور قرآن به قلب افراد؛ رسالت معلمان قرآن

مدیرمسئول مؤسسه قرآنی کوثر اصفهان اظهار کرد: قاعدتا رسالتی که برعهده معلمان قرآن است این است که نور قرآن را به قلب افراد برسانند و زمینه‌های رساندن این نور را که تهذیب نفس و تزکیه روح است و ایجاد یک فضا و محیط پاکیزه و ایجاد یک جان و تنی که پذیرای نور قرآن باشد، به رسالت معلم برمی‌گردد.

وی تصریح کرد: معلمی می‌تواند معلم به معنای واقعی کلمه باشد که شاگردان خود را مهذب تربیت کند تا به این واسطه نور علم و قرآن در وجود آن ها راه پیدا کند و زمینه‌های رشد آن ها فراهم شود.