«سلحشوران علوی»؛ داستانی درباره تنها حکومت شیعی دوره مغولان

نگارش کتاب داستان با رویکرد دین و به‌ویژه برای جوانان در کشور ما با فقر جدی روبرو است و کمتر نویسنده‌ای به سراغ نگارش اثر در این حوزه می‌رود. شاید حساسیت نگارش داستان درباره ائمه اطهار(ع) یکی از دلایل پرهیز از ورود به این عرصه باشد.
یکی از کتاب‌هایی که با قالب داستان دینی به نگارش درآمده است، «سلحشوران علوی» است که به قلم محمود حکیمی، نویسنده کشورمان، سال‌ها پیش به رشته تحریر درآمده است و هم‌اکنون با مقدمه‌ای جدید به چاپ می‌رسد.
محمود حکیمی، نویسنده این اثر در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: «سلحشوران علوی» را در سال 64 منتشر کرده بودم که امسال با افزودن مقدمه‌ای برابر 65 صفحه به زودی منتشر می‌شود.
وی درباره مضمون این اثر گفت: این اثر درباره نهضت و حکومتی شیعی به نام «سر به‌ داران» است که سریال آن را نیز در اوایل سال‌های پس از پیروی انقلاب از رسانه ملی پخش کردند. من عنوان این کتاب را بر همین اساس سلحشوران علوی گذاشتم.
حکیمی در ادامه سخنانش افزود: سر به داران، شیعیانی بوند که در برابر حمله مغولان مقاومت کردند و حکومت دینی شیعه را تشکیل دادند. این گروه تنها افرادی بودند که در برابر مغولان مقاومت کردند. در این اثر درباره گرفتن حکومت سر به داران و پایه‌گذاری حکومت ایلخانان که بنیانگذار آن هولاکوخان مغول بود، مطالبی ارائه شده است.
وی درباره قالبی که برای نگارش این اثر به کار گرفته است، اظهار کرد: این اثر در قالب داستان و برای گروه سنی نوجوانان و جوانان نوشته می‌شود و مقدمه آن حالت تاریخی دارد که به صورت مفصل درباره تشکیل این حکومت شیعی در آن توضیح داده‌ام و پس از پیشگفتار، داستان آغاز می‌شود.
حکیمی همچنین درباره شخصیت اصلی که در داستانش مورد پردازش قرار داده است، افزود: شخصیت اصلی این داستان را یک روحانی که امام جماعت سبزوار بوده است، تشکیل می‌دهد که شیخ خلیفه نام دارد و به مردم درباره وقایعی که در حال وقوع است و فرهنگ تشیع اطلاعات و آگاهی می‌دهد؛ از این رو مغولان وی را به دار کشیدند.
وی ادامه داد: پس از دار زدن شیخ خلیفه، یکی از شاگردان وی به نام شیخ حسن جوری به جلسه‌ها ادامه می‌دهد و به تشکیل حکومت شیعه سر به داران می‌پردازد.
وی درباره اینکه سلحشوران هم اکنون در چه مرحله‌ای است، گفت: قرار بود این کتاب را برای عرضه در نمایشگاه بین‌المللی کتاب به دست ناشر برسانم که متأسفانه میسر نشد و اکنون حروف‌چینی کتاب به پایان رسیده است و از این رو چاپ آن پس از برپایی نمایشگاه کتاب تهران انجام می‌شود و امیدوارم تا شهریورماه منتشر شود.
حکیم همچنین اظهار کرد: «به‌نشر» که زیر نظر آستان قدس رضوی فعالیت می‌کند، بازچاپ این کتاب را با مقدمه جدید برعهده دارد.