مجاهدی خبر داد:
تألیف تذکره علمای شاعر/ آثار۳۰۰ عالم شیعی بررسی می‌شود

محمدعلی مجاهدی، شاعر پیشکسوت آئینی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره اثر در دست تألیف خود گفت: در حال حاضر تذکره شاعران روحانی را در دست تحقیق دارم که کار بسیار گسترده و پژوهش تمام‌عیاری درباره عالمان دینی است که شعر می‌سرودند.

وی افزود: برخی از این عالمان صاحب دیوان شعر هستند که به صورت خطی در کتابخانه‌ها موجود است و برخی دیگر نیز شعرهایشان به صورت تذکره‌های مختلف در کتب تاریخی گوناگون آمده است.

مجاهدی با بیان اینکه تاکنون ذوق هنری و ادبی روحانیت آنچنان که باید معرفی نشده است، اظهار کرد: فکر می‌کنم با این کار خدمت ناچیزی انجام شود که مردم بدانند بسیاری از مراجع بزرگ شیعی چون ملااحمد نراقی، مرحوم کمپانی و بسیاری دیگر چون میرفندرسکی، شیخ بهایی و ملاصدرا طبع شعری داشتند و در سطح عالی شعر می‌سرودند.

این شاعر پیشکسوت در ادامه بیان کرد: بیش از 300 عالم دینی در این پژوهش مورد تحقیق قرار گرفته‌اند و برگزیده آثار و نقد و بررسی آنها در این اثر ارائه می‌شود. همچنین معرفی آثار و شرح حال آنها نیز از بخش‌های دیگر است.

وی با بیان اینکه این اثر گردآوری نبوده و حاصل کار پژوهشی و تحقیقی است، گفت: چند روز گذشته زندگی‌نامه شیخ علی‌نقی کمره‌ای را می‌نوشتم که بیش از 12 منبع را مشاهده و بررسی کردم تا اطلاعات لازم درباره این عالم شیعی را به دست بیاورم.

دبیر شعر آئینی کشور تأکید کرد: باید این بعد شخصیت روحانی شیعه مشخص شود و تصور نشود که روحانیت شیعه از جنبه‌های ذوقی و هنری برکنار بودند؛ از جمله امام خمینی(ره) که صاحب دیوان و یا مقام معظم رهبری که طبع شعر دارند و یا از مراجع فعلی چون آیات عظام وحید خراسانی، نوری‌ همدانی، مکارم‌ شیرازی و صافی‌ گلپایگانی طبع شعری دارند و باید معرفی شوند.

مجاهدی در ادامه درباره طبع شعری امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب گفت: هر یک از این عزیزان جایگاه شعری متفاوتی دارند، سبک شعری مقام معظم رهبری متمایل به سبک اصفهانی (معروف به سبک هندی) است، اما سبک شعری امام خمینی(ره) عراقی است و در اشعار امام(ره) آنچه بیشتر خود را نشان می‌دهد، مفاهیم عرفانی و اخلاقی است که به تصویر کشیده شده و در شعر رهبری نیز مقوله‌های اجتماعی و ولایی نمود بیشتری دارد.