رئیس مرکز دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر:
نمایشگاه «دست‌آوردها و فرصت‌ها» فردا گشایش می‌یابد/ تشکیل کمپین حمایت از غزه

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری نمایشگاه «دست‌آوردها و فرصت‌ها» صبح امروز، اول شهریورماه، با حضور میعاد صادقی، رئیس مرکز دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر و عباس کمره‌ای، رئیس نمایشگاه برگزار شد.

میعاد صادقی در این نشست گفت: مراسم افتتاحیه نمایشگاه «دست‌آوردها و فرصت‌ها» فردا، 10 صبح با حضور حجت‌الاسلام سیدمحمد شهیدی‌ محلاتی، رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران و سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در محل سازمان انتقال خون برگزار می‌شود.

وی افزود: 22 غرفه در این نمایشگاه جانمایی شده و در کنار غرفه‌های داخلی تعدادی برنامه به صورت زنده اجرا می‌شود که از جمله آنها می‌توان به اجرای تئاتر حماسه توسط هنرمندان کشورمان اشاره کرد و دو نفر از هنرمندان جوان و فرزند شهید نیز به اجرای برنامه می‌پردازند.

تشکیل کمپین نخبگان شاهد و ایثارگر درحمایت از مردم غزه

صادقی در ادامه گفت: در حاشیه این نمایشگاه تشکیل کمپین نخبگان شاهد و ایثارگر و بحث حمایت از مردم مظلوم غزه نیز مطرح است. همچنین نخبگان شاهد و ایثارگری که از سراسر کشور مراجعه کنند، با دریافت فرم عضویت می‌توانند در مرکز دانش‌پژوهان شاهد و ایثارگر عضو شوند و از امکانات و حمایت‌های این مرکز بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: فعالیت هم‌عرضی هم قرار است میان تشکل‌ها و نخبگان داخل کشور با نخبگان و تشکل‌های کشورهای اسلامی انجام شود و ما در زمینه‌های مختلف اعم از فرهنگی، اجتماعی، علمی و مبارزه با تروریسم و ... ضمن شناسایی آنها، افرادی که در کشورهای اسلامی مشغول فعالیت هستند، همکاری خواهیم کرد تا دیپلماسی شاهد در کنار دیپلماسی عمومی تشکیل شود.

وی در ادامه اظهار کرد: دیپلماسی شاهد توسط فرزندان شاهد و ایثارگر و آسیب‌دیدگان و کشته‌شدگان و شهدای کشورهای اسلامی راه‌اندازی می‌شود تا تأثیرگذار و فعال و کنش‌گرا بتوانیم در کشورهای اسلامی نیز فعالیت کنیم.

رئیس مرکز دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر با اشاره به مراسم پایانی این نمایشگاه گفت: مراسم اختتامیه نمایشگاه «دست‌آوردها و فرصت‌ها» با تقدیر از برترین‌های غرفه‌ها در روز پنجم شهریورماه انجام می‌شود و به کار خود پایان می‌دهد.

 حمایت از 6 هزار نخبه شاهد و ایثارگر

عباس کمره‌ای، رئیس نمایشگاه «دست‌آوردها و فرصت‌ها»، در ادامه این نشست با اشاره به آغاز هفته دولت گفت: این نمایشگاه همزمان با بزرگداشت هفته دولت و در راستای اهداف آن از 2 – 5 شهریورماه برگزار می‌شود.

وی با اشاره به تغییر رویکرد مرکز دانش‌پژوهان شاهد و ایثارگر افزود: بناست این نمایشگاه را به صورت سالیانه در محورهای گوناگون برگزار کنیم و با توجه به اینکه یکی از اهداف این مرکز حمایت از نخبگان و سرآمدان است و بخش دیگری که ما با آن روبه رو هستیم، حمایت از تشکل‌های شاهد و ایثارگر است. این تشکل‌ها در حال حاضر نزدیک به یک و نیم میلیون نفر از جامعه هدف را در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شامل می‌شود.

کمره‌ای ادامه داد: این مرکز 6 هزار نخبه شاهد را در حوزه‌های علمی و دانشگاهی حمایت می‌کند، این افراد شامل فرزندان و همسران شاهد و آزادگان و جانبازان هستند.

وی تصریح کرد: در این نمایشگاه محورهای گوناگونی وجود دارد که دست‌آوردهای این بخش‌ها به معرض دید عموم گذاشته می‌شود که یکی از این محورها بخش نخبگان است که شامل اختراعات، تألیفات، مقاله‌های علمی، طرح‌های پژوهشی و همکاری‌های علمی آنهاست.

حمایت از 1971 مخترع و مکتشف

رئیس نمایشگاه «دست‌آوردها و فرصت‌ها» در ادامه عنوان کرد: در سالی که گذشت، 59 دست‌آورد در حوزه المپیادها در سطح کشوری و جهانی را شاهد بودیم، همچنین از 255 نفر از رتبه‌های برتر ارشد و دکتری و دانشجوی نمونه، 1971 نفر از مخترعان و مکتشفان ، 70 نفر از نفرات برتر قرآنی، 2 هزار و 795 نفر از مؤلفان شاهد و ایثارگر و 476 نفر از اعضای هیئت علمی و 27 پایان‌نامه برتر دانشجویی در بخش نخبگان و سرآمدان مورد حمایت قرار گرفتند.

وی افزود: تشکیل هسته‌های مطالعاتی با استفاده از ظرفیت‌های موجود جامعه هدف در موضوعات گوناگون علمی و تخصصی، تدوین کتب، مقالات، جزوات مطالعاتی و توانمندی ایثارگران از جمله فعالیت‌های مرکز دانش‌پژوهان است. همچنین سه طرح تحولی بنیاد شهید در راستای طرح تحولی چشم‌انداز 10 ساله دوم یعنی تا سال 1404 نیز در دستور کار است که برگزاری المپیادهای علمی و فرهنگی و هنری نخبگان، ایجاد فرهنگسرای شاهد و ایثارگر یا سرای نخبگان و باشگاه نخبگان از جمله این طرح‌هاست که فرهنگسرای شاهد در سال آینده راه‌اندازی خواهد شد.

نمایش توانمندی‌های اقتصادی شاهد و ایثارگر در نمایشگاه

کمره‌ای با اشاره به بخش حقوقی نمایشگاه گفت: این بخش مربوط به جانبازان شیمیایی است. همچنین تألیف کتاب و مقالات مرتبط با شاهد و ایثارگر در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار می‌گیرد. توانمندی‌های اقتصادی تشکل‌های تأسیس شده توسط شاهد و ایثارگر نیز در این نمایشگاه را شاهد خواهیم بود و در بخش کارآفرینان نیز دست‌آوردهای آنها و وصیت‌نامه شهدا، مجلات و نشریات در حوزه تعمیق فرهنگ ایثار و شهادت به نمایش گذاشته می‌شود.

وی در ادامه به کمپین حمایت از مردم مظلوم فلسطین و کودکان غزه اشاره و عنوان کرد: در راستای این کمپین برنامه‌های اجرا خواهد شد که از جمله آنها می‌توان به کارکاه‌های نقاشی کودکان با موضوع مقاومت، ختم قرآن مجید برای پیروزی مسلمانان غزه، دل‌نوشته‌های ایثارگران، برگزاری تریبون آزاد، فروشگاه کتاب و ایستگاه صلواتی و راه‌اندازی مؤسسه خیریه اشاره کرد.

رئیس این نمایشگاه گفت: برگزاری سه کارگاه نیز جزء برنامه‌های این نمایشگاه بوده و عناوین آن معماری برند، خلاقیت و نقش آن در کارآفرینی و مدیریت در کارآفرینی را شامل می‌شود.