مفتی اعظم مصر:
تندروی دینی دارای ریشه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «بوابه فیتو»، شوقی علام، مفتی اعظم مصر در این‌باره گفت: دارالافتاء مصر دغدغه‌ها و نگرانی‌های مردم این کشور را درک می‌کند و فتواهای این مرکز دینی، در واقع ترجمان حقیقی حوادث و اتفاقاتی است که در جامعه مصر رخ می‌دهد.
وی تأکید کرد: خروج از سردرگمی‌ و هرج و مرج‌هایی که در اثر صدور فتواهای نادرست از سوی برخی مفتیان ناآگاه و کم‌سواد صورت گرفته، این ضرورت را ایجاب می‌کند که مفتیان باید به فرهنگ درست فتوا دادن و به شروطی که شرع و دین برای صدور فتوا تعیین کرده است، آگاه باشند.
شوقی علام در رابطه با شروط فتوا دادن گفت: یکی از مهم‌ترین شرط‌های فتوا دادن آگاهی داشتن نسبت به علوم شرعی است که در حال حاضر به این علم تخصص می‌گویند.
مفتی اعظم مصر تأکید کرد: متخصص یعنی شخصی که به صدور فتوا می‌پردازد باید فقه و اصول را خوانده باشد و به مهارت‌های فتوا که در رابطه میان منابع شرعی و واقعیت‌های روز نمود پیدا می‌کند، آگاهی و تسلط داشته باشد.
وی با اشاره به پدیده افراط‌گرایی دینی که برخی از جوانان را به خشونت سوق می‌دهد، گفت: افراط‌گرایی دینی دارای ریشه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که در سایه فقر و بیکاری تشدید می‌شود.
شوقی علام اظهار کرد: مطالعات علمی ثابت کرده که توسعه دروازه‌ای واقعی برای از بین‌بردن اندیشه افراطی است و فراهم‌آوردن فرصت‌های شغلی و مایحتاج زندگی، جامعه را برای مقابله با تفکر افراطی مهیا می‌سازد.