خانزاده:
قرآن طلای ریزنگار در یونسکو ثبت جهانی می‌شود

رائین اکبرخانزاده، کاتب ریزنگار قرآن، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به آثار جدید خود گفت: در دیداری که چند هفته قبل با رئیس سازمان میراث فرهنگی داشتم، درباره کارهایی که انجام داده‌ام، توضیح دادم که وی استقبال خوبی کرد و از سوی وی پیشنهاد شد که یکسری از آثارم در موزه ملی قرآن به صورت دائمی به نمایش گذاشته شود و من نیز قبول کردم.

وی افزود: در این راستا باید آیاتی از قرآن را بر روی چندین تار مو بنویسم و آثاری از این دست را حکاکی کرده و برای نمایش در موزه قرآن، به این موزه اهدا کنم.

خانزاده ادامه داد: همچنین پیشنهاد شد، آثار قرآنی نوشته شده و ریزنگاری‌های قرآنی، ثبت معنوی شوند و این موضوع تا یک ماه آینده انجام می‌شود و یکی از آثارم که قرآن طلا بود و در نمایشگاه قرآن امسال نیز به نمایش گذاشته شد، برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال شود.

وی با اشاره به زمان ارسال این قرآن به یونسکو گفت: قرار است تمام مدارک، روزنامه‌ها و عکس‌هایی که در رابطه با این قرآن وجود دارد، را جمع‌آوری کرده و به سازمان میراث فرهنگی ارائه کنم تا در ابتدا ثبت ملی و معنوی شود و سپس مدارک به یونسکو ارسال شود.

خانزاده با بیان اینکه کار دیگری را نیز در دست انجام دارم و پیش‌بینی می‌کنم تا نمایشگاه قرآن سال آینده آن را آماده کنم، بیان کرد: کار این اثر را از نمایشگاه قرآن امسال آغاز کردم و فکر می‌کنم قرآن دیگری را هم همزمان با این اثر آغاز کنم که این قرآن را برای خودم می‌نویسم و به موزه نمی‌دهم؛ چرا که تصمیم گرفتم این قرآن را به دخترم هدیه دهم و تمام هنرم را در آن پیاده کنم.

وی درباره این قرآن گفت: کل قرآن را می‌خواهم در یک ورق 16 در 12 سانتی‌متر بنویسم که در قسمت میانی آن «صلوات» حکاکی می‌شود و پیرامون آن آیات قرآن خواهد بود. طلایی که برای این قرآن استفاده خواهم کرد، طلای 21 عیار است و جلد آن تمام برلیان خواهد بود.

خانزاده در ادامه تصریح کرد: علاوه براین، یک قرآن به سفارش امارات می‌سازم که آن را در نمایشگاه قرآن سال آینده به نمایش می‌گذارم و سپس به سفارش‌دهنده اماراتی تحویل می‌دهم.

این ریزنگار قرآنی بیان کرد: این قرآن هم از طلای 18 عیار است و تغییراتی در طراحی آن وجود دارد به این معنی که در وسط یکی از ورق‌ها «الله» و در دیگری «محمد(ص)» نوشته می‌شود و جلد آن از قلم‌زنی بوده و از جواهرت رنگی برای طرح جلد آن استفاده خواهد شد.

وی در پاسخ به اینکه این طرح‌ها برعهده سفارش‌دهنده است، یا خودتان پیشنهاد می‌کنید، اظهار کرد: این کارها به سلیقه خودم است و با توجه به اینکه این طرح را پیشنهاد می‌دهم، سفارش‌دهنده نیز می‌پذیرد.

خانزاده درباره فلسفه کار خود گفت: وقتی یکی از کارهای من به موزه می‌رود، احساسم این است که من برای همیشه زنده‌ام و هر چند از دنیا بروم، اما یاد و خاطرات و اثرم هست و با ساختن این قرآن نام خودم را زنده نگه می‌دارم و قرآنی که 1400 سال مانده، اثرم نیز که با قرآن آمیخته شده، برای همیشه جاودان خواهد ماند.

این کاتب قرآن افزود: اگر من شعر می‌نوشتم ارزشی نداشت، اگر نقاشی می‌کشیدم این اندازه به آن توجه نمی‌شد؛ در حالی که وقتی هنرم با قرآن درآمیخت، در تمام دنیا و اعصار زنده خواهد ماند و این جاودانگی به دلیل کلام خداوند است.