فقر و نداری در جامعه، زمینه‌ساز بی‌ایمانی می‌شود

حجت‌الاسلام علی عبدالهی، مدرس حوزه علمیه امام رضا‌(ع) میاندوآب در گقت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن‌(ایکنا) از آذربایجان غربی، با اشاره به اهمیت صبر و تلاش مضاعف در امور‌ زندگی، اظهار : فقر دینی و مادی در جامعه می‌تواند انسان را به کفر و ناشکری از نعمات الهی وادار کند.

وی ادامه داد: متأسفانه افرادی که در جامعه فقر مالی دارند، قادر به تأمین برخی از نیاز‌ها و خواسته‌های افراد خانواده خویش نیستند و سرپرست خانوار معمولاً ‌فشار زیادی را تحمل می‌کند.

حجت‌الاسلام عبدالهی به برخی مؤمنان ‌که دارای فقر مالی هستند اشاره کرد و گفت: برخی افراد دیندار و با عقیده داریم که از منظر دینی غنی هستند ولی از فقر مالی رنج می‌برند ولی هرگز به کفر گرایش پیدا نمی‌کنند، زیرا دارای ایمانی قوی هستند.

وی بیان کرد: در حال حاضر در جامعه شاهد برخی تجملات‌گرایی‌ها و چشم و هم‌چشمی‌های خانواه‌ها هستیم که باعث ایجاد رقابت‌های کاذب و زیان‌بار اجتماعی می‌شود.

حجت‌الاسلام عبدالهی‌ به عوارض و زیان‌های فقر دینی و مالی در جامعه اشاره کرد و گفت: زیان‌های عقیدتی، اخلاقی و ناموسی که متأسفانه برخی افراد به خاطر فشار‌های روحی اقدام به انجام این کار‌های خلاف شرع و قانون می‌کنند، باعث توجه خشم و عذاب الهی به خود می‌شوند.

وی نقش دین اسلام را در دفع و ریشه‌کن کردن فقر و نداری در جامعه بسیار پر‌رنگ دانست و افزود: دین مبین اسلام مؤمنان ‌ را به صبر و برد‌باری در برابر بلایا دعوت می‌کند و سهم قناعت در کاهش فقر مالی را بسیار مؤثر بیان می‌کند.

حجت‌الاسلام عبدالهی‌ با استناد به آیات و روایاتی در مورد اجر اخروی مؤمن مسلمان فقیر، اضافه کرد: برای مثال در روز قیامت دو مؤمن که دارای درجه و مقام برابری هستند ولی یکی از آنها فقیر فقیر است در حالی ‌که مسلمان فقیر قبل از مسلمان ثروتمند وارد بهشت می‌شود.

وی افزود: قرآن کریم ما انسان‌ها را به کمک و یاری افراد فقیر و مستمند فقرا خوانده و فرموده است در کار خیر پیش‌قدم باشیم و با صدقه‌دادن سلامت و تندرستی را از خداوند متعال طلب کنیم.

مدرس حوزه علمیه امام رضا‌(ع) میاندوآب در پایان به ارزش  جایگاه صدقه در دین مبین اسلام اشاره کرد و افزود: هر کس در راه خدا انفاق کند و به مستمندان و فقرا صدقه بدهد، همواره لطف الهی شامل حال آن فرد می‌شود.