به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، نشست اعلام برنامههای هفته کتاب در نهاد کتابخانههای عمومی کشور طی امروز، 20 آبانماه در محل این نهاد با حضور محمد الهیاری فومنی، معاون امور کتابخوانی و توسعه کتابخانهای، مسعود شجاعی طباطبایی، دبیر دومین جشنواره بینالمللی کارتون کتاب و ابوالقاسم مقیمی، مدیرکل امور فرهنگی این نهاد برگزار شد.
شجاعی طباطبایی در این نشست عنوان کرد: دومین دوره مسابقه کارتون کتاب طی هفته کتاب سال جاری برگزار میشود که نسبت به دوره گذشته، از کیفیت و کمیت بالاتری برخوردار است. با ایجاد زمینههای ایجاد شده، نهاد کتابخانهها بر اهمیت آن تأکید دارد و با توجه به نگاه مثبتی که در دور نخست ایجاد شد، فراخوان این جشنواره را از 17 خرداد اعلام کردیم.
وی افزود: ایجاد و راهاندازی سایت تخصصی کارتون کتاب(booktoon) به دو زبان فارسی و لاتین و انتشار گالری تصاویر از جمله اقدامات صورت گرفته به شمار میآید.
شجاعی با اعلام اینکه مهلت ارسال آثار تا 15 شهریورماه اعلام شده بود، افزود: کیفیت بالای آثار بسیار چشمگیر بود و هنرمندان در دور نخست از 61 کشور شرکت کردند که این دوره به 64 کشور افزایش یافته است. در این راستا 1348 اثر از 468 هنرمند به این جشنواره ارسال شده است.
وی با بیان اینکه بیشترین آثار رسیده از هنرمندان ایرانی بوده است، اظهار کرد: حضور هنرمندان کاریکاتوریست ایران در عرصه بینالملل نیز چشمگیر بوده است و میتوان گفت که ایران مدعی این حوزه در جهان به شمار میآید.
شجاعی با اشاره به برخی از جشنوارههایی که با موضوع کاریکاتور در اقصی نقاط جهان برگزار شدهاند، گفت: حضور کاریکاتوریستهای ایرانی در این جشنوارهها به حدی چشمگیر بوده است که فارسی را به عنوان زبان سوم این جشنوارهها برگزیدند.
دو داور از خارج کشور آثار را ارزیابی کردند
وی با بیان اینکه ترکیه، چین و برزیل بیشترین آثار ارسالی را به این جشنواره داشتهاند، اظهار کرد: نکته مهم این است که موضوع کتابخوانی، کتابخانه دیجیتال و کتابخانهسازی را در پوستر به صورت تصویری ارائه کردیم.
شجاعی با اشاره به طرح علیرضا پاکدل که این اقدام را در قالب تصویری ارائه کرده است، گفت: تمام مضامین مورد نظر در قالب تصویر ارائه شده است. از سویی دو ترکیب در هیئت داوری داشتیم که متشکل از علی میرایی، شهرام شیرزادی و مهدی محمدی روزبهانی بودهاند و ترکیب دوم اینکه تصمیم گرفتیم که نفر برگزیده دور قبل را در هیئت داوران شرکت دهیم.
وی از هیئت داوران خارجی نیز یاد کرد و گفت: ایگور والچنکو از کشور روسیه که در قبرس ساکن و مارسین بوندارویچ، هنرمندان خارجی ارزیاب آثار هستند. در نهایت نیز بهرام عظیمی، علیرضا ذاکری و محمدرضا دوستمحمدی طی نشست طولانی به انتخاب نفرات برگزیده در قالب اول تا سوم و پنج شایسته تقدیر اقدام کردند.
شجاعی اظهار کرد: نمایشگاهی از آثار ارائه شده برپا میشود که 357 اثر در آن به نمایش درمیآید و به صورت مجازی در سایت کارتون کتاب نیز نمایش داده میشود. ساعت 15 روز 26 آبان، روز اختتامیه و اهدای جوایز به برگزیدگان اعلام شده است.
وی گفت: این مراسم در فرهنگسرای اندیشه برگزار میشود. همچنین این نمایشگاه از امروز در فرهنگسرا برپاست و کتاب نمایشگاه نیز به حاضران ارائه میشود. این نمایشگاه به صورت دوسالانه برگزار خواهد شد.
ساخت تندیس پوستر جشنواره کارتون کتاب در مشهد
شجاعی از فرهنگسرای اندیشه به عنوان نماینده سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یاد کرد که اقدام به برگزاری دومین دوره این جشنواره میکند. همچنین تندیسی از پوستر این جشنواره در مشهد ساخته میشود.
در این هنگام از پوستر جشنواره با حضور مدیران یاد شده رونمایی به عمل آمد. ارائه لبو و باقالی در این جشنواره از نکات جالب توجهی بود که تاکنون انجام نشده است.
کتابخوانی مادر برای فرزند در این پوستر نمایش داده شده است و سنین طفولیت که نقطه عطف ترویج کتابخوانی است از نکات حائز اهمیت در طراحی این پوستر بوده است. از سویی نورانیت مادر برای فرزند که هاله نور نشانگر هدایت و پرورش در چهره مهربان مادر است نیز در این پوستر نمایان است.
اولین باری است که یک کاریکاتور به عنوان پوستر برای یک جشنواره طراحی و انتخاب میشود. همچنین از پوستر هفته کتاب نهاد کتابخانهها که شامل نقاشی علامه سیدمحمدحسین طباطبایی(ره) بود رونمایی به عمل آمد.
انتشار تصویر با کیفیت نقاشی علامه طباطبایی
با توجه به اینکه 24 آبان، روز کتاب و کتابخوانی، روز گرامیداشت علامه طباطبایی است، پوستر نهاد کتابخانهها به مناسبت هفته کتاب به تمثال این عالم جلیلالقدر اختصاص یافته است.
تاکنون تصویری از علامه طباطبایی با این کیفیت نقاشی نشده بود و دوستمحمدی این نقاشی را طراحی کرده است. در جایزه و تندیس هفته کتاب نیز از این پوستر استفاده شده است و شخصیت علامه به عنوان محور فعالیتها در نظر گرفته شده است.
همچنین مجموعه آثار علامه طباطبایی نیز در قالب ترویج آثار این عالم آماده شده است که در قالب «مهر دلدارها» است که مجموعه آثار علامه طباطبایی است که برگرفته از شعر علامه با قافیه مهر دلدارهاست.
معرفی کتابهای علامه در کتابخانهها و در دسترس قرار گرفتن آثار ایشان برای مخاطبان در برنامههای هفته کتاب نهاد است. همچنین در پوستر از جدیدترین اشعار علامه طباطبایی که «گلشن شیدایی» نام دارد و آخرین اثر به چاپ رسیده از وی توسط خانواده ایشان است، استفاده شده.