به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در ادامه دیدارهای خانواده شهدا که توسط جامعه قرآنی کشور انجام میشود، این هفته در منزل خواهر شهید محمدهاشم چوبداران انجام شد. در این دیدار رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، قاسمی، نماینده سازمان قرآن و عترت بسیج سپاه محمد رسولالله(ص)، زنگنه، نماینده اتحادیه تشکلهای قرآنی و تاجزاده، قاری ممتاز کشور حضور داشتند. در ابتدای دیدار آیاتی از کلامالله قرآنمجید توسط تاجزاده قرائت شد.
رحیم قربانی، با اشاره به مأموریت جامعه قرآنی گفت: شناسایی شهدایی که به عنوان قاری، حافظ، معلم و استاد قرآن بودند توسط سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ و با همکاری سایر نهادها و سازمانهای قرآنی شروع شد که در سطح تهران بزرگ بیش از 250 شهید قرآنی و در سطح کشور بیش از هزار و 100 شهید شناسایی شده است.
خواهر شهید محمدهاشم چوبداران در این دیدار با بیان خصوصیات اخلاقی شهید گفت: محمدهاشم در تیرماه 1345 در تهران، محله امامزاده یحیی متولد شد. مادرم میگفت: از آنجا که میخواستم محمد، فرزندی مذهبی و قرآنی باشد، نافش را در امامزاده یحیی انداختم که محمد دائماً در مسجد و فعالیتهای قرآنی مشغول باشد.
وی ادامه داد: برادرم بعد از مدرسه تمام وقتش را در مسجد نورزاده میدان خراسان در کلاسهای قرآن که توسط شیخ حسین انصاریان تشکیل میشد میگذراند. در هیئتهای محل که شبهای سهشنبه تشکیل میشد، محمد قرآن اول مراسم را قرائت میکرد و با وجود سن کمی که داشت، بزرگسالان محل احترام خاصی به وی میگذاشتند.
پیشمرگ عملیات بیتالمقدس
خواهر شهید گفت: 23 خرداد سال 67 بود که محمد در منطقه عملیاتی شلمچه در عملیات بیتالمقدس 7 که از سه طرف محاصره شده بودند به عنوان یکی از پیشمرگها حضور داشت تا با دشمن مبارزه کند و به این واسطه کاری کند که دیگر رزمندگان بتوانند عقبنشینی کنند. محمد در همان منطقه در سن 21 سالگی به شهادت رسید و پیکرش 10 سال بعد از شهادت کشف و شناسایی شد. وی را در 18 مهرماه سال 76 در ایام فاطمیه(س) تشییع کردیم و در قطعه 28 بهشت زهرا(س) به خاک سپردیم.
وی افزود: محمد در دانشگاه تربیت معلم قبول شده بود که بعد از دو ترم حضور در کلاسها در دانشگاه شهرکرد اصفهان و رشته مهندسی کشاورزی گرایش امور زراعی، از دانشگاه تربیت معلم انصراف داد و به دانشگاه اصفهان رفت که یکی از دلایل حضور در دانشگاه اصفهان این بود که وابستگی خانواده نسبت به او کمتر شود تا زمینه را برای حضور در جبهه فراهم کند.
پاکیزه به دیدار معشوق میرفت
خواهر شهید عنوان کرد: ما کسی را از دست دادهایم که غم از دست دادنش هنوز ترمیم نشده. محمد از نظر نجابت، چشم پاکی و غیرت فرد خاصی بود. حیای خاصی نسبت به محرم و نامحرم داشت. مخالف شدید غیبت بود و هر جا که از کسی غیبت میکردند تذکر میداد و کمتر در آن محل حضور داشت. در مورد نظافت هنگام نماز خواندن بسیار مراعات میکرد و همیشه با لباس تمیز و رویی آراسته در نماز جماعت شرکت میکرد.
وی ادامه داد: دائماً در مجالس امام حسین(ع) بود و همیشه در هیئتها پرچمدار بود و مادرم مسبب اصلی بود و هر وقت در هیئت دنبال محمدهاشم بودیم از طریق پرچمی که به اسم حضرت ابوالفضل بود و بزرگترین پرچم هیئت بود و آن را حمل میکرد میفهمیدیم که حضور دارد یا نه. موقع نوشتن وصیتنامه بیش از چهار ساعت در اتاق نشسته بود و قرآن را در مقابل خود گذاشته بود و به نوشتن وصیتنامه پرداخت و تمام نشد و بعد از اعزام در جبهه آن را کامل کرد و برای ما فرستاد و در نامهای نوشته بود که بعد از رسیدن وصیتنامه من به دست شما، و بعد از شهادت، برای ویرایش به یکی از دوستانش که نامش را ذکر کرده بود مراجعه کنیم.
ویژگیهای مشترک شهدا
زنگنه، نماینده اتحادیه تشکلهای قرآنی کشور، در ادامه این دیدار با بیان ویژگیهای مشترک شهدا گفت: توفیقی که خداوند به جامعه قرآنی عطا کرده، موقعی که محضر خانواده شهدا مشرف میشویم جالب است، آدم احساس میکند که همه یک شخص را توصیف میکنند، یعنی اینکه نماز اول وقت، گناه نمیکردند و با همه گناهان در جامعه مقابله میکردند، از جمله نهی از منکر و از مصادیق مهم گناهان، غیبت را میتوان نام برد. ما که اهل دنیا هستیم برای دنیا خشمگین میشویم، اما شهدا اگر مشاهده میکردند و میدیدند که حقالله و ارزشها زیر سئوال میرود شدیداً موضع میگرفتند و برای خدا خشمگین میشدند.
تذکرات اخلاقی به دوستان
در پایان این دیدار رحیم قربانی به همراه جامعه قرآنی به مشاهده آثار به جای مانده از این شهید والامقام، یاد و خاطره شهدا را زنده نگهداشتند و به خواندن وصیتنامه شهید پرداختند، و ذکر کردند که در وصیتنامه خطاب به دوستان دانشگاهی خود نوشته بودند که، «عزیزان آیا اولین توصیههای امام از اول نهضت چیزی جز وحدت کلمه و عدم تفرقه و توسل به ریسمان محکم الهی است، پس چرا باید بعضی از مسائل زودگذر دنیوی باعث عدم اطاعت از امر ولایت فقیه گردد».
قربانی با خواندن یادداشتهایی از شهید که توسط خواهر شهید جمعآوری شده بود، گفت: شهید 42 نکته برای خودسازی برای خود نوشته بود و به بیان تعدادی از آن پرداخت و گفت: تمام اعمال را برای خدا انجام دهید و هواهای نفسانی را در آن دخالت ندهید، در تمام لحظات گذشت و ایثار را سرلوحه اعمال خود قرار دهید، در تنهایی بیشتر به یاد خدا باشید و از دعا غفلت نکنید، به خدا توکل کنید و به او متکی باشید و از بندگان فانیاش چیزی طلب نکنید، خود کمبین و خود بزرگبین نباشید و همیشه متعادل باشید.