در سمینار هرات؛
«تأثیر میراث مشترک فرهنگی در اندیشه‌های تقریبی» بررسی شد

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به‌منظور معرفی اسلام حقیقی به جهانیان به ویژه نسل جوان، سمینار «تأثیر میراث مشترک فرهنگی در اندیشه‌های تقریبی» با حضور حجت‌الاسلام سید‌محمد هاشمی، نماینده دفتر آیت‌الله مکارم شیرازی و مسئول فرهنگی مرکز تبیان، محمد صادقی، رئیس مرکز فرهنگی و نشریات آریا زمین و محمدرضا میرزایی، وابسته و مسئول خانه فرهنگ ایران در هرات در تالار قصر آریا هرات برگزار شد.
ضرورت شفاف‌سازی مشترکات دینی
در ابتدای این سمینار، رئیس مرکز فرهنگی و نشریات آریا زمین با تأکید بر نهادینه‌شدن وحدت و تقریب در میان مسلمانان، گفت: بقا و پایندگی اندیشه اسلامی در تقریب مذاهب موجب هراس در دل دشمنان اسلام شده است.
وی هدف از برگزاری این سمینار را شفاف‌سازی مشترکات دینی و یافتن راه‌های از بین‌بردن اختلافات مذهبی برای نسل جوان به ویژه دانشجویان عنوان کرد.
محمد صادقی با بیان این که هراس غرب، گسترش اسلام است افزود: یگانه راه دستیابی به تقریب اسلامی، پیروی از آیات قرآن کریم است.
مسئول فرهنگی مرکز تبیان با تأکید بر لزوم هم‌گرایی بیشتر میان اندیشمندان جهان اسلام، گفت: امروزه دشمنان اسلام با لباس دین و با استفاده از ابزارهایی مانند رسانه درصدد ایجاد تفرقه میان امت اسلامی هستند.
وی ادامه داد: رسانه‌هایی که با نام شیعه و یا سنی در غرب فعالیت می‌کنند؛ همواره با حمایت دشمنان دین به صورت مستقیم به اختلافات مذهبی دامن می‌زنند.
مشترکات 95 درصدی شیعه و سنی 
هاشمی در ادامه اظهار کرد: بنابر تحقیقات اسلامی در میان اهل سنت و شیعه، بیش‌از 95 درصد مشترکات و کمتر از 5 درصد اختلاف وجود دارد؛ این مهم به معنای وحدت اسلامی است.
مسئول خانه فرهنگ ایران در پایان تأکید کرد: امروزه جهان کفر، به شدت از تقریب و وحدت پیروان مذاهب اسلامی در هراس بوده و از هر فرصتی برای لطمه‌زدن به آن استفاده می‌کند.
با توجه به اینکه این سمینار تخصصی به مناسبت ایام‌الله دهه فجر برگزار شده بود، با طرح پرسش و پاسخ در رابطه با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و سیاست‌های کشورمان در پی تعامل با ادیان و مذاهب مختلف پایان یافت.
از دیگر رویدادهای فرهنگی خانه فرهنگ کشورمان در هرات، می‌توان به چاپ و انتشار ویژه‌نامه «آریا زمین» در شمارگان سه هزار نسخه و کتاب‌های «فقه پنچ گانه اهل سنت و شیعه» و «امام خمینی(ره)» در قالب یک هزار نسخه اشاره کرد.