مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته/
پاسخ قاطع رهبر معظم انقلاب به ادعای بازرسی از اماکن نظامی

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته جاری به شرح ذیل است:

دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی با رهبر انقلاب

در خجسته سالروز بعثت پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه وآله، رهبر انقلاب اسلامی صبح روز شنبه در دیدار جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام، سفرای کشورهای اسلامی و قشرهای مختلف مردم، با تأکید بر لزوم بهره گیری از درس‌های بعثت برای مقابله هوشیارانه با جاهلیت مدرن امروز که بسیار خطرناک تر و مجهزتر از جاهلیت قبل از اسلام است، استکبار و در رأس آن آمریکا را عامل اصلی شکل گیری «جاهلیت مدرن» دانستند و گفتند: تجربه ۳۵ سال گذشته جمهوری اسلامی ایران، نشان داده است که امت بزرگ اسلامی با حفظ دو اصل «بصیرت» و «عزم و همت» می‌تواند در مقابل این جاهلیت بایستد و آن را شکست دهد.
حضرت آیت الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه شرایط کنونی کشورهای اسلامی و ناامنی، برادرکشی و تسلط گروه‌های تروریستی در کشورهای منطقه، نمونه‌هایی از جاهلیت مدرن امروز است که نتیجه طراحی قدرت‌های استکباری و در رأس آنها آمریکا است، گفتند: آنها برای اجرای اهداف شوم و حفظ منافع خود، از تبلیغات گسترده مبتنی بر دروغ نیز استفاده می کنند که نمونه آن ادعای آمریکایی ها در مبارزه با تروریسم است.
ایشان خاطرنشان کردند: آمریکایی‌ها در حالی این ادعاها را مطرح می‌کنند که خودشان به دست داشتن در ایجاد خطرناک‌ترین گروه‌های تروریستی همچون داعش اذعان کردند. آمریکایی‌ها رسماً از گروه‌های تروریستی در سوریه و پشتیبانان آنها حمایت می‌کنند، آمریکایی‌ها از رژیم جعلی صهیونیستی که فلسطینی‌ها را در غزه و ساحل غربی مورد فشار قرار داده است، حمایت می‌کنند اما در شعارهایشان، به دروغ مدعی مبارزه با تروریسم هستند و این، همان «جاهلیت مدرن» است.
ایشان یکی دیگر از ادعاهای دروغین آمریکا را، ادعا درخصوص امنیت منطقه خلیج فارس دانستند و افزودند: امنیت خلیج فارس مربوط به کشورهای این منطقه است که دارای منافع مشترک هستند و نه آمریکا. بنابراین امنیت منطقه ی خلیج فارس باید به وسیله ی کشورهای همین منطقه تأمین شود.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه آمریکا به دنبال تأمین امنیت منطقه ی خلیج فارس نیست و صلاحیت اظهار نظر در این خصوص را هم ندارد، گفتند: اگر منطقه ی خلیج فارس امن باشد، همه ی کشورهای منطقه از این امنیت بهره مند خواهند شد اما اگر خلیج فارس ناامن شود، برای همه ی کشورهای منطقه ناامن خواهد بود.
حضرت آیت الله خامنه ای نمونه ی دیگر از دروغ بودن ادعای آمریکایی ها مبنی بر تلاش برای حفظ امنیت منطقه را، اوضاع تأسف بار یمن خواندند و افزودند: امروز یمن به صحنه ی کشتار کودکان و زنان بی گناه تبدیل شده است که عامل آن کشورهای به ظاهر مسلمان هستند اما طراح و عامل اصلی آن، آمریکا است.
ایشان با اشاره به ادعای دروغین دیگر آمریکایی ها مبنی بر حمایت ایران از تروریسم، خاطرنشان کردند: ملت ایران با تروریسمی که با پول و حمایت آمریکا، در داخل کشور، سربلند کرده بود، قاطعانه مقابله کرد، آن وقت ایران متهم به حمایت از تروریسم می شود! در حالی که آن کسی که آشکارا از تروریسم حمایت می کند، آمریکا است.
ایشان ملت های یمن، بحرین و فلسطین را از جمله ملت های مظلوم دانستند و خاطرنشان کردند: در حالی که در صدر اسلام، مشرکین مکه در ماه حرام، جنگ را متوقف می کردند، امروز در یمن، در ماه رجب که ماه حرام است، بر سر مردم بی گناه این کشور بمب و موشک ریخته می شود.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه حمایت از مظلوم دستور صریح اسلام است، افزودند: ما هر اندازه که بتوانیم از مظلوم دفاع و با ظالم مقابله خواهیم کرد.

دیدار رؤسای قوا در روز عید سعید مبعث

رؤسای قوای سه گانه در روز عید سعید مبعث در دفتر رئیس جمهوری با یکدیگر دیدار و در خصوص مسائل منطقه و کشور گفت‌وگو کردند.
اهتمام بر ادامه گفت‌وگوها و استفاده از ظرفیت همکاری کشورهای منطقه در جهت کاهش تنش‌ها و بر گشت آرامش به منطقه، از جمله محورهای بحث سران سه قوه بود.
در خصوص یمن نیز، ضرورت توقف کامل حملات، ارسال کمک‌های دارویی و امدادی به مردم مظلوم یمن و آغاز گفت‌وگوهای یمنی - یمنی مورد تاکید قرار گرفت.

واکنش رئیس جمهور به اتفاقات ورزشگاه یادگار امام تبریز

رئیس جمهور روز یکشنبه و در جلسه هیئت دولت پس از گزارش وزیر ورزش و جوانان درباره حوادث ورزشگاه یادگار امام تبریز دستور داد: موضوع را مورد رسیدگی دقیق وجدی قرار دهید و درصورت ثبوت تخلف یا تقصیر، برخورد جدی مدیریتی صورت پذیرد.

سخنرانی لاریجانی در کنگره پیشمرگان مسلمان کُرد

رئیس مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه در سفری یک روزه و به منظور شرکت در کنگره پیشمرگان مسلمان کُرد وارد سنندج شد.
لاریجانی اظهار کرد: وجود 10 هزار شهید اهل سنت نشان می دهد که چه میزان بهم تنیدگی برای حفظ کیان انقلاب میان فرق وجود دارد.
وی اظهار کرد: در ابتدای انقلاب اسلامی که حوادثی در کردستان رخ داده بود برخی از برادران اهل سنت که همین پیشمرگان مسلمان کُرد بودند بخاطر تعلق خاطر به اسلام و انقلاب و سرنوشت ملت، تقاضای مسلح شدن برای دفاع از کیان اسلامی کردند.
لاریجانی با بیان اینکه این احساس مسئولیت پیشمرگان مسلمان کرد نقش بی بدیل آنان در تثبیت انقلاب را نشان می دهد گفت: ما در این جلسات باید بررسی کنیم که این شهدا با چه انگیزه ای این راه را پیمودند و امروز مسوولیت ما چگونه است. 
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: کشورهایی هستند که سرمایه های مادی زیادی دارند اما مجبورند با تلفنی که از آن ور آب به آنان زده می شود تصمیم خود را عوض کنند چرا که بر سرنوشت خود مسلط نیستند و بسیاری از مشکلات ملت های مسلمان در همین مساله است.
وی گفت: اگر ما اهل مجاهدت باشیم می توانیم سختی ها را متحمل و از اقتصادی پویا بهره مند شویم و اگر خواهان زندگی عزتمند باشیم باید فرهنگ جهادی در اقتصاد جریان یابد.
وی با بیان اینکه اگر ملتی اقتصاد بیماری داشته باشد استقلال سیاسی آن هم لطمه می خورد افزود: اقتصاد سالم وقتی ایجاد می شود که استقلال اقتصادی در آن محقق شود، رونق تولید داشته و متکی به واردات نباشد.
رییس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امروز در منطقه ما آشفتگی‌های زیادی وجود دارد به گونه‌ای که منطقه ما هیچگاه اینگونه شعله های خشم و غضب و تروریسم بر آن حاکم نبوده است و عده ای در صدد تفرقه میان فرق مختلف هستند.
وی با بیان اینکه ملت اسلامی امروز احتیاج به اخوت و برادری دارد گفت: اتفاقاتی که با نام اسلام در برخی از کشورهای مسلمان می افتد نه تنها ارتباطی به اسلام ندارد بلکه بردارکشی است.
لاریجانی اظهار کرد: دشمنان جریان تروریستی داعش را ایجاد کرده و به گردن سوریه و عراق انداختند، این میزان سلاح که در اختیار داعش است از مریخ که نیامده بود بلکه از کشورهای منطقه آمد و مسلما این جریان برای استثمار مسلمانان ایجاد شد.
وی افزود: این آتش فتنه میان فرق اسلامی در منطقه و حمله نظامی، منطقه را آشفته و نا امن کرده و اکثر کشورها دچار نامنی و آشوب شده اند.
وی با بیان اینکه اینها گاهی فلش را به سمت ایران می برند گفت: منطق ما روشن است، دوگانه حرف نمی‌زنیم و چند اصل برای حرکت داریم که اولین آن وحدت است و ما برای آن هزینه زیادی داده و باز هم می‌دهیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این وحدت میراث معمار کبیر انقلاب است و ما آینده را در وحدت میان فرق اسلامی می‌بینیم و تمامی فرق از جمله حنفی، حنبلی، شافعی و غیره برادران هم هستند و در اصول تفاوتی با هم ندارند.
لاریجانی اظهار کرد: امنیت منطقه مربوط به کشورهای منطقه است و ما نه تنها تکیه به کشورهای بزرگ برای ایجاد امنیت را مخل استقلال کشور بلکه عاملی برای فتنه در منطقه می‌دانیم.
وی بیان کرد: اینکه آمریکایی ها وارد منطقه شده و برای منطقه امنیت ایجاد کنند را قبول نداریم و تئوری ما این است که همه کشورهای منطقه با هم زندگی مسالمت آمیز داشته و با هم امنیت ایجاد کنند.
وی ادامه داد: ما تجاوزگری را قبول نداریم و اگر امروز ایران قدرت برتر شده است به این دلیل بوده که دنبال امپراطور ایجاد کردن در منطقه نیستیم چرا که امپراطوری در ذات خود سلطه گری است.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: انقلاب ما ضد سلطه گری است و ما با فرهنگ امپراطوری گری مخالفیم و به زندگی مسالمت آمیز با کشورهای منطقه معتقد و به آن پایبندیم.

سفر علی اکبر ولایتی به لبنان

علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور بین الملل و رییس مرکز تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام روز دوشنبه وارد لبنان شد.
ولایتی در این سفر رسمی با نبیه بری رییس مجلس، تمام سلام نخست وزیر و برخی از شخصیت‌های لبنانی دیدار وگفت‌وگو کرد.
ولایتی بعداز دیدار با نبیه بری رییس مجلس لبنان در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: بهتر است هر اجلاسی در خصوص یمن فقط باید بین یمنی‌ها و با وساطت سازمان‌های بین المللی مانند سازمان ملل متحد و در یک محل بی‌طرف برگزار شود.
وی با تاکید به اینکه « امور یمن ربطی به کشورهای دیگر از جمله حکومت سعودی ندارد»، عنوان کرد: با توجه به اینکه حکومت سعودی یک طرف قضیه است باید هر اجلاسی در باره یمن در یک محل بی طرف برگزار شود.
ولایتی با ابراز خرسندی از دیدار بسیار خوب با نبیه بری که از او به عنوان « دوست و برادر قدیمی» یاد کرد، اظهارداشت: رابطه جمهوری اسلامی ایران و لبنان یک رابطه بسیار قوی ، محکم و راهبردی است.
وی اظهار کرد: هرگاه که ما با برادران لبنانی جلسه ای داریم در جهت توسعه روابط و همکاری های دوجانبه و مشورت های منطقه ای می باشد و در ملاقات تقریبا یک ساعته ای که با آقای نبیه بری داشتیم مسائل مختلف دو جانبه ، منطقه ای و بین المللی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
همچنین ولایتی پس از دیدار با نخست وزیر لبنان با تاکید به اینکه رابطه تهران و بیروت راهبردی است، گفت: بنده و آقای تمام سلام نخست وزیر لبنان معتقدیم که رابطه دو کشور یک رابطه راهبردی، تعیین کننده و موثر در مسائل منطقه است.
دکتر ولایتی تصریح کرد: نخست وزیر لبنان نیز از نقش سازنده جمهوری اسلامی ایران در منطقه به عنوان یک کشور دوست و برادر تقدیر کرد.
نماینده مقام معظم رهبری در امور بین الملل در پاسخ به پرسشی ابراز کرد: آقای تمام سلام به عنوان نخست وزیر همه مردم لبنان نظرشان این است که لبنان باید با افراط و تکفیر مقابله کند.
نخست وزیر لبنان نیز در این دیدار اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران دارای جایگاه مهمی برای حل برخی از مسایل بین المللی و منطقه ای است.
تمام سلام گفت: به دیدگاه های مثبت و انگیزه هایی که بتواند مشکلات را حل و فصل نماید نیاز داریم.

نظر ظریف درباره پروتکل الحاقی

محمد جواد ظریف روز دوشنبه  در نشست خبری مشترک با پیتر سیارتو، وزیرامورخارجه مجارستان اظهار کرد: پروتکل الحاقی به هیچ وجه اجازه دسترسی بی رویه و بدون دلیل به ساختارهای کشورها را فراهم نمی‌کند بلکه چارچوبی قاعده‌مند را ایجاد می‌کند که هم اکنون در 124 کشور در حال اجرا است.
ظریف یادآور شد: مقررات موجود مانع از سوء استفاده از این گونه دسترسی‌ها است ضمن این که اینها بازرسی نیست بلکه دسترسی است که براساس چارچوب مشخص و مدیریت شده است.
وی یادآور شد: زمانی که پروتکل الحاقی در دهه 90 میلادی مورد مذاکره قرار گرفت چارچوب‌ها برای این که دسترسی ها به اسرار نظامی و حتی اقتصادی کشورها نباشد ، فراهم شد.
ظریف اظهار کرد: در بسیاری از کشورها فناوری غنی‌سازی و یا سایر فناوری‌های هسته ای جزو اسرار هسته‌ای است و نیاز نیست موضوعی صرفا نگرانی امنیتی داشته باشد بلکه رقابت صنعتی هم باعث می شود چارچوب‌های قانونمندی برای نظارت‌ها تدوین شود. باید هدف این باشد که اطمینان حاصل شود برنامه هسته‌ای اعضا کاملا صلح‌آمیز است که الزامی ندارد دستیابی به چنین نتیجه‌ای نیازمند نقض حاکمیت و مقررات و موازین امنیتی و صنعتی کشورها باشد.
ظریف در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص تغییر مواضع مقامات آمریکایی در قبال مذاکرات اظهار کرد: برداشت های گوناگونی از مواضع مذاکرات ایالات متحده آمریکا مطرح شد و ما از ابتدا هم اصرار کردیم که هیچ زیاده‌خواهی را نخواهیم پذیرفت و هیچ تلاشی برای تحمیل را نمی پذیریم . کما این که بعد از لوزان هم اعلام کردیم که چارچوب هایی که مشترکا برای پاسخ به موضوعات مورد بحث در لوزان رسیده ایم نتیجه 18 ماه مذاکره سنگین بود و پاسخ‌هایی است که به نفع همه طرف ها و جامعه بین المللی و همچنین برای کنار گذاشتن بحران ساختگی است.

نظر انصارالله درباره حمایت‌های ایران از مردم یمن

سید زیاد، عضو جنبش انصارالله روز دوشنبه  در نشست تخصصی بررسی آثار و پیامدهای حمله آل سعود به یمن در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن تشکر از حمایت‌ها و پشتیبانی‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی و مردم جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: بجز ایران هیچ کشوری نیست که از مردم یمن دفاع کند و این نقطه امیدی برای مردم این کشور است.
عضو جنبش انصارالله یمن در تشریح انقلاب یمن گفت: انقلاب یمن از آنجا شروع شد که درخواست‌های مردم از سوی حکومت اجابت نمی شد و مردم خواستار مشارکت در حکومت را داشتند.
زیاد با بیان این که انقلاب یمن به جهتی رفت که به دست منصور هادی و اطرافیانش افتاد، افزود: عربستان همیشه به دنبال خنثی کردن انقلاب یمن بود و از انواع فکرها و مکرها استفاده می‌شود که انقلاب یمن را تغییر دهد تا به آنچه مدنظرش است دست یابد.
وی خاطرنشان کرد: عربستان حکومت مستقلی در یمن را نمی پذیرفت و نمی خواست دولت مردمی در این کشور حاکم شود لذا به دنبال ایجاد هرج و مرج در یمن بود تا بتواند آن را اداره کند اما چون موفق به این کار نشد دست به کارهای دیگر زد.
عضو جنبش انصارالله یمن با بیان این که ما مخالف برگزاری نشست ریاض هستیم، یادآور شد: عربستان را دشمن خود می دانیم و برگزاری نشست برای حل بحران یمن را در یک کشور غیردشمن می پذیریم.
وی افزود: در نشست ریاض کسی نیست که بگوید من نماینده مردم یمن هستم و در واقع هدف این نشست تبدیل یمن به چند دولت کوچک است.

سخنرانی روحانی به مناسبت سالگرد تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی

رئیس جمهور روز سه شنبه در مراسم سی و دومین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی در جمع مدیران، اساتید و کارکنان این دانشگاه  با بیان این که تاسیس دانشگاه آزاد در ابتدا با مشکلات فراوانی توام بود، اظهار کرد: شعارهایی که در آن روز بر کشور حاکم بود، این که همه چیز باید دولتی باشد و حتی آن روزها در مجلس نیز فضا این گونه بود و اگر تلاش، همت و پیگیری آیت الله هاشمی رفسنجانی و موافقت حضرت امام (ره) نبود شاید این کار در آن روزگار غیرممکن می شد.
روحانی ادامه داد: آن زمان در آغاز راه و در میان همه خدماتی که آیت الله هاشمی رفسنجانی برای انقلاب و کشور داشتند از اصل پیروزی انقلاب که ایشان یکی از سرداران انقلاب بودند، نقش مهم و بسزایی بود و سپس استقرار انقلاب اسلامی، شورای انقلاب به ویژه ساماندهی و شکل گیری مجلس و نقش ایشان در هماهنگی بین قوا در آن شرایط بسیار حساس سال های اولیه انقلاب.
روحانی یادآور شد: اگر نقش ایشان در جنگ تحمیلی و پیروزی رزمندگان ما در برابر دشمن و همه حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی را در مسایل کشور مدنظر قرار دهیم بی تردید دانشگاه آزاد اسلامی یکی از برگ های زرین تلاش های وی برای توسعه کشور محسوب می شود.
وی همچنین گفت: این گونه کارها در کشور، تاسیس، ادامه و ساماندهی آن با مسایل بسیاری توام است و صبر، تحمل و تدبیر می خواهد تا این مسیر برای حرکتی که در نهایت به نفع کشور باشد هموار گردد.
رییس جمهوری ادامه داد: عده ای از کسانی که با این طرح ها مخالفت می کنند، ممکن است قصد و غرض بدی هم نداشته باشند و تفکرشان این چنین باشد، تا این تفکرات در کشور ما به هم نزدیک شود و بتوانیم در مسایل اساسی کشور به اجماع نظر برسیم هنوز مقداری فاصله داریم.
روحانی تاکید کرد: دانشگاه آزاد این اصل را ثابت کرد که اگر ما هر کاری ولو علمی ، فرهنگی و آموزشی را به مردم ، صاحبنظران و متخصصان آن رشته واگذار کنیم آن کار بهتر و سریع تر و در زمانی کوتاه به هدف می رسد.
وی همچنین گفت: کاری که دانشگاه آزاد در طول 33 سال گذشته انجام داد ، اگر دولت می خواست انجام دهد، بودجه آن را نداشت و نمی توانست انجام دهد. همچنین بروکراسی دولت اجازه نمی داد این کار عظیم در زمانی کوتاه انجام شود.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: اگر کار را به متخصصان، صاحبنظران و مردم واگذار کنیم و نقش دولت عمدتا سیاستگذاری، تسهیل گری و هموارکردن راه ، پشتیبانی و درنهایت نظارت باشد، بهتر می توانیم به اهداف برسیم و این می تواند نمونه ای برای بسیاری از موضوعات که برای توسعه کشور ضروری است، باشد.
وی با بیان این که اصولا دانشگاه و حضور فرد در این فضا نوعی شخصیت اجتماعی به دانشجو می دهد، اظهار کرد: دانشجو منزلت اجتماعی و نشاط روحی احساس می کند، چرا که دانشگاه محیط آزاد علمی است ، نقد، سخن و محیط اشکال و اعتراض است. البته به نظر من هنوز هم حوزه‌های علمیه ما در زمینه آزادی در بحث از دانشگاه ها جلوتر هستند.
رئیس جمهور با بیان این که در بخش هایی که دیگران می خواهند در دانشگاه دخالت کنند باید به حداقل لازم کاهش دهیم، ادامه داد: من از روز نخست همواره بر محدود کردن وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی به سیاست ها ، نظارت و حمایت های عمومی تاکید کردم؛ کاری که دانشگاه آزاد می تواند انجام دهد چرا وزارت علوم انجام دهد و کاری که وزارت علوم می تواند انجام دهد چرا شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام دهد؟ اجازه دهیم روی پای خود بایستند. اساتید بهتر می دانند و می فهمند که در دانشگاه چه خبر است و دلسوزتر نیز هستند.
روحانی یادآور شد: ما باید یک رقابت صحیح، آزاد و سالم بین دانشگاه های کشور، منطقه و همچنین دانشگاه های بزرگ جهان به وجود آوریم. ما تعداد بسیار زیادی دانشجوی خوب و باسواد در دنیا داریم.
وی به سفر سال گذشته خود به نیویورک اشاره کرد و گفت: در این سفر جلسه ای با اساتید دانشگاه و دانشجویان ایرانی مقطع دکترا داشتیم، همه علاقه مند و عاشق ایران بودند. خودشان را معرفی می کردند، افراد با سواد و شخصیت هایی که در مراکز علمی ، شرکت ها و دانشگاه های مهم فعالیت می کردند و می گفتند که ما می خواهیم به ایران بیاییم.
وی ادامه داد: لازم نیست طرف برای ماندن به ایران بیاید، یک فضایی را فراهم کنیم که بتواند به کشور رفت و آمد داشته باشد، سالی در یک سمینار شرکت کند ، مهمان دانشگاه باشد و سالانه یک هفته یا یک ماه در ایران حضور داشته باشد یا یک ترم در دانشگاه ولو برای یک ماه تدریس کند. باید ارتباط برقرار کنیم.
رئیس جمهور توضیح داد: گاهی یک نفر به دلیل واهی در فرودگاه گذرنامه استادی را که می خواهد به ایران بیاید ، می‌گیرد و سؤال می کند. همین که بگویند آقا لطفا چند لحظه به این اتاق بیایید می خواهم چند سؤال بپرسم. تمام شد، مرغ از قفس پرید. می‌گویند سرمایه «فرّار» است. نخبگان که سرمایه بزرگی هستند فرّارتر از سرمایه های مادی هستند.
روحانی گفت: بزرگان و نخبگان ما پول نمی‌خواهند، آنها از ما منزلت اجتماعی می‌خواهند. وقتی که یک متخصص و استاد وارد کشور می‌شود، اینجا وطنش است و حق دارد که به ایران بیاید، تو چه کاره هستی که می‌خواهی از او سؤال کنی. چرا برخی مأموران آنقدر به خودشان حق می دهند، این حق را از کجا آورده‌اند، کدام قانون به آنها می گوید در برابر یک استاد و فرهیخته، استادی که سرمایه ماندنی است این گونه برخورد کنند؟
وی ادامه داد: چرا ما با سرمایه ها این گونه برخورد می کنیم و احترام نمی گذاریم و چرا ما این واقعیت را باور نمی کنیم که ایران از آن تمام ایرانیان جهان است.
رئیس قوه مجریه گفت: همه 80 میلیون و تمامی جمعیت ایرانی به سهم خودشان مالک و صاحب این کشور هستند. باید مورد احترام باشند، هیچ کسی نمی تواند با هیچ کس برخورد کند و فقط قانون این حق را دارد.
رئیس جمهور با تأکید بر حضور دانشگاه در صحنه رشد و حل مسایل جامعه گفت: بدترین زمانی که مبادا برای دانشگاه‌های ما پیش آید زمانی است که دانشگاه آرام، ساکت و ناظر باشد و فقط نگاه کند.
رئیس دولت تدبیر و امید به بیان خاطره ای از زمان تحصیل خود پرداخت و اظهار کرد: در سال 48 ما یک استاد اقتصاد داشتیم که هرگاه از او سؤال می شد می‌گفت، چه بگویم که نمی توان حرفی زد.
روحانی تصریح کرد: ما باید فضایی داشته باشیم که دانشگاه ها در صحنه حضور و مشارکت داشته باشند و احساس وظیفه کنند که کشور متعلق به آنها است و هم بتوانند از دولت نقد کند.
وی خطاب به جامعه دانشگاهی گفت: ممکن است در زمینه نقد مشکل داشته باشیم، از قوه قضاییه بترسید یا مجلس شورای اسلامی را ملاحظه کنید، اما دیوار دولت کوتاه است حداقل از دولت انتقاد کنید.

دیدار وزیر دفاع ایران با رئیس جمهور عراق

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه در دیدار با رئیس جمهوری عراق گفت: آمریکا با ایجاد بحران‌های طراحی شده و با حمایت از گروه‌های تروریستی و از طریق برخی متحدان منطقه ای، راهبرد ناامن سازی کشورهای مستقل را در پیش گرفته است.
وی افزود: تعلل اولیه آمریکا و متحدانش در ارایه کمک به مردم عراق نشان می دهد، آنان اهداف دیگری در ورای به اصطلاح مبارز با داعش دارند.
سردار دهقان اضافه کرد: تلاش ایران همواره این بوده که حمایت از دولت قانونی و ملت شریف عراق، فارغ از انتساب آنها به قوم و طایفه خاصی باشد و وحدت و یکپارچگی این کشور را مورد توجه قرار دهد.
وزیر دفاع ایران تاکید کرد: ایران با هرگونه طراحی از سوی هر کشوری مبنی بر تجزیه عراق مخالف است و از هر کمکی برای جلوگیری از این طرح دریغ نخواهد کرد.
وی درباره تحولات یمن نیز اظهار کرد: متاسفانه اقدامات تجاوزکارانه که در دوره صدام بر اساس محاسبات غلط علیه کشورهای ایران و کویت صورت گرفت، امروز از سوی عربستان و برخی کشورهای منطقه در حال تکرار است.

روایت کریمی قدوسی از ادغام دو طرح هسته‌ای

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره طرح کمیته 6 نفره هسته‌ای مجلس گفت: ما دو طرح هسته ای قبلی کمیته را در هم ادغام کرده و طرح جدیدی نوشته‌ایم  که به موجب آن تحریم‌ها باید یکجا برداشته شود، بازرسی‌ها در چارچوب پادمان و دوره زمانی محدودیت غنی‌سازی هم 5 ساله باشد.
وی افزود: متن طرح مذکور را در کمیته شش نفره به تصویب رساندیم و نام آن را «الزام به رعایت حقوق مسلم ملت ایران در توافق هسته ای» گذاشته‌ایم.
کریمی قدوسی گفت: طرح تجمیع شده در یک صفحه نوشته شده که خلاصه آن در چهار محور مشخص تدوین و قید شد که دولت و تیم مذاکره کننده موظف است این اصول را در توافق رعایت کند و توافق در نهایت به تصویب مجلس برسد.
نماینده مشهد در مجلس ادامه داد: در نخستین بند این طرح آمده است تحریم‌ها باید به صورت یک‌جا برداشته شود و این تحریم ها با هر عنوانی روز اول اجرای توافق باید برداشته شود. دوم مربوط به بازرسی هاست اینکه بجز بازرسی‌هایی که در نظام پادمان انرژی هسته ای هست هیچ نوع بازرسی دیگر به خصوص بازرسی از مراکز نظامی و امنیتی و دسترسی به افراد را نباید بپذیریم.
کریمی قدوسی گفت بر اساس بند دیگر این طرح کمیته هفت نفره ای تشکیل می شود و در صورت انجام توافق این کمیته هفت نفره از سوی نمایندگان مجلس بر اجرای این طرح نظارت می کند.
وی یادآور شد: یکی دیگر از بندهای این طرح به همین موضوع اشاره دارد که دسترسی به مراکز نظامی و افراد وجود نخواهد داشت و تنها در چارچوب پادمان است. در بند دیگر طرح هم به طول زمان اشاره شده است که طول زمانی 10،15 و 25 سال قابل قبول نیست حداکثر دوره زمانی 5 سال را در طرح آورده‌ایم.

دیدار ولایتی با بشار اسد

علی اکبر ولایتی پس از سفر به لبنان، روز سه شنبه وارد سوریه شد و در دیدار با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در دمشق پیرامون جبهه مقاومت، مبارزه باتروریسم وافراط گرایی، مواضع برخی کشورها در ایجاد تفرقه و ظلم وجنایت، روابط دوجانبه و دیگر موضوعات بین المللی و منطقه ای به بحث و تبادل نظر پرداخت.
ولایتی اظهار کرد: تردید نداریم که در اثر مقاومت دولت و ملت سوریه، جبهه مقاومت و شخص جنابعالی امروز سوریه در جایگاه بهتری نسبت به ابتدای بحران قرار دارد و تمام این بحران به دلیل نقش تعیین کننده سوریه در محور مقاومت است.
وی یادآور شد:علیرغم آن که تصور می‌کردند سوریه بیش از سه تا چهار هفته دوام نخواهد داشت، امروز بیش از چهار سال مقاومت کرده و روز به روز بر قدرت آن افزوده می شود و توفیقات بیشتری را به دست آورده است.
ولایتی با اشاره به توهمات ایجاد شده در برخی از کشورهای منطقه و دیگر کشورهایی که در جهت تعلیم، تجهیز و اعزام گروه‌های تروریستی فعالیت می کنند، ادامه داد: این اقدامات بی تردید دامن خود این کشورها را خواهد گرفت و توهمات و تصورات شوم آنان برای تسلط بر منطقه، ایجاد تفرقه و حتی تجزیه برخی از کشورها هرگز تعبیر نخواهد شد.
بشار اسد نیز در این دیدار  سفر ولایتی را دارای پیام سیاسی مشخص دانست و افزود: با توجه به جایگاه شما در تاریخ سیاسی جمهوری اسلامی ایران و همچنین مشاورت رهبری معظم ایران، سفر شما به سوریه می‌تواند آثار ارزشمندی را به دنبال داشته باشد و امیدواریم که شاهد پیروزی ها و توفیقات روزافزون در مقابله و مبارزه با تروریسم باشیم .
رئیس جمهور سوریه با اشاره به این که رهبر معظم انقلاب و مسئولان جمهوری اسلامی ایران اشراف کامل و لازم را به مسایل منطقه ای، جهانی و همچنین سوریه دارند؛ به ارایه تحلیلی از منطقه پرداخت و از رهبری انقلاب، مسئولان و مردم ایران در حمایت از مقاومت مردم و دولت سوریه، قدردانی کرد.
بشار اسد ادامه داد: تاکنون حمایت عربستان، ترکیه و برخی دیگر از کشورها نتوانسته مقاومت را از بین ببرد و ان شاء الله شاهد پیروزی های روزافزون خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: البته بدون حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران این توفیقات امکان‌پذیر نبود و پیروزی در برابر تروریسم، برخی کشورهای منطقه، تفکرات تفرقه افکنانه، افراط گرایی، پیروزی جموری اسلامی ایران و سوریه می باشد.

واکنش نماینده ایران در سازمان ملل به اظهارات گستاخانه وزیر دفاع رژیم صهیونیستی

غلامعلی خوشرو، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز سه‌شنبه با ارسال نامه‌ای به دبیرکل این سازمان و رئیس دوره ای شورای امنیت، به اظهارات تهدیدآمیز و گستاخانه وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه کشورمان واکنش نشان داد.
در نامه خوشرو آمده است: اظهارات اخیر «موشه یعلون» و اشاره ضمنی این مقام صهیونیستی مبنی بر احتمال به کارگیری سلاح هسته‌ای علیه جمهوری اسلامی مانند آنچه که در هیروشیما و ناکازاکی اتقاق افتاد و تهدید مجدد وی علیه مردم غیرنظامی لبنان از جمله زنان و کودکان، بیش از پیش ماهیت و خوی تجاوزکارانه این رژیم را آشکار می سازد.
سفیر و نماینده کشورمان در این نامه اضافه کرده که باوجود فریبکاری و مخفی‌کاری‌های قبلی رژیم صهیونیستی، این مقام صهیونیست به در اختیار داشتن سلاح هسته ای از سوی این رژیم اعتراف کرده است؛ ضمن آنکه با شقاوت و بی رحمی، تلفات انسانی حمله اتمی به هیروشیما و ناکازاکی را کم اهمیت می انگارد و آشکارا از به کارگیری این سلاح غیرانسانی علیه ایران سخن می گوید.
وی درادامه گفته است: این مقام صهیونیست نه تنها ماهیت از پیش طراحی شده حملات این رژیم علیه غیرنظامیان لبنان و غزه را آشکار ساخته، بلکه از این حملات وحشیانه دفاع کرده و با قساوت تمام، سخن از آمادگی برای تکرار کشتار و قتل عام غیرنظامیان به میان آورده است.
سفیر ونمانیده دائم جمهوری اسلامی ایران در پایان از رئیس شورای امنیت خواسته است این نامه را به عنوان سند رسمی این شورا منتشر کند.

تکذیب تغییرات کابینه از سوی نوبخت

نشست خبری محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت، روز سه‌شنبه برگزار شد.
وی در بخشی از سخنانش با تکذیب تغییرات کابینه گفت: من گفتم هر چند بحث تغییر با توجه به جایگاه رئیس جمهور و مطالبات مردم، و نتایج ارزیابی ها، طبیعی است و نفس عمل درست است، اما این حرف‌ها صحت ندارد و اگر کسی از این تغییرات باخبر شود، من هستم. من مسئول سازمان مدیریت و برنامه ریزی هستم و حتی سخنگوی قوه مجریه هستم و این حرف‌ها را تأیید نمی‌کنم و چنین چیزی وجود ندارد.
نوبخت افزود: این اخبار در حالی منتشر شده بود که من نفی کردم و به هیچ وجه در دستور کار دولت، تغییر استانداران و وزرا مطرح نیست و خواهشمندم به موضوعی که از بن بی‌اساس است، دامن نزنید. کامنت‌هایی که زیر این اخبار می آید را بخوانید و ببینید چطور می‌شود یک عده زیادی را سر کار گذاشت و بسیاری درباره اخبار کذبی از این دست اظهار نظر کنند. این مسئله از بن و پایه رد می‌شود و بنده از سوی هیئت دولت از رسانه‌ها تشکر می‌کنم و از رسانه‌ها می‌خواهم اجازه ندهید به این مسایل دامن زده شود. 
نوبخت درباره سؤالی که در خصوص فعال شدن ستادهای انتخاباتی روحانی در استان‌ها بود، این‌طور پاسخ داد: این که ستادهای آقای روحانی برای مجلس فعال می‌شوند، باید بگوییم ستادهای انتخاباتی رئیس جمهوری، مردمی بودند و در مقطعی شکل گرفتند و پس از اتمام انتخابات، چیزی به نام ستاد آقای رئیس جمهور وجود ندارد، اما آن افراد هنوز حضور دارند و علاقمند به فعالیت و اظهارنظر هستند، این که بخواهند آنها برای انتخابات وارد شوند، از سوی آقای رئیس جمهور هیچ مأموریتی برای ورود به انتخابات، صادر نشده و افراد آزادند در انتخابات فعالیت کنند و ارتباطی به آقای روحانی ندارد.
نوبخت درباره موضوع دبه کردن آمریکایی ها و سخنان تحریک‌کننده آنان درباره مذاکرات گفت: این مسئله به طرح 3 فوریتی مجلس برای توقف مذاکرات هم ربط پیدا می‌کند. واقعیت این است که مذاکرات در حال انجام است و طرفین در تلاش برای کسب منافع بیشتر برای ملت‌های خود هستند. تیم مذاکرات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران نیز تلاش می‌کنند حق مسلم هسته‌ای کشور را تثبیت کنند. لذا ممکن است آمریکایی‌ها در جمع اسراییلی‌ها قرار بگیرند و حرفی بزنند یا جو زده شوند یا بخواهند آنها را آرام کنند و در این باره جملاتی به کار ببرند و تهدیدی هم بکنند. اینها حرف بی‌ربطی است و 35 سال است پاسخ ما را دیده‌اند که نظام اسلامی روز به روز قاطع‌تر و مقتدرتر دارد در عرصه‌های جهانی حضور می یابد.
سخنگوی دولت گفت: این حرف‌ها تأثیری در قوت و حرکت جمهوری اسلامی ایران ندارد. ممکن است الان هم برخی حرف‌های بی‌ربطی بزنند. منطوق موافقنامه را ما باید به مردم پاسخگو باشیم و مطمئن باشید هیچ یک از حقوق ملت بزرگ ایران تضییع نمی‌شود و تحریم‌های ظالمانه و موانع برداشته می‌شود و این اطمینان را بنده با قاطعیت می‌دهم که شخص آقای رئیس جمهور و دولت با چهارچوب‌هایی که مقام معظم رهبری بیان کردند، و برای دولت، محترم و عقلانی است، به دنبال منافع مردم هستند و این فرمایشات مقام معظم رهبری مبنای کار ماست.

هفدهمین سفر استانی رئیس جمهور به آذربایجان شرقی

دکتر روحانی روز چهارشنبه در هفدهمین سفر استانی خود وارد تبریز شد.
رئیس جمهور در جمع مردم تبریز در ورزشگاه تختی (باغشمال)، با اشاره به حوادث رخ داده در ورزشگاه یادگار امام تبریز اظهار کرد:  هیچ کس نمی تواند با احساسات مردم بزرگ ایران و آنهم آذربایجان و مردم قهرمان تبریز بازی کند و اگر در حوادث تبریز مقصری باشد، شک نکنید دولت برای تنبیه او درنگ نمی کند.
رییس جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ما در صحنه بین‌الملل به نقطه بسیار مهمی رسیده‌ایم، گفت: در حال شکست دادن نهایی پروژه ایران‌هراسی در دنیا هستیم.
حجت‌الاسلام حسن روحانی افزود: ملت، دولت و رهبری نظام با وحدت و انسجام کامل و در یک تلاش منسجم چهره واقعی ملت ایران را به جهانیان معرفی کرده و خواهیم کرد.
وی گفت: در صحنه بین الملل سرداران دیپلماسی مردم برای ملت ایران غرور و افتخار آفریدند و مردم ما پشتیبان مذاکره‌کنندگان هسته‌ای هستند و شما مردم بدانید پایان این مذاکرات افتخار برای ملت بزرگ ایران به همراه خواهد داشت.
حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه همه مردم و جوانان غیور ما بدانند در این کشور همه خواهان آرامش، توسعه، شغل آبرومندانه برای نسل جوان و حرکت کشور در یک مسابقه جهانی به سمت توسعه در بخش‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی و مسایل اجتماعی بوده و هستند، اظهار کرد: البته در این کشور مردم‌سالار اظهار نظر آزاد است و همه می توانند نظرات خود را بیان کنند.
وی گفت: اما این دولت با مردم در 24 خرداد 92 با هم هم‌پیمان شده‌اند که با وحدت، انسجام ملی و آشتی ملی در سراسر ایران روز به روز قدرتمندتر و مستحکم تر شویم و همه دست در دست هم داده ایم تا ملتی متحد باشیم.
حجت الاسلام روحانی افزود: وجود افکار، جناح‌ها و احزاب مختلف اشکالی ندارد و ما وحدت ملی را باید حفظ کنیم، ما یک دولت، رهبری واحد و صدا و ندای واحد داریم و همه در کنار هم حرکت فناوری صلح آمیز هسته ای توام با حرکت اقتصادی در جامعه ای آزاد، راحت و همراه با ثبات و آرامش می خواهیم.
حجت الاسلام روحانی اضافه کرد: در همین راستا کسی نیست که خواهان پیروزی ملت در مذاکرات هسته ای نباشد و برای خروج کشور از رکود و رونق اقتصادی نگران و ناراحت نباشد.
رئیس جمهوری اسلامی ایران افزود: آیا کسی اجازه دارد در این کشور به جیب کسی دست انداخته و اموال مردم را بردارد برای اینکه بخواهد سخن درشت گفته و شعارهای تند بی‌خاصیت بدهد؟
روحانی ادامه داد: اگر کسی می‌خواهد شعار دهد از جیب خودش باید بدهد و از جیب مردم شعارزدگی را در جامعه دامن نزند، چون ما حق نداریم کاری انجام دهیم که آحاد مردم نگران آینده شود و از امنیت آینده کشور نگرانی احساس کند.
وی با تاکید بر اینکه مردم ایران اسلامی صلح دوست و صلح خواه هستند، اظهار کرد: ما قصد تجاوز به هیچ کشوری را نداریم اما اگر کشوری بخواهد نگاه تجاوزکارانه به میهن اسلامی ما داشته باشد در مقابل طمع کاران به شدت می ایستیم.
وی افزود: امروز در مقطع بسیار حساسی قرار گرفته‌ایم و در شرایطی که همه منطقه از فلسطین گرفته تا عراق، یمن و سوریه و افغانستان و پاکستان در آتش اختلاف و جنگ می‌سوزد، ایران با دلاوری مردم و انسجام و وحدت ملت بزرگ آن، امنیت و ثبات را نه تنها در سراسر کشور تجربه می‌کند، بلکه امید ملت‌های منطقه هستیم و چشم امید آنها به نظام ما و مردم بزرگ ایران است.
وی گفت: در 21 ماه اخیر آرامش اقتصادی را در کشور برقرار کردیم، اگر چه در سالی قرار داریم که قیمت نفت در آن به نصف کاهش یافته است، دولت مصمم است با همه توان مسیر پیشرفت و رونق اقتصادی را به پیش ببرد.

سخنرانی رهبر معظم انقلاب  در مراسم دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه امام حسین(ع)

حضرت آیت الله خامنه‌ای در این مراسم که روز چهارشنبه برگزار شد در سخنانی با اشاره به «گفتمان نوین اسلامی» و «گفتمان جاهلیت» به عنوان دوگفتمان اصلی دنیای امروز، نزدیکی و آشتی این دوگفتمان را غیرممکن دانستند و با اشاره به زیاده خواهی‌های جدید در مذاکرات هسته‌ای از جمله درخواست برای بازرسی از مراکز نظامی و گفتگو با دانشمندان ایرانی، تأکید کردند: این اجازه مطلقا داده نخواهد شد و دشمنان بدانند که ملت و مسئولان ایران در مقابل زیاده خواهی ها و زورگویی ها بهیچ وجه کوتاه نخواهند آمد.

فرمانده کل قوا همچنین با اشاره به اخباری مبنی بر تلاش بدخواهان ملت و برخی مسئولان منطقه خلیج فارس برای کشاندن جنگ های نیابتی به مرزهای ایران، گفتند: اگر شیطنتی صورت بگیرد، واکنش جمهوری اسلامی ایران بسیار سخت خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی، پرچم گفتمان نوین اسلامی را برای سعادت بشریت راهگشا و برای نسل جوان دنیا، پرکشش و پرجاذبه دانستند و خاطر نشان کردند: این حرکت پرافتخار، با رهبری امام بزرگوار ما بوجود آمد و ملت ایران با ازخود گذشتگی و فداکاری، از این حرکت پاسداری و این پرچم را بلند کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به وجود گفتمان دیگری تحت عنوان «گفتمان جاهلیت»، افزودند: گفتمان جاهلیت امروز که گفتمانی ظالمانه، زورگویانه، متکبرانه و خودخواهانه و از جانب قدرتهای سلطه گر جهان است، در مقابل گفتمان اسلامی قرار دارد که طرفدار عدالت، آزادی بشر و از بین رفتن زمینه های استثمار و استعمار، و نابودی نظام سلطه است.
ایشان با تأکید بر اینکه چشمان تیزبین ملت‌ها قادر به تشخیص این دو گفتمان و شناخت حرکت منافقانه و ریاکارانه گفتمان جاهلیت، تحت پوشش الفاظی همچون «حقوق بشر» و «عدم خشونت»، است، گفتند: امکان آشتی و نزدیکی این دوگفتمان به یکدیگر هیچگاه وجود نخواهد داشت زیرا یک گفتمان قائل به ظلم و ستیزه گری با ملت ها است، درحالی که گفتمان دیگر، قائل به حمایت از مظلومان و مقابله با ظالمان است.
رهبر انقلاب با اشاره به تبلیغات دشمنان مبنی بر منزوی بودن جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان کردند: نظام اسلامی از ابتدا تاکنون همواره در دل ملت ها جای داشته است و نشانه بارز آن، ابراز علاقه و شیفتگی مردم کشورهای مختلف دنیا نسبت به روسای جمهور ایران، در طول سی و شش سال گذشته است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، نام ملت ایران را در میان ملت‌ها و حتی دولتمردان منصف و مستقل و آزادگان جهان، نامی بلند‌آوازه و پرافتخار خواندند و تأکید کردند: منزوی کسانی هستند که فقط می توانند با زور و دلار، برخی افراد را جذب خود کنند.
ایشان با تأکید بر اینکه هر مقدار در مقابل زیاده خواهی های طرف مقابل کوتاه آمده شود، آنها جلوتر خواهند آمد، خاطرنشان کردند: باید در مقابل این زیاده خواهی ها، دیواره مستحکمی از عزم و توکل و اقتدار ملی بوجود آید.
رهبر انقلاب یک نمونه از زیاده‌خواهی‌های طرف مقابل در مذاکرات هسته ای را، درخواست برای بازرسی از مراکز نظامی و گفتگو با دانشمندان و محققان ایرانی بیان کردند و افزودند: همانگونه که قبلا هم گفته شد، اجازه هیچ‌گونه بازرسی از هیچ‌یک از مراکز نظامی و همچنین گفت‌وگو با دانشمندان هسته‌ای و سایر رشته‌های حساس و اهانت به حریم آنها، داده نخواهد شد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: من اجازه نخواهم داد که بیگانگان بیایند و با دانشمندان و فرزندان عزیز و برجسته این ملت صحبت و از آنان بازجویی کنند.
ایشان با تأکید براینکه هیچ ملت و دولت عاقلی اجازه چنین کاری را نمی‌دهد، گفتند: دشمن پررو و وقیح، انتظار دارد که ما اجازه دهیم آنها با دانشمندان و محققان ما درباره یک پیشرفت اساسیِ بومی و ملی گفت‌وگو کنند اما مطلقاً چنین اجازه ای داده نخواهد شد.
رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: این موضوع را دشمنان نظام اسلامی و همه کسانی که منتظر تصمیم نظام هستند، به روشنی متوجه شوند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای افزودند: مسئولین عزیز کشور که با شجاعت در این میدان حرکت می‌کنند، بدانند که تنها راه مقابله با دشمن وقیح، عزم راسخ و عدم انفعال است.
ایشان تأکید کردند: مسئولان و مذاکره کنندگان باید پیام عظمت ملت ایران را در مذاکرات نشان دهند.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه همه مسئولان به برکت انقلاب اسلامی است که صاحب مسئولیت شده‌اند، خاطرنشان کردند: همه ما خدمتگزار مردم هستیم و وظیفه داریم که در مقابل زورگویی، وقاحت، توقعات بی‌جا و توطئه‌ها با کمال استقامت بایستیم.
حضرت آیت الله خامنه‌ای در ادامه به برخی خبرها مبنی بر تلاش مشترک دشمنان و برخی مسئولان سفیه منطقه خلیج فارس برای کشاندن جنگ‌های نیابتی به نزدیکی مرزهای ایران اشاره و تأکید کردند: پاسداران انقلاب اسلامی و همه پاسداران حریم امنیت ملی در نیروهای مسلح هوشیار و بیدارند و اگر شیطنتی صورت بگیرد، واکنش جمهوری اسلامی ایران بسیار سخت خواهد بود.

آیت‌الله جنتی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت آیت‌الله جنتی، دبیر شورای نگهبان، اقامه می‌شود.
محمد اسماعیل افشار، عضو هیئت مدیره جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات و سردار علی فضلی، جانشین سازمان بسیج، سخنرانان پیش از خطبه‌ها خواهند بود.