رئیس شورای عالی قرآنی افغانستان:
حادثه منا با خشونت‌های افراط‌گرایانه منطقه بی‌ارتباط نیست

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه غرب آسیا، عباس حسن‌زاده، رئیس شورای عالی قرآنی افغانستان در نشست «بی‌کفایتی عربستان در اداره حرمین شریفین و حادثه شهدای منا» با اشاره به سوءمدیریت و بی‌کفایتی دولت عربستان در اداره حرمین شریفین، گفت: دولت عربستان لیاقت اداره اماکن مقدس سرزمین وحی را ندارد و مدیریت این اماکن باید به کمیته مشترکی از کشورهای اسلامی واگذار شود.

وی افزود: طبق گفته شاهدان عینی و حجاج کشورمان پس از بازگشت از این سفر معنوی، حادثه دلخراش منا که موجب جان باختن تعداد زیادی از زائران شد بر اثر تراکم جمعیت و بسته شدن مسیر زائران رخ داده است.

رئیس شورای عالی قرآنی افغانستان افزود: با توجه به گرمای شدید هوا، تشنگی، عدم امدادرسانی لازم و بی‌‌تدبیری آل سعود تعداد تلفات این حادثه به رقم بالایی رسید و خانواده‌های بی‌شماری را داغدار کرد.

وی با اشاره به نپذیرفتن مسئولیت این حادثه توسط دولت عربستان، اظهار کرد: برخورد سعودی‌ها طوری بود که با کمال بی‌شرمی این حادثه را تصادفی و مربوط به قضا و قدر الهی دانستند؛ اما باید گفت که این قضیه هولناک با قضایای منطقه و خشونت‌های افراط‌گرایانه بی‌ارتباط نیست.

حسن‌زاده بیان کرد: ما اعضای شورای عالی قرآنی افغانستان از کشورهای اسلامی و سازمان کنفرانس اسلامی می‌خواهیم با تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب به بررسی دقیق این حادثه اسفناک بپردازند و نتایج آن را به همه مسلمانان اعلام کنند.

ناصر جهانشاهی، رایزن فرهنگی ایران در کابل نیز در این نشست طی سخنانی گفت: آنچه که در منا اتفاق افتاد نشان از بی‌تدبیری و سوء‌مدیریت آل سعود بود؛ آنها نه خودشان توانستند این حادثه را مدیریت کنند و نه به دیگران این اجازه را دادند.

وی بیان کرد: حدود 25 کشور در این حادثه حجاج خود را از دست داده‌اند و اگر تدبیر درستی صورت می‌گرفت چنین حادثه‌ای پیش نمی‌آمد.

رایزن فرهنگی ایران در کابل گفت: حوادث متعددی که امسال در مراسم مناسک حج اتفاق افتاد برای اولین بار نبوده بلکه در سال‌های قبل نیز شاهد حوادثی از این قبیل بوده‌ایم که این نشان از بی‌کفایتی و عدم میریت آل سعود در اداره امور حج است.