ناامیدی از بخشش خداوند، بزرگترین گناه انسان است

حجت‌الاسلام وحید پیرشریف، مدرس حوزه علمیه خوی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، بیان کرد: استغفار، یکی از عوامل تهذیب و تزکیه نفس از زشتی‌ها و آلودگی‌ها بوده و انسان با توبه از گناهان خویش و طلب مغفرت از خدای بزرگ روح خود را آرام و قلب او به خداوند نزدیک‌تر می‌شود.

وی با اشاره به آیه مبارکه «قُلْ یا عِبادِیَ الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلی‏ أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیمُ»، تصریح کرد: خداوند رحیم نیز در قرآن گناهکاران را به توبه از اعمال زشت خود فراخوانده و به آن‌ها وعده بخشش، و فضل و کرم خود را شامل حال آن‌ها کرده است.

پیرشریف با اشاره به آثار استغار بیان کرد: انسانی که بعد از انجام اعمال زشت و ناپسند به سوی خدا بازگردد؛ مورد لطف و بخشش خداوند قرار گرفته و خالق بخشنده از گناهان وی چشم‌پوشی و در روز آخرت نیز هیچ گناهی برای او ثبت نخواهد شد.

وی ادامه داد: توبه از گناهان باعث خشوع و فروتنی در برابر پروردگار یکتا شده و انسان با این عمل روح و قلب خود را از آلودگی‌ها پاک و نفس خود را روز به روز به خداوند رحیم نزدیک‌تر می‌کند؛ لذا استغفار جایگاه بسیار رفیعی نزد معبود دارد.

پیرشریف با اشاره به آیات مبارکه «ومَن یَعمَل سوءًا اَو یَظلِم نَفسَهُ ثُمَّ یَستَغفِرِ اللّهَ یَجِدِ اللّهَ غَفورًا رَحیمـا» و «فَاستَغفِروهُ ثُمَّ توبوا اِلَیهِ اِنَّ رَبّى قَریبٌ مُجیب» بیان کرد: خداوند غفار بودن خود را چندین مرتبه در قرآن کریم وعده داده است؛ بنابراین بخشش گناهان مستغفران از سوی خالق بی نیاز امری کاملا مشهود است.

وی تأکید کرد: انسان به هر درجه و مقامی که دست یابد باز نیازمند لطف و آمرزش خدای مهربان بوده و در همه حال باید او را حاضر و ناظر بر اعمال خویش بداند؛ لذا استغفار از گناهان به درگاه خداوند باعث یادآوری حقیر بودن انسان در برابر عظمت خالق یکتا خواهد شد.

پیرشریف با اشاره به نقش تاثیرگذار خانواده‌ها اظهار کرد: خانواده‌ها باید از همان ابتدا با انجام واجبات دینی مانند نماز کودکان خود را با پروردگار حکیم آشنا کرده و روح و قلب این قشر نوبارور جامعه را با آداب و احکام دین مانند استغفار تسلی و تزکیه بخشند.

وی ادامه داد: خانواده مهم‌ترین الگو برای شکل‌گیری هویت فرد بوده و اگر به کودک به درستی تربیت پیدا نکند، تحت تاثیر انواع خطرات و تهدیدهای بیرونی، اثرات زیان باری بر خود و جامعه خواهد گذاشت؛ لذا با تربیت صحیح براساس اصول و احکام دین از پدیدآمدن اینگونه تأثیرات مخرب جلوگیری خواهد شد.

پیرشریف با تاکید بر مسئول بودن دولت در این امر مهم افزود: دولت، نهادها و سازمان‌های مسئول نیز باید با تبلیغات صحیح رسانه‌ای تمامی آداب و اصول دین را در جامعه نهادینه کرده تا مردم با آگاهی از این اصول زندگی الهی داشته باشند.

مدرس حوزه علمیه خوی در پایان تأکید کرد: با فرهنگ سازی صحیح و به‌موقع از سوی دولت و خانواده‌ها از پدید آمدن بسیاری از فسادهای اجتماعی و انواع خطرات مخرب برای جامعه و جوانان جلوگیری شده و همه اقشار جامعه می‌توانند زندگی سالمی را تجربه کنند.