اسلامی بیان کرد
افزایش توان فنی «زین‌الأصوات» در سایه تعامل با نهادهای قرآنی

افزایش توان فنی «زین‌الأصوات» در سایه ارتباط و تعامل با نهادهای قرآنیمحمدمهدی اسلامی؛ مدیر مؤسسه فرهنگی قرآنی آل‌البیت (ع) با اشاره به برگزاری نخستین دوره مسابقات «زین‌الأصوات» بر لزوم تداوم آن در ادوار آتی تأکید کرد و گفت: همانطور که در نشست خبری این دوره از مسابقات نیز اشاره شد، این مسابقات در ادوار آینده بر پایه تجاربی که از برگزاری دوره نخست آن کسب کردیم، با برنامه‌ریزی بهتر تداوم خواهد یافت تا زمینه برای اجرای آن در آینده نزدیک به شکل بین‌المللی فراهم شود. 

وی در پاسخ به این پرسش که آیا ادوار آتی این مسابقات نیز طبق تقویم زمانی ثابت و مشخص برگزار می‌شود یا خیر؟ گفت: تمام تلاش ما این است تا این مسابقات از تقویم زمانی ثابت و مشخصی برخوردار باشد، اما از آنجا که ممکن است سایر مسابقات قرآنی در مقاطعی از زمان، تداخل زمانی با «زین‌الأصوات» داشته باشند، لذا ممکن است تقدم و تأخری جزئی در برگزاری دوره‌های آتی شاهد باشیم.

اسلامی تصریح کرد: خوشبختانه دبیرخانه مسابقات در دوره نخست از راهنمایی جمعی از کارشناسان خبره و فعالان پیشکسوت قرآنی بهره‌مند شد که به مدد این همراهی، شاهد برگزاری مسابقات در دوره نخست در سطحی قابل قبول بودیم. با این حال مؤسسه قرآنی آل‌البیت (ع) و به تبع آن دبیرخانه مسابقات زین‌الأصوات به این میزان بسنده نکرده و بلافاصله پس از برگزاری اختتامیه نخستین دوره آن، با ایجاد تعامل و ارتباط با نهادها و سازمان‌های قرآنی همچون سازمان اوقاف و مرکز عالی قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از توان کارشناسی آنها و تجاربی که در اختیار دارند به منظور برگزاری هر چه پرشورتر ادوار آتی و ارتقای سطح کیفی آن استفاده خواهد کرد.

وی ادامه داد: از جمله مسائلی که بعضاً درباره مسابقات قرآن مطرح می‌شود، این است که معمولاً با برگزاری اختتامیه، پرونده هر یک از ادوار آنها بسته شده و دبیرخانه بلافاصله یا با وقفه‌ای کوتاه به سراغ مقدمات اجرای دوره بعدی خواهد رفت. زین‌الأصوات برخلاف این روند حرکت خواهد کرد و از آنجا که به دنبال کشف استعداد و پرورش نخبگان قرآنی است، لذا با رصد رویدادهای هر مسابقه، ارتباطی با افراد مستعد شرکت‌کننده برقرار خواهد کرد و آنها را تحت پوشش، هدایت و نظارت خود قرار خواهد داد.

اسلامی تأکید کرد: این کار در قالب پوشش حمایتی، برگزاری دوره‌های توانمندسازی و کارگاه‌های آموزشی برای این افراد به انجام خواهد رسید تا در بازه زمانی مشخص، افراد پرورش پیدا کنند و به عنوان سفیران قرآنی مؤسسه آل‌البیت در مجامع ملی و بین‌المللی شرکت کرده و به عنوان مفاخر قرآنی ایران اسلامی معرفی شوند.

مدیر مؤسسه قرآن آل‌البیت (ع) در پایان گفت: تدارکات به منظور حمایت از افراد منتخب و برگزیده این مسابقات و برنامه‌ریزی در جهت برگزاری دوره‌های آموزشی بلافاصله پس از برپایی مراسم اختتامیه، به انجام خواهد رسید تا این افراد با رفع برخی از ایرادات فنی و تکنیکی، به شیوه اصولی و حرفه‌ای پرورش یافته و زمینه برای حضور آنها در بسیاری از محافل قرآنی داخلی و خارجی فراهم شود.

یادآور می‌شود، اختتامیه نخستین دوره مسابقات قرآن «زین‌الأصوات» پنجشنبه 9 مهرماه در سالن امام کاظم(ع) مجتمع فرهنگی آیت‌الله مکارم شیرازی برگزار شد.