این روزها دلتنگی غوغا میکند؛ آنها که توانستند، جسم و جان خود را به حرم اباعبدالله الحسین(ع) رساندند و آنهایی که نتوانستند هم از گوشه گوشه شهرشان از دور به سالار شهیدان سلام میدهند و طلب شفاعت میکنند.

به گزارش ایکنا؛ تهران آماده برپایی باشکوه پیادهروی جاماندگان اربعین، ثبتنام بیش از ۳ میلیون ایرانی در سامانه سماح، برگزاری بیستمین اجلاس جهانی مسجد، برپایی ۱۵۰۰ موکب در مسیر جاماندگان اربعین، معرفی برندگان جایزه کاظمی آشتیانی، برگزاری اولین پیشنشست همایش سواد فضای مجازی در ایکنا و برگزاری نشستی با عنوان فرهنگ کار از جمله رویدادهای مهم حوزه اجتماعی در هفته گذشته است.
خبرگزاری ایکنا به مناسبت روز پزشک با دکتر سیدناصر عمادی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص پوست گفتوگو کرده است. پزشکی که مطب خصوصی ندارد و چند ماه در سال به محرومترین مناطق آفریقا و ایران میرود و به درمان بیماران میپردازد. هفته گذشته روز جهانی مسجد را نیز سپری کردیم که خبرگزاری ایکنا در این زمینه با دو نفر از کارشناسان این حوزه به گفتوگو درباره کارکردهای واقعی مساجد و چگونگی تقویت آن پرداخت.
درسگفتارهایی نیز با عناوین «خانواده حسینی» و «مهارتهای تابآوری برای نوجوانان» در راستای انجام رسالت آگاهیبخشی به مخاطبان از سوی خبرگزاری ایکنا ضبط شده است که خواندنی و شنیدنی است.
در ادامه گزیدهای از رویدادها و مصاحبهها و درسگفتارها ارائه شده است، برای مرور این اخبار با ما همراه باشید.
تهران آماده برپایی باشکوه پیادهروی جاماندگان اربعین
حسین نظری، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران در بازدیدی چند ساعته از طول مسیر پیادهروی جاماندگان اربعین حسینی که ۳۱ مردادماه صورت گرفت، با اعلام این مطلب که هماهنگیهای لازم برای برگزاری باشکوه پیادهروی جاماندگان اربعین حسینی در پایتخت انجام شده است، گفت: در همین راستا یکی از مهمترین موضوعات؛ توجه ویژه در خصوص نگهداشت شهر و انجام بازدیدهای مستمر و رفع تمامی موارد و مشکلات در کلیه موضوعات مرتبط با حوزههای خدمات شهری، عمرانی، ترافیکی و... است که توسط مناطق مرتبط با مسیر پیاده روی اربعین حسینی در حال انجام است.
استقرار سرویسهای بهداشتی پرتابل در نقاط تعیین شده، نصب بنرهای اطلاع رسانی جهت راهنمایی شهروندان در طول مسیر، حضور مستمر نیروها و ماشین آلات سازمان مدیریت پسماند شهر تهران از ابتدا تا پایان مراسم و نظافت طول مسیر پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی، فضاسازی شهری و انجام تبلیغات محیطی، آماده باش کامل ایستگاههای سازمان آتش نشانی و استقرار نیروها و ماشینآلات در طول مسیر پیاده روی جاماندگان اربعین حسینی و ... از جمله اقدامات مهمی است که اجرایی میشود.
روایت سفر پیادهروی اربعین در «هیئت خبرنگار»
زائران اربعین حسینی سال جاری میتوانند در قالب روایت، خبر، عکس و عکس نوشت، فیلم، ویدئو و نماهنگ، گزارش، مصاحبه، پادکست و گرافیک راوی فعالیتهای هیئات در اربعین سال جاری باشند و در طرح «هیئت خبرنگار» شرکت کنند. امیدآفرینی و نشر خوبیها با انعکاس فعالیتهای اجتماعی هیئت، روایت حمایت زائران و موکبهای اربعینی از مردم مظلوم غزه، روایت پیوند اربعین و ظهور امام زمان(عج)، روایت فعالیت هیئتهای غیر ایرانی در اربعین، روایت حضور مردم با نمادهای مرتبط با فلسطین؛ چفیه و ... و روایت حضور نوجوانان و کودکان و نقش تربیتی اربعین محورهای موضوعی این فراخوان است.
علاقهمندان برای شرکت در این طرح میتوانند عدد پنج را به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۴۶۱۵ ارسال کنند. مهلت ارسال آثار نیز تا دهم شهریورماه ۱۴۰۳ تعیین شده است.
سرمایهای از بم تا آفریقا برای پزشکی که نام امام حسین(ع) را به کنیا برد
خبرگزاری ایکنا روز پزشک را بهانهای قرار داده و با دکتر سیدناصر عمادی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، متخصص پوست، دانشیار دانشگاه و شاغل در بیمارستان امام خمینی(ره) و بیمارستان رازی (که قطب پوست کشور است)، پزشکی که مطب خصوصی ندارد و در سال چند ماه به محرومترین مناطق آفریقا و ایران میرود و به درمان بیماران میپردازد، پزشک بدون مرزی که در بحرانهای سختی مثل زلزله بم در کنار مردم ایران بوده است، گفتوگو کرده است.

وی در بخشی از این گفتوگو میگوید: کنیا کشوری با ۵۰ میلیون جمعیت و مسیحینشین است. درمانگاهی در بزرگترین بیمارستان پایتخت این کشور به نام درمانگاه امام حسین (ع) با پرچم ایران، پرچم کنیا و لوگوی دانشگاه علوم پزشکی تهران ایجاد کردهایم. پرچم هر کشوری فقط در سفارت آن کشور در سایر کشورها میتواند بالا باشد و خارج از سفارت هیچ جا حق ندارد افراشته شود. ولی پرچم کشور ایران و اسم امام حسین (ع) در کشوری که مسیحینشین است و لوگوی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بزرگترین بیمارستان دولتی و آموزشی کنیا نصب شده است. علت این اتفاق یک خدمت خالصانه، صادقانه و بیریا برای مردم بود و هر کسی پیش من برای درمان میآمد نمیگفتم تو مسیحی هستی، مسلمانی، شیعه هستی، سنی هستی و ... بلکه فقط این باور را داشتم که یک انسان دردمند به من مراجعه کرده و باید او را علاج کنم. این میشود سرمایه بزرگ.
متن این مصاحبه را
اینجا بخوانید.
محبت همراه با تبعیت از اهل بیت(ع) ضامن «سعادت» است
محبت و مؤدت به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) امری تأکید شده از سوی پیامبر(ص) است که در طول زندگی مبارک ایشان و طبق روایات موجود، همواره از لسان مبارک پیامبر(ص) بیان شده است. حضرت محمد(ص) قرآن و اهل بیت(ع) را به عنوان دو ثقل مهم برای سعادت دنیوی و اخروی مسلمانان ارائه کردند، اما نکته مهم این است که محبت و مؤدت به اهل بیت(ع) برای رسیدن به سعادت کافی نیست، بلکه برای رسیدن به کمال انسانی و الهی باید علاوه بر محبت، با اهل بیت(ع) همراه بود و از آنان تبعیت کرد.

حجتالاسلام سیدحمید میرباقری، پژوهشگر حوزه دین، درباره ضرورت همراهی با اهل بیت(ع) در کنار محبت و مؤدت به ایشان به ارائه توضیحاتی برای مخاطبان ایکنا پرداخته است. وی معتقد است؛ یکی از گناههای بزرگ حر بن یزید ریاحی، بستن راه بر امام حسین(ع) بود، اما در دل او نیز علقه و محبت امام حسین(ع) وجود داشت. زمانی که به سیدالشهدا(ع) رسید، با وجود اینکه جزء دشمنان ایشان محسوب میشد، نماز جماعت را به امام حسین(ع) اقتدا کرد. زمانی که راه را بر امام حسین(ع) بست و سیدالشهدا(ع) به او گفت که مادرت به عزایت بنشیند، حر به احترام حضرت زهرا(س) سکوت کرد. البته این علاقه به تنهایی برای سعادت حر کافی نبود و زمانی به سعادت رسید که همراه امام(ع) شد. البته افراد بسیاری در سپاه دشمن بودند که محبت امام(ع) را در دل داشتند و به دلایل مختلفی به کربلا آمدند، اما این علاقه نتوانست آنها را نجات دهد؛ چراکه با امام(ع) همراهی نکردند و مقابل ایشان ایستادند.
متن مصاحبه را
اینجا بخوانید.
هر زائر اربعین؛ یک کنشگر محیط زیست
حجتالاسلام سلمان بهجتیاردکانی، عضو ستاد راهبری محیط زیست حوزههای علمیه در گفتوگو با ایکنا به تشریح لزوم توجه به ابعاد زیست محیطی پیادهروی اربعین پرداخت و گفت: اربعین یک اجتماع انسانی بینظیر است. بینظیر بودن اربعین از جنبههای مختلفی همچون کمیت اجتماع، ایثار، از خود گذشتگی، مهربانی، میزبانی با همه امکانات و ... است. اجتماع اربعین در واقع از جهت الهی بودن بینظیر است و کارکردهای آن از جنبههای مختلفی قابل بررسی است. یکی از ابعاد و کارکردهای این اجتماع معنوی، بعد محیط زیستی است.
این کارشناس مباحث محیط زیستی در اسلام یکی از کارکردهای اجتماعی اربعین را کنشگری و فرهنگسازی برای حفاظت از محیط زیست دانست و گفت: این کارکرد که با مشارکت دادن افراد از جوامع مختلف همراه است، محیط زیست را غیرمستقیم و در دراز مدت تحت تأثیر قرار میدهد و مشارکت کسانی که با پای پیاده به کربلای معلی مشرف میشوند در کاشت درخت در مسیرهای منتهی به کربلا میتواند کنشگری بسیار مناسب و مؤثر محسوب شود.
متن گفتوگو را
اینجا بخوانید.
مسجد هسته مقاومت جهان اسلام؛ شعار روز جهانی مسجد
حجتالاسلام سیداحسان موسوی، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد در نشست خبری به تشریح برنامههای اجلاسیه روز جهانی مسجد پرداخت و با اشاره به اینکه آیتالله شهید رئیسی بیش از دو دهه امامت جماعت مسجد نصر گیشا را برعهده داشتند ولی پس از شهادت ایشان به این وجه از فعالیت و زندگی ایشان کمتر توجه شد، گفت: برای معرفی بیشتر این جنبه از فعالیت و زندگی شهید رئیسی کلیپی در این زمینه تهیه شده است که در اجلاس روز جهانی مسجد پخش خواهد شد.
وی همچنین از برگزاری اجلاس روز جهانی مسجد با حضور ائمه جمعه و جماعت استان تهران در ۳۰ مردادماه خبر داد و افزود: در این مراسم از دو امام جماعت محور مقاومت شهید آیتالله رئیسی و شهید هنیه تجلیل خواهد شد. همچنین برنامههای دیگری نظیر نشست نخبگان ائمه جمعه و جماعت با رئیس رسانه ملی و مجمع نمایندگان استان تهران با ائمه جماعت در حوزه پشتیبانی از مساجد برگزار خواهد شد.
ایجاد تحول روحی در شهر با محوریت مساجد
علیرضا زاکانی، شهردار تهران طی سخنانی در بیستمین اجلاس روز جهانی مسجد که ۳۰ مردادماه به همت مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران در مجتمع فرهنگی آدینه برگزار شد، با بیان اینکه مهمترین کار این نهاد امروز ناظر به روح شهر و بر محور مسجد، مدرسه و خانواده است که در قالب طرح آرمان انجام میشود، گفت: شهرداری تمام برنامههای خود در حوزه تحول روحی شهر را با محوریت مسجد برنامهریزی کرده است.
ارتقای سلامت اجتماعی با بهرهمندی مساجد از شیوههای نوین تبلیغ دینی
اکنون در کشور ما حدود ۹۰ هزار مسجد به عنوان خانه خدا و خانه مردم وجود دارد و اگر بر این باور باشیم که مساجد با هدف هدایت جامعه و تربیت مردم ایجاد شدهاند اکنون که جامعه با آسیبهای اجتماعی مختلف روبهرو است از مساجد انتظار میرود نقشی سازنده و اثربخش در کاهش و التیام این آسیبهای اجتماعی داشته باشند. اما آیا مساجد کنونی جامعه ما میتوانند نقش خود را در این زمینه ایفا کنند؟ یا اینکه کارکرد و توان تأثیرگذاری اجتماعی مساجد کاهش یافته است؟ اگر عملکرد اجتماعی مساجد کاهش یافته دلیل آن چیست و برای ترمیم جایگاه قوی مساجد چه باید کرد؟
خبرگزاری ایکنا برای دریافت پاسخ به پرسشهای مطرح شده در نشست «احیای کارکردهای اجتماعی مساجد» با حجتالاسلام سید ناصرالدین نوریزاده، رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد و فعال حوزه مسجد و داود میرزاییمقدم، پژوهشگر علوم اجتماعی به گفتوگو نشسته است.
میرزاییمقدم معتقد است؛ متأسفانه برخی از رقابتهای ناسالم را هم در ارکان مسجد و هم بین مساجد با هم میبینیم و به جای اینکه این مجموعه فرهنگی همدیگر را تکمیل کنند و به تقسیم نقش بپردازند و باعث شوند جامعه سود ببرد به رقابت با هم میپردازند. در واقع بزرگترین ظلمی که میشود به یک مسجد کرد این است که کارکرد آن را حذف کنیم. کارکرد مسجد را هم کسی که مسئول مسجد است ضعیف میکند و کاری میکند که افراد از مسجد دوری کنند.
حجتالاسلام نوریزاده نیز درباره ضعف کارکردهای مساجد گفته است: نباید همه مشکلات جامعه را نیز به گردن کارکردهای مسجد و شرایط فعلی مساجد بیندازیم. عوامل زیادی در فاصله گرفتن مردم از اخلاق و معنویت دخیل هستند و ما هر چه بتوانیم این فاصله را کمتر کنیم موفقتر هستیم. این کار، کار یک نفر و یک شب نیست. همه نهادها و گروهها و به خصوص خانوادهها در این امر نقش دارند.
بخش نخست این مصاحبه با تیتر «
رفع گره کور آسیبهای اجتماعی با احیای کارکردهای مساجد» منتشر و کارشناسان مطرح کردند که نبود متولی مشخص، عدم همگرایی متولیان مساجد در کنار نبود حمایتهای مالی و برخی رفتارهای سلیقهای، ۹۰ هزار پایگاه مردمی (مسجد) که پتانسیل قوی در کاهش و کنترل آسیبهای اجتماعی دارند را با کم کارکردی مواجه کرده است.
بخش دوم این گفتوگو را
اینجا بخوانید.
کاهش فوتیها و بهبود حمل و نقل در پیادهروی اربعین
صد و بیست و هفتمین جلسه ستاد مرکزی اربعین شنبه ۲۷ مرداد ماه با حضور جمعی از مسئولان این ستاد در وزارت کشور برگزار و مسئولان کمیتههای مختلف گزارش عملکرد خود تاکنون را ارائه دادند. سیدمجید میراحمدی، رئیس ستاد مرکزی اربعین در جمع خبرنگاران گفت: نگرانی برای اوج بازگشت زائران نخواهیم داشت. بر فروش بلیت هواپیما نیز نظارت کافی وجود دارد و نظارتها قوی و اثرگذار است و هر زائری بلیت را گرانتر خریده باشد به طور مستقیم از حساب ایرلاین پول اضافه برداشت و به زائر بازگردانده میشود. بلیت اتوبوس نیز هماکنون در ترمینالها وجود دارد. تاکنون ۷۰ درصد زائران از خودروی شخصی استفاده کردهاند و تا به امروز دو میلیون و ۲۰۰ هزار زائر وارد کشور عراق شدهاند. ۵۴۰ هزار نفر زائر غیر ایرانی نیز از مرزهای ما عبور کردند.
ثبتنام ۳ میلیون ایرانی برای حضور در اربعین
ستاد مرکزی اربعین در اطلاعیه شماره ۱۱ خود تعداد ثبتنامکنندگان در سمانه «سماح» را حدود سه میلیون نفر اعلام و تأکید کرد با وجود شروع موج بازگشت زائران همزمان با اوجگیری سفر به عراق، امور زائران با سهولت و روان در حال انجام است. در این اطلاعیه به زائران داوطلب شرکت در مراسم اربعین حسینی(ع) توصیه شده است، شروع سفر خود را به روزهای پایانی این هفته موکول نکنند.
در صورت مفقود شدن گذرنامه برای اخذ برگ عبور به کنسولگریها مراجعه و یا با شماره تلفن ۱۲۸ بدون نیاز به سیم کارت ایرانی و یا عراقی تماس بگیرند. همچنین با وجود شروع موج بازگشت زائران همزمان با اوجگیری سفر زائران به عراق، امور زائران با سهولت و روان در حال انجام است.
برپایی ۱۵۰۰ موکب در مسیر جاماندگان اربعین
حمیدرضا خونویی، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: امسال نیز همانند سالهای گذشته، آیین پیادهروی جاماندگان اربعین حسینی با شعار «لشکر حسین (ع)، لشکر قدس»، یکشنبه ۴ شهریورماه از میدان آئینی امام حسین (ع) تا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) پس از نماز صبح و قرائت زیارت شریف اربعین در تهران برگزار میشود.
وی افزود: از ابتدای ماه محرم فراخوانی برای همکاری موکبها از طریق سامانه mookeb.farhangsara.ir منتشر شد و پس از بررسی، ۱۵۰۰ موکب در قالب ۴۵۰۰ غرفه در مسیر پیادهروی جاماندگان اربعین مستقر خواهند شد.
برندگان جایزه کاظمی آشتیانی معرفی شدند
نشست خبری تشریح برنامههای بیست و پنجمین کنگره بینالمللی رویان، سهشنبه ۳۰ مرداد با حضور عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه و رئیس کنگره رویان و دبیران علمی و اجرایی این کنگره برگزار شد.
در این نشست عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان با اشاره به اینکه کنگره بیستپنجم رویان شهریور برگزار میشود، گفت: این کنگره یادگار مرحوم کاظمی آشتیانی است. ایشان کنگره را دریچهای برای جامعه علمی کشور میدید تا توانمندیهای علمی کشور را به بحث و در معرض دید جامعه علمی جهان بگذارد.
وی افزود: یکی از رویکردهای کنگره امسال بحث هوش مصنوعی است. امروز دادهها و اطلاعات زیادی از بیماران داریم و درمان بیماران صعبالعلاج هزینه زیادی به خانوادهها تحمیل میکند که با هوش مصنوعی میتوان تصمیمگیری برای وضعیت درمان بیماری را تسهیل کرد و پیشبینی کرد کدام روش بهتر است.
پروانه افشاریان، دبیر اجرایی ششمین دوره جایزه کاظمی آشتیانی نیز گفت: پروفسور «توماس براون» دانشمند برجسته سلولهای بنیادی از کشور آلمان که توانسته دانش جدیدی در حوزه سلولهای بنیادی ایجاد کند و ۲۰۰ مقاله دارد و شاگردان زیادی تربیت کرده، در کنار «نیکلاس ریورون» از کشور اتریش که موفق به تولید جنین آزمایشگاهی شده دو برنده جایزه دکتر کاظمی آشتیانی هستند که در افتتاحیه کنگره سخنرانی میکنند و اهدای جایزه ساعت ۱۱ روز چهارشنبه در سالن ابوریحان صورت خواهدگرفت.
مهارتهای تابآوری برای نوجوانان
تابآوری یکی از مهمترین مهارتهایی است که هر کودک و نوجوان باید آن را آموزش ببیند تا در زندگی روزمره از این مهارت استفاده کند. خبرگزاری ایکنا بنابر رسالت رسانهای خویش، اقدام به آموزش مهارت تابآوری ویژه نوجوانان کرده و طی انتشار درسگفتارهایی با تدریس لیلا افضلی، روانشناس حوزه کودک و نوجوان، به این موضوع پرداخته است.

«
جهتگیری مثبت چه کمکی به انسان میکند»، «
شناسایی استعدادها و جهتگیری آینده» از جمله تیترهایی است که در هفته گذشته منتشر شد. در بخشی از این درسگفتارها آمده است؛ امروزه افراد بسیار زیادی را میبینیم که دیپلم گرفتهاند و حتی دانشگاه هم رفتهاند ولی نمیدانند که اکنون باید چهکار کنند؛ همین موضوع باعث میشود که کلی سرمایههای مهم زندگی خود را از دست دهند و این یعنی یک مسیر اشتباه با کلی اتلاف سرمایه؛ بنابراین باید در راستای هدفمندی و جهتمندی پیش برویم و تحت تأثیر همسالانمان نباشیم. در دوره نوجوانی بسیار دوست داریم که شبیه و دنبالهرو همسالانمان باشیم؛ این تأثیرپذیری باعث میشود که از نقاط قوت و ضعف خودمان غافل شویم؛ پس مراقب باشیم که انتخابهایی که میکنیم از روی علاقه و استعدادمان باشد نه علاقه و استعداد دوستمان. این روش باعث میشود که بتوانیم پیشرفت زیادی داشته باشیم.
خانواده حسینی؛ خانواده متعالی
روابط خانوادگی در قیام عاشورا میتواند الگوی بسیار خوبی برای خانوادهها باشد. در این راستا ایکنا بنابر رسالت رسانهای خویش در آستانه اربعین حسینی با انتشار مجموعه درسگفتارهای «خانواده حسینی» با حضور سیده معصومه طباطبایی، استاد حوزه و دانشگاه، کارشناس ارشد روانشناسی و دکتری فلسفه و کلام و سطح ۳ تفسیر علوم قرآنی به تشریح ویژگیهای این خانواده متعالی به منظور الگودهی پرداخته است.
دست رسانههای خرد به سوی ابررسانه «قرآن» باشد
اولین پیشنشست علمی ششمین دوره همایش سواد فضای مجازی با عنوان «سواد فضای مجازی و تولید محتوای تخصصی» ۲۹ مردادماه در خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) برگزار شد. در این نشست سیدحمیدرضا حسینیدانا، رئیس اندیشکده راهبردی رسانهها و فضای مجازی به همایشهای دورههای گذشته اشاره کرد و گفت: در پنج همایش گذشته، سواد رسانهای محور اصلی همایش بود و در سال جاری موضوع سواد فضای مجازی به عنوان موضوعی کاملتر که سواد رسانهای را نیز در خود جای میدهد، مورد توجه قرار گرفته و در این راستا تمرکز بر حوزههای کودک و نوجوان، هوش مصنوعی و فناوریهای نوین را به محورهای همایش افزودهایم.
سعید پورابوالقاسم، رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی گفت: در این نشست میتوانیم سواد فضای مجازی را نمایه کنیم. این سواد عنصر تأثیرگذاری در حوزه خانواده است و بسیاری از خانوادهها را درگیر کرده است؛ بنابراین اگر نتوانیم آگاهیبخش باشیم، با آسیبهای متعددی مواجه خواهیم شد.
حمید ضیاییپرور، کارشناس رسانه و ارتباطات نیز بیان کرد: تعریف بنیادین از سواد رسانهای، توانایی و مهارت استفاده، نقد و تولید است. همین معنا برای حوزه فضای مجازی و هوش مصنوعی نیز به کار میرود؛ لذا بالاترین درجه سواد رسانهای برای یک فرد تولید محتوای صحیح در این فضا و کنشگری در آن است.
حامد اسماعیلی، مدیرگروه سواد رسانهای در مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی در پاسخ گفت: در حوزه فضای مجازی، کار دستوری جوابگو نخواهد بود و همه آنچه گفته شد توصیهای است و با کمک همین همایشها میتوانیم سواد فضای مجازی و سواد رسانهای را ارتقا و به جامعه آگاهی دهیم. در نهایت موجب ارتقای سواد مجازی خواهد شد و خانوادهها با این ردهبندیها آشنا خواهند شد.
سیدمحسن بنیهاشمی، دبیر علمی ششمین همایش سواد فضای مجازی گفت: دچار بحرانی شدهایم که از آن به عنوان بحران آلودگی اطلاعات یاد میکنند. فرهنگ به عنوان سپر بلاست و انسانها را نجات میدهد. این همان فرهنگ خاص ایرانزمین است. اینکه هنوز منابع پزشکی و ادبی و فرهنگی آداب و رسوم ما در دنیا مرجع است، نشان میدهد که ما طبیبان فرهنگ در حوزه رسانه باید بیماران خود را آگاه کنیم و مردم را در جریان این فرهنگ غنی قرار دهیم. اگر اسناد و پروتکلها و سازههای حکمرانی در حوزه سواد رسانهای مطرح است، این اسناد باید مسئولانه باشند.
مشروح بخش اول نشست را
اینجا بخوانید.
مشروح بخش دوم نشست را
اینجا بخوانید.
ضرورت تقویت پشتوانه فکری _ نظری فرهنگ کار
نشست «فرهنگ کار؛ ضرورت تقویت پشتوانه فکری _ نظری» علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی ۲۸ مردادماه با حضور علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و محمد چکشیان، معاون فرهنگی ـ اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نائب رئیس ستاد نهضت ملی ارتقای فرهنگ کار در محل ساختمان شماره دو جهاددانشگاهی برگزار شد.
علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی امروز در مدیریت سازمانی، الگویی از فرهنگ کار را ارائه داده است، گفت: اولین رسانه در حوزه کار از سوی جهاددانشگاهی شکل گرفته است. جهاددانشگاهی از مجموعه نهادهایی بوده که ابتکار عمل ویژهای را در موضوع ارزیابی و نظارت مدیران با عنوان کانون ارزیابی مدیران انجام داده است. در حوزه فرهنگی نیز یکی از هفت مؤلفه فرهنگی اصلی جهاد، مقوله فرهنگ کار بوده است.
محمد چکشیان، معاون فرهنگی ـ اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با اشاره به دغدغه موجود برای جریان تولید علم و محتوا در حوزه فرهنگ کار اظهار کرد: مسئله اصلی امروز ما این است که از فرصت شغلی به اشتغالپذیری تغییر پارادایم دادهایم. در سالهای آینده مسئله اصلی جامعه دیگر فرصت شغلی نیست بلکه به دست آمدن مهارتهای کافی و عوامل فرهنگی تأثیر بیشتری در این زمینه دارند. نقش تحول دیجیتال در آینده مشاغل و ... از جمله سوالات بنیادی است که امروز باید بدان پاسخ داد.