کد خبر: 4291513
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۸
حبیب‌زاده مطرح کرد

هوشیاری در برابر «مرجفون» در دوره پساجنگ؛ تریبون‌دارها مراقب باشند

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه قرآن در آیه 60 سوره احزاب «مرجفون» را بسیار شماتت می‌کند و مردم و مؤمنین را از افتادن در دام آن‌ها بر حذر می‌دارد، گفت: مرجفون کسانی هستند که امید مردم را به یأس تبدیل می‌کنند، قدرت دشمن را بزرگ‌نمایی کرده و دستاوردهای خودی را کوچک جلوه می‌دهند.

قاسم حبیب زاده

قاسم حبیب‌زاده، کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به اهمیت حفظ انسجام و همبستگی ملی در شرایط فعلی، گفت: در آیه 60 سوره «احزاب» آمده است: «لَئِن لَّمْ يَنتَهِ الْمُنَافِقُونَ وَالَّذِينَ فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ وَالْمُرْجِفُونَ فِي الْمَدِينَةِ لَنُغْرِيَنَّكَ بِهِمْ ثُمَّ لَا يُجَاوِرُونَكَ فِيهَا إِلَّا قَلِيلا - اگر منافقان و بیماردلان و آنها که در مدینه شایعه پراکنی می‌کنند (از کار خود) دست برندارند، تو را بر ضد آنان می‌شورانیم، سپس جز مدت کوتاهی نمی‌توانند در همسایگی تو بمانند.» قرآن در این آیه «مرجفون» را بسیار شماتت می‌کند و مردم و مؤمنین را از افتادن در دام آن‌ها بر حذر می‌دارد. مرجفون کسانی هستند که امید مردم را به یأس تبدیل می‌کنند، قدرت دشمن را بزرگ‌نمایی کرده و دستاوردهای خودی را کوچک جلوه می‌دهند.

وی افزود: مرجفون کسانی‌اند که با کوبیدن بر طبل تفرقه، انسجام ملی را هدف قرار می‌دهند. برخی از این مرجفون، بدخیم‌اند؛ یعنی هویت، عزت و شرافت خود را به بیگانگان فروخته‌اند و در رسانه‌هایی مانند اینترنشنال، بی‌بی‌سی و سایر شبکه‌های معاند فارسی‌زبان فعالیت می‌کنند. این‌ها درمان ندارند و علاج آن‌ها فقط مقابله است اما عده‌ای دیگر از مرجفون خوش‌خیم‌اند؛ افرادی که از سر ناآگاهی مطالب این افراد را بازنشر می‌کنند و متوجه نیستند که خوراک فکری آن‌ها از کجا تأمین می‌شود.

نباید به اسم، عنوان یا لباس افراد توجه کنیم

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: ما نباید به اسم، عنوان یا لباس افراد توجه کنیم؛ چه اصولگرا، چه اصلاح‌طلب، چه انقلابی یا غیرانقلابی. باید محتوا و مطالب آن‌ها را با فرمایشات و تدابیر ولی فقیه بسنجیم. اگر زاویه‌ای با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب داشت، نباید آن را بپذیریم. الان یکی از اهداف سه‌گانه دشمن در جنگ ۱۲روزه اخیر، ایجاد آشوب داخلی بود اما برعکس، جامعه به انسجام ملی دست یافت؛ انسجامی بسیار زیبا و تحسین‌برانگیز.

وی تأکید کرد: همه باید مراقب این انسجام باشند؛ کسانی که تریبون، قلم و نفوذ کلام دارند، باید در انتخاب واژگان‌ و عبارات دقت کنند. نگهداشت این انسجام ملی به همان اندازه اهمیت دارد که پیدایش آن مهم بود.

کثرت‌گرایی در اصول، خیر؛ در فروع، آری!

حبیب‌زاده در پاسخ به پرسشی درباره لزوم پذیرش تکثر و تنوع دیدگاه‌ها در شرایط فعلی، گفت: ما اصولی داریم که برگرفته از امنیت ملی، منافع ملی و آموزه‌های صریح مکتبی ماست؛ استقلال، عزت، امنیت کشور، منافع ملی مردم، سرمایه اجتماعی و رضایتمندی عمومی. این‌ها اصول‌اند و کسی نباید به اسم کثرت‌گرایی در آن‌ها خدشه وارد کند.

وی افزود: در کنار این اصول، دریایی از مباحث فرعی وجود دارد که در آن‌ها سلایق مختلف می‌تواند اظهار نظر کند. ما باید اجازه دهیم افراد دیدگاه‌های مختلف خود را مطرح کنند اما این تضارب باید متوازن باشد. اگر رسانه‌ای مانند صداوسیما وجود دارد، نباید در اختیار گروه خاصی باشد، البته نباید این هم بهانه‌ای شود که به اصول لطمه بزنند. جمع بین پایبندی به اصول و رسمیت دادن به سلایق مختلف، مرزی ظریف و نیازمند هوشمندی است که باید به صورت متوازن رعایت شود.

کارشناس مسائل سیاسی درباره این مسئله که جنگ 12 روزه نشان داد همه ملت «هسته سخت» نظام هستند، اظهار کرد: در این دفاع مقدس ۱۲روزه، برای همگان ثابت شد که اکثریت مردم، با همه تفاوت‌ سلایق و گرایش‌ها، بر روی عشق به ایران، دفاع از تمامیت ارضی و عزت کشور، همدلی بی‌نظیری دارند. اگرچه قبلاً هم تجربه شده اما این‌بار بسیار کم‌نظیر بود.

وی ادامه داد: برخی سیاسیون از واژه «هسته سخت مدافع نظام» استفاده می‌کنند اما من با این اصطلاح موافق نیستم؛ این تعبیر در خود نوعی دو قطبی‌سازی دارد. به نظر من همه مردم مدافع نظام‌اند؛ جز تعداد انگشت‌شماری که یا خائن‌اند یا وطن‌فروش‌های خارج‌نشین که البته صدایشان در فضای مجازی بلند است اما عددی نیستند.

آیا آتش‌بس کنونی شکننده است؟

کارشناس مسائل سیاسی در ادامه درباره شکننده بودن آتش‌بس نیز توضیح داد: آتش‌بس، وقتی معنا دارد که بین دو طرف رسمیت وجود داشته باشد، مذاکره کنند و به توافق برسند. ما اساساً رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسیم که بخواهیم با آن‌ها مذاکره کنیم. آمریکا هم خودش یکی از طرف‌های اصلی منازعه است. لذا چیزی که امروز وجود دارد، صرفاً یک ترک مخاصمه موقتی است.

وی اظهار کرد: هر دو طرف در حالت آماده‌باش هستند. ما برای دفاع از اقتدار، استقلال و امنیت‌مان دست به ماشه هستیم و آمریکا برای اهداف پلیدش. ممکن است در آینده‌ای نامعلوم با تهدیدات یا اشکال جدیدی از تجاوز مواجه شویم. بنابراین لازم است که مسئولان، نیروهای امنیتی، نیروهای مسلح و عموم مردم هوشیاری خود را حفظ کنند، ضعف‌ها را بپوشانند، توانمندی‌ها را تقویت کنند و بدانند وعده الهی صادق است. خدای متعال فرموده: «نصر من‌الله و فتح قریب و بشر المؤمنین».

دو سناریوی واکنشی به تجاوز دوباره رژیم صهیونیستی یا آمریکا

وی درباره دو سناریوی واکنشی به تجاوز احتمالی رژیم صهیونیستی یا آمریکا، یعنی کاهش همکاری با آژانس و بستن تنگه هرمز، گفت: یکی از فرماندهان نیروهای مسلح گفته بود ما فقط از ده درصد توان‌مان استفاده کردیم. این جمله درستی است. ما متناسب با شرارت طرف مقابل، از بخشی از ظرفیت‌های خود استفاده کردیم. هر دو گزینه‌ای که شما اشاره کردید، بخشی از برگ‌های بازی ایران هستند. در عین حال برگ‌های بسیار دیگری هم وجود دارد.

وی ادامه داد: درباره گزینه اول، یعنی کاهش همکاری با آژانس، باید گفت وقتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از وظایف خودش خارج می‌شود و عملاً در خدمت نظام سلطه قرار می‌گیرد، ما هم دلیلی برای پایبندی به تعهدات‌مان نداریم. قراردادها و تعهدات دوطرفه هستند؛ وقتی طرف مقابل تعهدی ندارد، ما هم نباید به تعهدات یک‌جانبه پایبند بمانیم.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: حتی در اخبار آمده که مدیرکل آژانس نگران این است که ما اورانیوم غنی‌شده را کجا نگهداری می‌کنیم. این دغدغه در شرایطی مطرح می‌شود که خود آژانس عملاً در همراهی با متجاوزین سکوت کرده است. بنابراین کاهش همکاری ما با آژانس کاملاً منطقی است و مصوبه مجلس در این زمینه یکی از افتخارات آن به شمار می‌رود.

وی درباره گزینه دوم، یعنی بستن تنگه هرمز، گفت: این موضوع نیازمند بررسی تخصصی در سطح مقامات عالی و کارشناسان خبره است. اما من به عنوان یک شهروند معتقدم که ایران هنوز برگ‌های فراوانی برای بازی دارد و بستن تنگه هرمز جزء اولویت‌های نخست ما نیست.

حبیب‌زاده در پایان تأکید کرد: اگر دشمن بخواهد امنیت دریایی ما یا مسیرهای انتقال انرژی‌مان را تهدید کند، بر اساس قاعده اسلامی «چشم در برابر چشم»، ما نیز امنیت دریایی آن‌ها را به مخاطره خواهیم انداخت اما همان‌طور که عرض کردم، ایران برگ‌های فراوانی برای بازی در اختیار دارد و لزوماً این سناریو، نخستین گزینه ما نیست.

انتهای پیام
captcha