به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از مركز خبر حوزه، اين نشريه، نخستين شماره خود را با رويكرد علمی ـ پژوهشی به خوانندگان، در حوزه علوم انسانی ارائه كرده است.
«معاد از ديدگاه اسلام و مسيحيت» عنوان مقالهای به قلم يدالله بهمنی مطلق و مهری گلشنی منفرد است كه در آن با اشاره به اين كه معاد، يكی از اصول اديان ابراهيمی است، كه با موضوع انسانشناسی، پيوند محكمی دارد.
اين مقاله در پايان نتيجه میگيرد با توجه به وجود اختلاف در حوزه انسانشناسی، در باب معاد نيز، در دين اسلام و مسيحيت، آرای مختلفی وجود دارد، علمای علم كلام و همچنين فلاسفه اسلامی، اكثرا قائل به معاد روحانی و جسمانی يا روحانی ـ جسمانی هستند اما با وجود آياتی، دال بر معاد جسمانی و روحانی در كتاب مقدس، علمای مذهبی مسيحی بر معاد جسمانی تأكيد دارند.
«مقايسه پرستش فردی و اجتماعی» عنوان ديگری از مقالهای است كه به قلم سيد سعيد زاهد، نگاشته شده است، نويسنده در اين موضوع تصريح میكند كه نگاه متداول به پرستش، بيشتر به محتوا، شكل عبادت و انواع آن، آن هم در فرد، است تاكنون كمتر به پرستش اجتماعی و به ساز و كاری كه بر پرستش حاكم است توجه شده است، اين مقاله تلاش دارد، روشن كند، پرستش در فرد و در جامعه چگونه اتفاق میافتد و چرا و چه چيزی را انسان و يا جامعه میپرستند طبق منظر ارائه شده، پرستش در دو سطح فردی و اجتماعی، محقق میشود و در اين نگاه، چرايی و چگونه پرستش درهر دو سطح مورد توجه قرار میگيرد.
«اديان، نماز و آثار معنوی آن با رويكردی تطبيقی» يكی ديگر از عناوين مقالات اين نشريه است كه از سوی محمد نجاريان، ارائه شده است. در نماز يك عمل تربيتی مستمر و يك نيايش بسيار سازنده شمرده شده است، كه سابقه آن به نخستين روز ظهور اديان آسمانی، میرسد.
همه پيامبران الهی، مأمور بودند كه نماز را بر پار دارند و آن را به فرزندان و امت خود سفارش كنند، البته در بين اقوام ملل مختلف، شكل و شيوه اقامه نماز، متفاوت بوده است اين مقاله در پی آن است تا نماز را در اديان مختلف بررسی كرده و آثار معنوی آن را شرح دهد و در اين ميان از شعر شاعران بر جسته فارسی هم بهره برده است.
عناوين ديگر مقالات در اين نشريه، شامل «بررسی واژه درخت در قرآن بر اساس رويكرد زبانشناسی زيست محيطی، مقالهای از محمد رضا اصلانی و محمد عموزاده»، «چگونگی شكلگيری مساجد و تفاوتهای كالبدی آن با عبادت گاههای ساير اديان، كنيساها و كليساها، پژوهشی از ليلا پهلوانزاده» «نقش الهيات سلبی در وحیشناسی خاورشناسان و بررسی تطبيقی آن با ديدگاه متفكران سلمان، به قلم حامد شيواپور» و «درآمدی تطبيقی بر بيوگرافی (سرگذشتنامه) و اتو بيوگرافی (خود سرگذشتنامه) با تاكيد بر ادبيات اسلامی ايرانی، تحقيقی از شيرزاد طايفی، رضا دادگر و علیرضا پورشبانان» است.
در ضمن، چكيده مقالات به زبان انگليسی نيز، به خوانندگان ارائه شده اولين شماره از دو فصلنامه «پژوهشنامه» به صاحب امتيازی، پژوهشكده فرهنگ اسلام و ايران و مدير مسئولی، حجتالاسلام والمسلمين سيد حسين حسينی، در 155 صفحه و با قيمت سه هزار هشتصد تومان منتشر شده است.
علاقهمندان جهت ارتباط با نشريه میتوانند به پژوهشكده فرهنگ اسلام و ايران واقع در كرمان، بزرگراه امام خمينی(ره) ميدان افضلیپور، دانشگاه شهيد باهنر مراجعه و يا مكاتبه كنند و با شماره 3233708 -0341 تماس بگيرند.