کد خبر: 3466495
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۲
حسینعلی قبادی خبر داد:

ایجاد دبیرخانه شبکه ارتباطی نخبگان علوم انسانی

گروه اندیشه: سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در جشن پنجاهمین سالگرد تاسیس این پژوهشگاه از ایجاد دبیرخانه شبکه ارتباطی نخبگان علوم انسانی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، جشن پنجاهمین سالگرد تاسیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی پس از قرائت آیاتی از کلام الله مجید و پخش سرود ملی با سخنرانی حسینعلی قبادی سرپرست این پژوهشگاه آغاز شد.

قبادی در آغاز سخنانش گفت: فرا رسیدن پنجاهمین سال این پژوهشگاه یعنی درخت دانش و فرهنگ را به شما تهنیت عرض می‌کنم. همچنین حضور اعضای خانواده بزرگ علوم انسانی و علاقمندان به توسعه و معرفت را گرامی می‌دارم.

وی ادامه داد: امروز پژوهشگاه بر دوش نیم قرن پژوهش و تمدن اسلامی و سرمایه معنوی چند هزار ساله ایستاده است. پنجاه سال پژوهش در ایران، پژوهشگاه را به عنوان نماد علوم انسانی تبدیل کرده است که در سراسر خاورمیانه طلیعه دار است. این از برکات انقلاب اسلامی است که به دلیل ماهیت فرهنگی و وحیانی و داعیه‌های انسانی، بنیان‌گذار آن به ما گوشزد می‌کنند باید عالم را عزیز شمرد. «تا درخت دوستی کی بر دهد/ حالیا رفتیم و تخمی کاشتیم».

سرپرست این پژوهشگاه ادامه داد: به لطف خداوند در سال همدلی و همزبانی توفیق دست داد که این همدلی را شاهد باشیم. دولت تدبیر و امید باید پاسداشت منزلت عالمان را فرض بداند. بنیان‌گذار نظام جمهوری اسلامی می‌گوید جمهوری اسلامی و ایران پشتیبان دانشگاه و دانشگاهیان است و مقام معظم رهبری می‌گویند اگر جامعه معلمان عزیز داشته باشد، این عزیز داشتن بخشی از مردم نیست، بلکه عزیز داشتن مقام علم است.

قبادی تصریح کرد: رئیس جمهور نقش علوم انسانی را در پیشرفت کشور برجسته‌تر می‌دانند و می‌گویند برای پیشرفت انقلاب و کشور باید علوم انسانی پیشرفت کند. بزرگداشت عالمان این سرزمین می‌تواند انگیزه محققان را برای پیشرفت کشور دو چندان کند.

قبادی با بیان اینکه پژوهشگاه علوم انسانی باید به عنوان پشتوانه معرفتی تداوم آرمان‌های انقلاب اسلامی نقش ایفا کند، گفت: این نهاد پژوهشی می‌تواند اتصال و اتکای برای گفتگوی فرهنگ‌های شرق و غرب باشد. اکنون در با ثبات‌ترین کشور منطقه شاهدیم چنین پژوهشگاهی ظرفیت حرکت در راستای تمدن نوین اسلامی را در خود دارد.

وی افزود: این پژوهشگاه نشانگر تداوم فرهنگ ایرانی است که در رژیم طاغوت با گسست مواجهه شده بود.

قبادی ادامه داد: پژوهشگاه علوم انسانی راههای ارتقای علوم انسانی را یافته و با تمام وجود در این راه گام برمی‌دارد. این پژوهشگاه به حدی از توانایی رسیده است که بتواند ظرفیت‌های علوم انسانی ایرانی را به جهانیان اهدا بکند و اعلام کند حقیقت تمدن فرهنگ است و فرهنگ خود را در علوم انسانی نشان می‌دهد.

سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی از ایجاد دبیرخانه شبکه ارتباطی نخبگان علوم انسانی خبر داد.

گفتنی است در این نشست حجت‌الاسلام میرمعزی و محمدی از دفتر مقام معظم رهبری، زهرا مصطفوی دختر بنیان گذار جمهوری اسلامی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری، چند تن از نمایندگان مجلس، خانواده مرحوم آئینه‌وند، رضا داوری اردکانی و کریم مجتهدی، روسای سابق پژوهشگاه و پیشکسوتان علوم انسانی حضور داشتند.

captcha