رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در اين ديدار با يادآوری ايثار و ازخودگذشتگی مردم سوريه برای مقابله با دشمنان، مقاومت مردم سوريه را مقاومتی ماندگار در اذهان ايرانيان دانست و تأكيد كرد كه زنان سوری، نقش مهمی در تثبيت و خلق اين مقاومت دارند.
وی گفت: در هر جامعهای، رزمندگان را زنان تربيت میكنند. در دوران هشت سال جنگ تحميلی عراق عليه ايران هم زنان ايرانی همين نقش را ايفا كردند. بر همين اساس بود كه امام خمينی(ره) فرمود «از دامن زن مرد به معراج میرود» و به همين دليل بايد عنوان كرد كه مسئوليت شما بهعنوان رئيس سازمان زنان و خانواده سوريه، بسيار خطير و مهم است.
ابراهيمیتركمان در بخش ديگری از سخنان خود اظهار كرد: وضعيت حاكم امروز سوريه از اين جهت اسفناک است كه غرب و كشورهای مدعی دموكراسی، اجازه تحقق دموكراسی در سوريه را نمیدهند و علاقهمند نيستند كه ملت سوريه، خود سرنوشت خودشان انتخاب كنند.
وی همچنين با اشاره به اهميت توجه به موضوع خانه و خانواده بهويژه در كشورهای اسلامی، گفت: در بسياری از مناطق اروپا، شاهد فروپاشی بنيان خانواده هستيم و آسيبهايی كه فروپاشی خانواده به زندگی برخی اروپايیها وارد كرده، بسيار مشهود است؛ اما ما تابع فرهنگ اسلامی هستيم كه در آن تأكيد شده كه بهشت زير پای مادران است. در فرهنگ اسلامی، مادر و كيان خانواده، بهعنوان يك امر مقدس شمرده میشوند.
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: نهادهای اجتماعی مانند سازمان زنان و خانواده سوريه، در آشنايی مردم اين كشور با آموزههای اسلامی درباره خانواده، بسيار مؤثر هستند. بسياری از اين آموزهها بارها در دين اسلام مورد تأكيد قرار گرفتهاند؛ برای نمونه در 12 آیه از قرآن کریم به موضوع روابط فرزند و پدر و مادر پرداخته شده است كه 11 آيه آن مربوط به سفارش پدر و مادر نزد فرزندان است.
وی افزود: در غرب فرزندان را از پدر و مادر جدا كردهاند که سبب شده ارتباط عاطفی در جوامع آنها قطع شود. در اين حالت، انسانی كه علاقههای عاطفی او قطع شده، ممكن است هر جرمی را مرتكب شود. اين مشكل در حال حاضر و در جهان كنونی قابل مشاهده است؛ اما وضع كشورهای اسلامی در اين خصوص نسبت به غرب بهتر است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنين با بيان اينكه ايران و سوريه جزو كشورهای جوان محسوب میشوند، تأكيد كرد: موضوع خانواده در كشورهای ما اهميت بيشتری نسبت به كشوهايی دارد كه دارای جمعيت پير هستند. ايران در اين زمينه، تجارب ارزشمندی دارد كه آمادگی داريم در اختيار كشور سوريه قرار دهيم.
ابراهيمیتركمان در پايان سخنان خود در اين ديدار برای اتمام جنگ در سوريه و جاری شدن زندگی عادی در اين كشور، ابراز آرزومندی كرد.
همچنين در اين ديدار هديل اسمر، رئيس سازمان زنان و خانواده سوريه با بيان اينكه بانوان سوری، نقش مهمی را در وضعيت كنونی سوريه به عهده دارند، گفت: سازمان زنان و خانواده سوريه، يک سازمان اجتماعی است كه مسئوليت تمام مسائل مربوط به خانواده و اسكان زنان و اطفال آسيبديده از جنگ را به عهده دارد و تمام پژوهشهايی كه در سوريه و در اين باره بايد صورت بگيرد، جزو وظايف اين سازمان است.
وی ادامه داد: بر اساس مطالعات و بررسیهايی كه در پنج سال گذشته داشتيم، دانستيم كه ايران الگوی مهمی برای كشور ماست تا پس از اتمام جنگ، از تجارب ايران برای تعيين استراتژی خود بهره ببريم و با كمك آن آثار اين بحران را بكاهيم.
هديل اسمر افزود: اميدواریم در ديدارها و گفتوگوهای خود در ايران، بدانيم كه اين كشور چطور توانست با پشت سر گذاشتن بحرانها و مشكلات ناشی از جنگ، بنيان خانواده را در جامعه حفظ كند. همچنين میخواهيم از تجربيات ايران استفاده كنيم تا بعد از جنگ، خانواده و همسران شهيدان، بتوانند به زندگی عادی خود ادامه دهند.