کد خبر: 3489573
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۰
در دومین نشست همدلی مدیران قرآنی عنوان شد؛

تشریح عملکرد و تأکید بر راه‌اندازی شعب رادیو قرآن در 50 نقطه جهان

گروه فعالیت‌های قرآنی: دومین نشست همدلی مدیران قرآنی کشور، عصر یکشنبه به میزبانی رادیو قرآن برگزار و طی آن ضمن تشریح عملکرد این شبکه رادیویی، بر ایجاد شعب آن در 50 نقطه جهان تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، دومین نشست همدلی مدیران قرآنی کشور عصر یکشنبه، 29 فروردین‌ماه، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، محمدحسین محمدزاده، مدیر رادیو قرآن، مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن‌ الکریم، سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن، مجتبی ایزدی، قائم مقام شبکه قرآن سیما و برخی دیگر مدیران و چهره‌های قرآنی کشور از جمله احمد حاجی‌شریف، محمد‌مهدی بحرالعلوم، محمد انجم‌شعاع، رحیم خاکی، احمد ابوالقاسمی، عرفانی‌نسب و ... به میزبانی رادیو قرآن برگزار شد.

این جلسه با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید توسط احمد ابوالقاسمی قاری بین‌المللی قرآن آغاز و در ادامه محمدحسین محمد زاده، مدیر رادیو قرآن به ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و عملکرد این شبکه رادیویی پرداخت.

مدیر رادیو قرآن گفت: رادیو قرآن در سال 62 به فرمان مقام معظم رهبری که در آن زمان رئیس جمهور بودند، تشکیل شد؛ در واقع تشکیل شبکه رادیویی قرآن از اولین اقدامات قرآنی نظام بود و این شبکه اولین شبکه تأسیسی بعد از نظام جمهوری اسلامی است که در سال 77 به یک شبکه سراسری 24 ساعته تبدیل شد.

وی با بیان اینکه رادیو قرآن در سه محور اصلی تولید برنامه دارد، عنوان کرد: در حوزه آموزش عمومی قرآن بحث آموزش و برنامه‌های آموزشی را داریم و در این بخش اکثر سرفصل‌های آموزشی که قابلیت شنیداری دارند، ارائه می‌شوند؛ آموزش ترجمه و فهم زبان قرآن، آموزش حفظ و دوره‌های ضمن خدمت مربیان در قالب برنامه‌های آموزشی دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین در حوزه تبلیغ و ترویج به بحث تلاوت توجه ویژه‌ای داریم و بخش قابل توجهی از کنداکتور رادیو قرآن به پخش تلاوت قاریان مصری، تلاوت قاریان ایرانی، شاهکار تلاوت، تلاوت اذان‌گاهی، تلاوت تحقیق درسی و تلاوت ترتیل سوره‌های نامدار اختصاص دارد.

مدیر رادیو قرآن اضافه کرد: دوستان ما در رادیو قرآن آلبوم‌هایی از تلاوت‌های مختلف را تهیه کرد‌ه‌اند و چندین دوره کامل ترتیل قرآن نیز تهیه شده است.

وی ادامه داد: در بحث انعکاس رویدادهای قرآنی نیز تلاشی جدی در رادیو قرآن صورت می‌گیرد که از جمله این اقدامات پیگیری مطالبات قرآنی رهبر معظم انقلاب از جامعه، پوشش محافل و مسابقات، پیگیری شعار سال، بحث فضای مجازی، سایت رادیو قرآن و کانال پیام‌رسانی تلگرام، است.

محمدزاده در ادامه عنوان کرد: در حوزه پژوهش نیز سعی داریم قریب به اتفاق برنامه‌های این شبکه رادیویی را با پشتوانه پژوهشی دنبال کنیم.

وی ادامه داد: براساس آخرین نظریه‌سنجی که چند روزی در اختیار ما قرار گرفته است، رادیو قرآن از نظر میزان مخاطبان از 4 شبکه رادیویی پرمخاطب در بین تمام شبکه‌های رادیویی و همچنین پرمخاطب‌ترین رادیو تخصصی بین تمام شبکه‌های رادیویی تخصصی است.

در این بخش از برنامه نشست همدلی مدیران قرآنی، صداهای آشنا از گویندگان رادیو قرآن پخش شد و این گویندگان که در سالن حضور داشتند به بیان جملاتی کوتاه درباره فعالیت‌ تخصصی خود پرداختند تا مدیران قرآنی بیش از پیش با چهره‌ آنها آشنا شوند.

در بخش دیگری از این نشست حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی طی سخنانی گفت: انصاف این است که در میان تمامی شبکه‌های رادیویی، رادیو قرآن را برترین رسانه از حیث جایگاه تخصصی معرفی کنیم؛ چرا که رادیو قرآن توانسته جایگاه خود را پیدا کرده و اهداف خود را به خوبی دنبال کند.

وی افزود: هر چند در ظاهر صدا از تصویر آسانتر است، اما اگر کار رادیویی آسان بود باید در شبکه‌های دیگر رادیویی نیز دست‌های قویتری داشتیم اما رادیو قرآن نشان داده که با دیگر شبکه‌ها رادیویی برتر در جهان اسلام قابل مقایسه نیست.

محمدی ادامه داد: نقش صدا در تربیت نفس خیلی مهم و حساس است که متأسفانه مغفول واقع شده است در حالی که خداوند نیز اول سمیع و بعد بصیر است و اگر سمع را از بشر بگیرند همه چیز او از بین می‌رود.

وی با بیان اینکه رسانه آینده جهان، رادیو است افزود: رادیو قرآن باید در زمینه کارهای صوتی به ویژه در حوزه قرآنی قیام کند؛ چرا که در این حوزه هر چقدر سرمایه‌گذاری کنیم جای دوری نمی‌رود.

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی اضافه کرد: هر چه در بخش صدا و بهره‌مندی از گوش و صوت در بین مردم کار کنیم تا مردم از طریق صوت با قرآن آشنا شوند، خوب است و البته بزرگ‌ترین آسیب در آموزش قرآن کشور آموزش تصویری است، غافل از اینکه بهترین روش آموزش قرآن آموزش صوتی است و عمده مراحل باید از طریق صوت باشد.

وی در بخش پایانی سخنان خود عنوان کرد: شایسته است شبکه رادیویی قرآن در 50 نقطه جهان شعبه داشته باشد؛ چرا که کشورهای مختلف آسیایی و آفریقایی به چنین شبکه‌ای احتیاج دارند و رادیو قرآن باید تجربه انباشته شده خود را در اختیار دیگر نقاط جهان قرار دهد و برنامه‌های خود را به زبان‌های مختلف منتقل کند؛ چرا که آنها مشتاقانه منتظر صدای قرآنی هستند.

captcha