کد خبر: 3504518
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۳
احمد مازنی:

ترکیب کمیسیون فرهنگی عیار اهتمام مجلس به حوزه فرهنگ را مشخص می‌کند

گروه سیاسی: منتخب مردم تهران در مجلس دهم با اشاره به درخواست تنها چهار نفر از نمایندگان برای عضویت در کمیسیون فرهنگی گفت: با مشخص‌شدن ترکیب نهایی کمیسیون، روشن می‌شود که فرهنگ تا چه میزان برای نمایندگان ملت اهمیت دارد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از 4 خردادماه، کار خود را به طور رسمی آغاز کرد و پس از تأیید اعتبارنامه و انتخاب هیئت رئیسه، نمایندگان اولویت خود را برای حضور در کمیسیون‌های تخصصی اعلام کردند که پس از بررسی در شعب‌های تعیین‌شده، نمایندگان بر اساس تخصص و سوابقی که دارند، در این کمیسیون‌ها توزیع می‌شوند.

با این حال اولویتی که خود نمایندگان برای حضور در کمیسیون‌ها مطرح می‌کنند نیز قابل بررسی است. آنچه طی روزهای گذشته به عنوان لسیت اولیه اولویت‌های نمایندگان برای حضور در کمیسیون‌ها منتشر شد، نشان از آن دارد که بیشتر نمایندگان دغدغه‌های اقتصادی و سیاسی دارند، چرا که برای حضور در کمیسیون‌هایی مانند اقتصادی، برنامه و بودجه، صنایع و امنیت ملی و سیاست خارجی صف طویلی از نمایندگان را شاهد بودیم. در مقابل برای حضور در کمیسیون فرهنگی تنها 4 نفر داوطلب شده بودند. آن هم در ایامی که رهبر معظم انقلاب احساس «ولنگاری و بی‌اهتمامی» نسبت به امور فرهنگی دارند و در دیدار نمایندگان مجلس دهم آن را مطرح کرده‌اند.

احمد سالک، نصرالله پژمانفر و جمشید جعفرپور، منتخبان مردم اصفهان، مشهد و لارستان بازماندگان کمیسیون فرهنگی مجلس نهم هستند که برای حضور در کمیسیون فرهنگی مجلس دهم نیز داوطلب شده‌اند. احمد مازنی، منتخب مردم تهران نیز نفر چهارمی است که به این جمع اضافه شده و امور فرهنگی را جزو اولویت کاری خود مطرح کرده است.

به نظر حجت الاسلام والمسلمین احمد مازنی که پیش از این معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران ایران بوده است، دلیل عدم استقبال از کمیسیون فرهنگی علی رغم تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اهتمام به امور فرهنگی، این است که مجموعه نمایندگان گرفتار نیازهای روزمره معیشتی مردم هستند.

این منتخب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با ایکنا اظهار کرد: تنها در مسائل فرهنگی نیست که رهنمودها و فرمایشات مقام معظم رهبری اینگونه مورد کم‌توجهی قرار می گیرد؛ در بسیاری از مسائل شاهد این وضعیت هستیم که در رأس آنها امور فرهنگی است.

وی افزود: در رهنمودهای مقام معظم رهبری طی سال های گذشته به مناسبت‌های مختلف در قالب سخنرانی، پیام، جلسات و نشست‌ها بر اهمیت مسئله فرهنگ تأکید شده اما در عمل این واقعیت وجود دارد که توجه و اهتمامی صورت نمی‌گیرد که یکی از نمونه‌های آن عدم استقبال از کمیسیون فرهنگی در مجلس است.

مازنی در رابطه با دلایل عدم رغبت نمایندگان برای حضور در کمیسیون فرهنگی گفت: شاید یکی از دلایلش این باشد که مجموعه نمایندگان مجلس گرفتار نیازهای روزمره معیشتی مردم هستند و فکر می‌کنند اگر کمیسیون‌های اقتصادی را انتخاب کنند موفق‌تر خواهند بود و بهتر می‌توانند پاسخگوی نیاز مردم باشند.

منتخب مردم تهران در مجلس ادامه داد: باید به این مسئله توجه داشت که هر چیزی در جای خودش باید قرار گیرد و از طفی ریشه معضلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ما به مسائل فرهنگی برمی‌گردد، لذا باید به حوزه فرهنگ اصالت دهیم، به اهالی فرهنگ احترام بگذاریم و در ایجاد تحول در حوزه فرهنگ متناسب با مطالبات رهبری و مردم اقدام کنیم.

وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به خروج مباحث فرهنگی از مظلومیت در مجلس گفت: طی این روزها نمایندگان و سایر ارکانی که در مجلس تصمیم گیرنده هستند، اعم از هیئت رئیسه و رؤسای شعب به نمایندگان برای انتخاب کمیسیون‌های تخصصی کمک می‌کنند تا اولویت‌های خود را انتخاب کنند و سر ریز سایر کمیسیون‌ها به سمت کمیسیون فرهنگی فرستاده شوند.

مازنی اظهار کرد: در این روزها مشخص خواهد شد که فرهنگ تا چه میزان برای نمایندگان مردم در خانه ملت اهمیت دارد.

captcha