کد خبر: 3516826
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۳
خطیب جمعه تهران:

گزارش دبیرکل سازمان ملل علیه ایران متأثر از صهیونیست‌هاست/ تشکیل جامعه فرعونی توسط حکام بحرین

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی در خطبه دوم نماز جمعه تهران، با اشاره به گزارش دبیرکل سازمان ملل در مورد عملکرد ایران در قبال برجام گفت: این گزارش متأثر از صهیونیست‎ها تنظیم شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری امروز، اول مردادماه، در خطبه دوم نماز جمعه این هقته تهران، با اشاره به وضعیت بحرین گفت: حکامی که در بحرین حکومت می کنند به زبان قرآنی جامعه فرعونی را شکل داده‎اند و به زبان امروزی جامعه ضد حقوق بشری ساخته‌اند.

وی افزود: جامعه فرعونی جامعه ای است که یک مستبد و دیکتاتور در آن حکومت می کند و هر جنایتی می کند و خود را خدایگان می داند؛ همانطور که امروز حاکمانی با مدیریت امریکایی ها و انگلیسی ها با مردم خود بدترین برخوردها را دارند و ضد حقوق بشر عمل می کنند.

خطیب جمعه تهران با تأکید بر اینکه طبق مواد فراوان حقوق بشر هیچ کس حق سلب تابعیت یک شهروند را ندارد، اظهار کرد: حکام بحرینی از یک عالم 70 ساله که در این کشور متولد شده، سلب تابعیت کردند که این مسئله یک اعدام معنوی است و معنایش این است که هیچ حق شهروندی ندارد.

خاتمی خاطرنشان کرد: اخیراً نیز تصمیم های دیگری دارند که باعث شده علمای این کشور از مردم دنیا کمک خواستند؛ مخاطب آنها وزارت خارجه ماست که البته موضع گرفتند اما به نظر می رسد که باید تلاششان را بیشتر کنند. مخاطب آنها حوزه های علمیه و مراجع عظام تقلید هستند؛ هرچند کسی نمی تواند برای مراجع عظام تقلید تعیین تکلیف کند اما اینجا سخن از دماء است، سخن از وحشی هایی است که ارزشی برای دماء مسلمین قائل نیستند و بیانیه های مراجه عظام تفلید در این عرصه تأثیرگذاری خواهد داشت.

وی با اشاره به سالگرد برگزاری اولین نماز جمعه در دانشگاه تهران در سال 58 به امامت مرحوم آیت الله طالقانی اظهار کرد: نماز جمعه نماز معمولی نیست؛ نماز عبادی ـ سیاسی است به همین دلیل است که امام جمعه را باید ولی فقیه منصوب کند و بدون نصب ولی فقیه، نماز جمعه برای این امام مشروع نیست بنابراین آمدن های شما آن هم در این هوای گرم بالای 40 درجه معمولی نیست و مانور بیعت با نظام اسلامی است.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه نماز جمعه سرمایه است، گفت: در دفاع مقدس، در راهپیمایی ها و در حوادثی که در کشور پیش می آید این سرمایه خدمات ارزشمندی کرده و برای شخص خاصی نیست، بلکه برای تک تک شماست.

وی گفت: تلاش کنیم نماز جمعه هر بار با شکوه تر از گذشته شکل بگیرد؛ خطیب جمعه مطالعه کند و مختصر صحبت کند و ستادهای نماز جمعه خدماتی که می توانند به نمازگزاران بدهند، ارائه کنند، رسانه ملی نیز در این رابطه بیشتر احساس مسئولیت کند و برنامه های ترغیبی برای نماز جمعه داشته باشد.

خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع حقوق های نامتعارف اشاره کرد و گفت: این موضوع همچنان داغ سنگینی برای مردم ماست؛ مردم می خواهند عدالت را ببینند و نمی توانند تحمل کنند که عده ای خوی اشرافی گری را زنده کنند.

وی با تجلیل از مسئولان به دلیل پیگیری فیش های حقوقی نامتعارف و برخورد با متخلفین گفت: امیدواریم این اقدامات مقطعی نباشد و دیگر شاهد حقوق های نامتعارف نباشیم.

خطیب جمعه تهران همچنین تصریح کرد: نباید این موضوع سیاسی شود و گروه های سیاسی آن را به همدیگر پاس دهند، این حقوق های نامتعارف در هر دولتی بوده، محکوم است و مردم انتظار اقدام قاطعانه در برابر چنین تخلف هایی را دارند.

وی گفت: مسئولان به سرعت اعتماد مردم را نسبت به خودشان ترمیم کنند و اقداماتی که در این رابطه انجام داده اند را بیان کنند تا مردم در عرصه های دیگر اعتمادشان حفظ شود.

خاتمی خاطرنشان کرد:‌یک زوج جوان وقتی می خواهد 10 میلیون تومان وام بگیرند جانشان به لب می رسد، آن وقت فلان مسئول فلان مقدار حقوق دریافت می کند؛ فرد دیگری می گوید اگر حقوق همه دوره خدمتم را روی هم بگذاریم به اندازه حقوق بک ماه فلان مسئول نمی شود. این حرف ها را باید جدی گرفت چرا که این نظام برای همین مردم است.

وی با تأکید بر اینکه باید منافذ دریافت حقوق های نامتعارف بسته شود، گفت: اگر این منافذ مربوط به مجلس است، نمایندگان این راه را بگیرند و اگر مربوط به دولت است راه ها را ببندد تا شاهد بروز چنین تخلفاتی نباشیم.

امام جمعه موقت تهران همچنین به گزارش بان کی مون در رابطه با اقدامات اجرایی ایران در قبال توافق هسته ای اشاره کرد و گفت: گزارش دبیرکل سازمان ملل غیر منصفانه و ظلمانه بود؛ گزارشی که بدعهدی های آمریکا را ندیده است در حالی که خودشان اعتراف می کنند که امریکا به عهدش در رابطه با توافق هسته ای وفا نکرده است.

وی گفت: بان کی مون طرح ها و لایحه هایی که ضد روح برجام در مجلسین آمریکا تصویب می شود را مطرح نکرده آن وقت می گوید از ایران می خواهیم دست از پرتاب موشک بردارد؛ در حالی که این مسئله نه به دبیرکل مربوط است نه به برجام مربوط می شود.

خاتمی با بیان اینکه از دبیرکلی که تحت تأثیر صهیونیست ها گزارش خود را تهیه می کند، بیش ازاین انتظار نمی رود، اظهار کرد: خروجی این کارها است که ملت مسلمان ما جواب این شیطنت ها را تنها با مقاومت می دهد؛ ما هم به مقاومت عادت کرده‎ایم همانطور که ملت ایران حدود 4 دهه مرد میدان مقاومت بود و امروز از زبان شما می گویم که پای عهدمان ایستاده ایم اما اگر عهد شکنی کنید کاری می کنیم که تا ابد پشیمان شوید.

وی به نکاتی در مورد حوادث ترکیه اشاره و اظهار کرد: جمهوری اسلامی از همان ابتدا این کودتای نظامی و غلبه زورمدارانه را محکوم کرد که این محکومیت مبنایی دارد؛ مبنایش این است که رأی مردم احترام می گذاریم و با همین ملاک از دولت سوریه حمایت می کنیم و با همین ملاک کودتا را محکوم می کنیم و با این ملاک می گوییم هر بحرینی یک رأی باید داشته باشد.

خاتمی با بیان اینکه رئیس جمهور ترکیه چندی پیش به دلیل اسقاط هواپیمای روسیه از این کشور عذرخواهی کرد، افزود: رئیس جمهور ترکیه باید دو عذرخواهی دیگر هم بکند؛ یکی از قربانیان داعش در کل جهان چرا که آنها تنها دولتی بودند به داعش میدان دادند و جنایتکاران داعش را تأیید کردند کرچه این اواخر به از کار خود پشیمان شدند اما این پشیمانی فایده ای ندارد و باید عذرحواهی صریح کنند.

وی ادامه داد: رئیس جمهور ترکیه همچنین باید از مسلمانان جهان عذرخواهی کند چرا که در رابطه با رژیم صهیونیستی منافقانه برخورد می کند؛ یک بار در برابر رئیس جمهور صهیونیستی می ایستد و یک بار به صراحت مسئله ایجاد روابط حسنه با این رژیم را مطرح می کند.

خطیب جمعه تهران با محکوم کردن اقدام تروریستی در نیس فرانسه خطاب به دولتمردان این کشور گفت: همان افرادی که شما برای مقابله با نظام ما ساختید الان به جان خود شما افتاده اند؛ آنچه اتفاق افتاده بذرش را خودتان کاشتید و حال باید دست از حمایت از اینها بردارید و مطمئن باشید در این صورت کلک گروه های تکفیری کنده خواهد شد.

خاتمی با اشاره به برخورد دوگانه غرب با مسئله تروریسم گفت:‌شما به تروریست خوب و تروریست بد قائل هستید و از گروهک تروریستی منافقین که 17 هزار نفر از هم میهنان ما را ترور کرده اند حمایت می کنید؛ تا وقتی که این تفکر را دارید قصه تروریسم از بین نخواهد رفت.

وی تأکید کرد: رئیس جمهور فرانسه جنایتی انجام داد که اگر بالاتر از جنایت حمایت از تروریست ها نباشد، کمتر نیست و آن انتساب این تروریسم به اسلام است؛ او گفته تروریسم اسلامی، اما نمی فهمد که نزدیکان این راننده کامیون گفته اند او بی نماز و بی روزه و شراب خوار و بی بند و بار بوده است.

خطیب جمعه تهران با بیان اینکه بیشترین قربانیان تروریسم مسلمانان بوده اند، گفت: رئیس جمهور فرانسه بداند همین حرفا تروریسم را پدید آورده و همین منش های نادرست داعش را ساخته است و روزی مردم فرانسه یقه شما را خواهند گرفت و شما را به ذلت می اندازند.

بنابراین گزارش، حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی در خطبه اول نماز جمعه ضمن توصیه نمازگزاران به رعایت تقوا، به راهکارهایی برای مقابله با آسیب های تهمت پرداخت و گفت: اولین راه آن است که از تاریخ عبرت بگیریم؛ در تاریخ دعوت مصلحان الهی این واقعیت را می بینیم که اولین شیوه مقابله با انبیاء شیوه جنگ نرم بوده و ستون فقرات جنگ نرم تهمت زدن بوده است.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به برخورد مشرکان و کافران با پیامبر اسلام(ص) نیز گفت: هر پیغمبری آمده به او جادوگر، دروغ گو و دیوانه گفته اند؛ به پیامبر اسلام(ص) نیز تهمت هایی از جمله کاهن، ساحر و کذاب نسبت داده می شد؛ معنایش آن است که جامعه اسلامی توجه داشته باشند که تهمت ها هدفمند است، تهمت به شخصیت های برجسته نظام و تهمت به اصل نظام اسلامی هدفمند است و می خواهند اینها را از چشم بیندازند. عبرت بگیریند و تحت تاثیر قرار نگیرید.

وی راهکار دوم را تبیین بزرگی گناه تهمت عنوان کرد و افزود: برخی کارهایی کوچک ‎دست را گناه بزرگ می دانند اما کارهای زبان را حساب نمی کنند در حالی که گناه تهمت گناه بسیار بزرگی است.

خاتمی ادامه داد: سومین راه مقابله این است که برای مردم فرهنگ بشود و هر کس هر حرفی می زند و هر تهمتی وارد می کند، از او مدرک و سند بخواهند؛ این مدرک گرایی ریشه تهمت را می خشکاند چرا که بسیاری از این تهمت ها قابل اثبات نیست.

وی در پایان خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران، چهارمین راه مقابله با تهمت را گسترانیدن فرهنگ خوش بینی دانست و گفت: در فرهنگ دینی‎مان داریم که نسبت به مؤمنان خوش بین باشیم.

captcha