به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آلمان، هفتهنامه خبری رایزنی فرهنگی سفارت ایران در آلمان که شامل گزارشهای فرهنگی و اجتماعی از جمهوری فدرال آلمان و دیگر کشورهای اروپایی است، در جدیدترین شماره خود(شماره 280) در خبری با عنوان «اسلام در دیالوگ با جامعه آلمان چه چیزهایی کم دارد؟» آورده است: سایت روزنامه فوکوس به بررسی چند عامل پرداخت که مانع از ایجاد گفتوگو یا دیالوگ میان اسلام و جامعه آلمان میشود.
فوکوس در مقالهای از چهار مشکل به عنوان موانع دیالوگ میان اسلام و جامعه آلمان یاد کرد.
عدم وجود رهبر واحد در این مقاله ابتدا به چالشهای سیاسی و اجتماعی اسلام در جامعه آلمان پرداخته شده و پس از آن گفته شد که به عنوان اولین مانع میتوان عدم وجود یک رهبری واحد در دنیای سیاسی و نظام و ساختار اسلامی اشاره کرد؛ زیرا اسلام مانند کلیسای کاتولیک دارای یک رهبری واحد همچون «پاپ» نیست که بتواند خط مشی آن را برای همگان تعریف کند.
در واقع یک نظام یکپارچه و یک رهبری واحد در میان جامعه مسلمانان وجود ندارد.
مجامع اسلامی تنها برای خود میجنگند به عنوان دومین مانع میتوان به مجامع اسلامی اشاره کرد که فقط برای حقوق جامعه و مؤسسات خاص خود میجنگند.
در آلمان جوامع و مؤسسات مختلفی مانند شورای مرکزی مسلمانان، جامعه مسلمانان لیبرال، جامعه تشیع، جامعه مسلمانان ترکزبان و بسیاری دیگر وجود دارند که تنها برای احقاق حقوق خود و جامعه خود تلاش میکنند.
محافظهکاری مجامع مسلمان سومین مانع نیز به ادعای برخی نسبت به تعالیم و روش محافظهکارانه مجامع مسلمان برمیگردد. برخی معتقدند که دولت آلمان همکاری نزدیکی با مجامع مسلمان بزرگ دارد؛ اما این مجامع خود روشهای محافظهکارانهای را در خط مشی خود قرار میدهند.
تربیت و آموزش مانع چهارم تربیت و آموزش است که جامعه آلمان نیازمند تحولی اساسی در این زمینه است.
در این مقاله به آموزشهایی که توسط نیروهای غیربومی آلمان انجام میشود، ایراد گرفته شده است. به عقیده نویسنده باید از افرادی برای معرفی اسلام استفاده شود که در جامعه آلمان حضور داشته و بزرگ شدهاند.
از سوی دیگر تبادل آموزههای ادیان دیگر برای دانشآموزان به منظور شناخت یکدیگر مناسب به نظر میرسد.