کد خبر: 3528608
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۴

پرونده شانزدهمین مسابقات قرآن بانوان شاغل و خانواده‌های کارکنان ارتش بسته شد

گروه فعالیت‌های قرآنی: شانزدهمین دوره مسابقات قرآن بانوان شاغل و خانواده‌های کارکنان ارتش امروز، 17 شهریورماه به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آئین اختتامیه شانزدهمین دوره مسابقات قرآن بانوان شاغل و خانواده‌های کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز، 17 شهریورماه در مرکز همایش‌های کوثر سازمان عقیدتی ـ سیاسی آجا برگزار شد.
آئین پایانی این مسابقات که از 14 تا 16 شهریورماه طی سه روز و با بیش از 300 متسابق در رشته‌های قرائت تحقیق و ترتیل، حفظ 3، 5، 10، 15، 20 و 25 جزء و حفظ کل، اذان و مفاهیم و تفسیر جزء 16 قرآن کریم براساس تفسیر نمونه برگزار شد، با حضور مسئولان و فرماندهان عالی‌رتبه ارتش چون امیر دریادار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش، امیر سرتیپ رضا خرم‌طوسی، مشاور عالی فرمانده کل ارتش و ... و معرفی برگزیدگان هر رشته به اتمام رسید.
پرونده شانزدهمین مسابقات قرآن بانوان شاغل و خانواده‌های کارکنان ارتش بسته شد
این مراسم که با اجرای حسن‌آبادی از کارکنان ارتش همراه بود، با تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط مهدی هدایتی‌فرد، رتبه نخست رشته تحقیق در مقطع بالای 15 سال از نیروی زمینی ارتش آغاز شد و در ادامه سرود جمهوری اسلامی ایران پخش شد و سپس سیدمحمدجواد هاشمی، رتبه نخست رشته قرائت تحقیق در مقطع زیر 15 سال با قرائت صلوات خاصه امام هشتم حضرت علی‌بن‌ موسی‌الرضا(ع) حال و هوای خاصی را بر جمع حاضر حاکم کرد.
در ادامه کلیپی از روند این دوره از مسابقات به سمع و نظر حاضران در سالن رسید و معین سالمی، رتبه نخست رشته حفظ کل در مقطع بالا 15 سال به ارائه محفوظات پرداخت. سپس حجت‌الاسلام صالحی‌نسب، معاون فرهنگی و روابط عمومی سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش ضمن خیرمقدم به حاضران در جلسه، گفت: یکی از اولویت‌های این سازمان ترویج فعالیت‌های قرآنی است. در این راستا آموزش قرآن باب وسیعی را برای فعالیت‌های قرآنی چون حفظ، مفاهیم و مسابقات قرآن به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به بحث حفظ قرآن، بیان کرد: کارشناسان سازمان با کمک ساماندهی فرماندهی کل ارتش و معاون نیروی انسانی ارتش که در ارائه آمار ما را یاری کردند، به بررسی وضعیت موجود حفظ قرآن کریم و وضعیت مطلوب حفظ قرآن در ارتش پرداختند.
صالحی‌نسب ادامه داد: سه هزار و 360 حافظ در کل ارتش طی یک سال گذشته تربیت کرده‌ایم که در این میان هزار و 710 نفر از این حافظان در میان خانواده‌ها هستند و این حافظان قرآن از حفظ یک جزء گرفته شده تا حفظ کل. طی برنامه‌ریزی که در سال 94 انجام گرفته و تاکنون عملیاتی شده است رشد مطلوبی را در مسابقات و به‌ویژه در زمینه حفظ قرآن شاهد هستیم.
وی با اشاره به راه‌اندازی 40 دارالتحفیظ در سراسر نیروهای ارتش در کل کشور با اعتبارات قابل توجه، عنوان کرد: براساس کارهای کارشناسی بر فرمایش فرماندهی کل قوا مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن، امیدوارم به سهم ارتش که تربیت 63 هزار حافظ قرآن است برسیم.
پرونده شانزدهمین مسابقات قرآن بانوان شاغل و خانواده‌های کارکنان ارتش بسته شد
معاون فرهنگی و روابط عمومی سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش با اشاره به گزارشی درخصوص روند مسابقات و تعداد متسابقان، عنوان کرد: طی مرحله مقدماتی شانزدهمین دوره مسابقات بانوان شاغل و خانواده‌های ارتش 10 هزار و 54 نفر شرکت کردند که این آمار در مقایسه با سال گذشته روند روبه رشدی داشته است.
وی با اشاره به بخشی از ویژگی‌های این دوره از مسابقات، عنوان کرد: برپایی مسابقات در دو مقطع زیر 15 سال و بالای 154 سال، اضافه شدن رشته حفظ 25 جزء در مسابقات، بهره‌گیری از داوران مجرب و حضور خانواده‌های قرآنی به گونه‌ای که مادر به اتفاق دو فرزند دختر و پسر در این مسابقات حضور پیدا کرده است، از جمله وجه تمایز این مسابقات نسبت به دوره گذشته است.
معاون فرهنگی و روابط عمومی سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش تصریح کرد: مسابقات وسیله‌ای برای این است که فضای یگان‌ها و مجتمع‌های مسکونی و خانه‌ها قرآنی شود.  
صالحی‌نسب با تأکید بر اینکه امید است که طرح رهپویان وحی که راه‌اندازی دارالتحفیظ‌ها در سطح نیروهای ارتش است، ادامه داد: امید است که تعداد ‌دارالتحفیظ‌ها را به آن مقار مورد نظر برسانیم.
وی با اشاره به برپایی هفتمین مرحله جشنواره حدیث با رویکرد کاربردی در سال جاری، افزود: منابع این جشنواره براساس نیاز مخاطبین طراحی و در فصل‌هایی برای همسران و بانوان شاغل، کارکنان پایور و وظیفه در دست چاپ قرار گرفته است که در آینده نزدیک از چاپ خارج می‌شود و با حدود 10 هزار نسخه از چاپ خارج می‌شود.
صالحی‌نسب با تأکید بر اینکه جشنواره حدیث طی اسفندماه 95 برگزار می‌شود، عنوان کرد: برپا کردن جشنواره حدیث به منظو جامه عمل پوشاندن به حدیث ثقلین است تا در کنار برپایی مسابقات قرآن به عترت و حدیث نیز توجه شود.
پرونده شانزدهمین مسابقات قرآن بانوان شاغل و خانواده‌های کارکنان ارتش بسته شد
وی در پایان سخنانش با اشاره به اینکه ارتش به‌عنوان دستگاه برتر قرآنی در سال 94 معرفی شد، عنوان کرد: فعالیت‌های قرآنی ارتش در میان تمامی دستگاه‌ها به‌عنوان دستگاه برتر اعلام شد که این نشان دهنده به ثمر نشستن زحمات و همکاری تمامی بخش‌ها است.
امیر سرتیپ خرم‌طوسی، مشاور عالی فرمانده کل ارتش از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی با اشاره به ماه ذی‌الحجه و اعمال این ماه، گفت: اولیاء الهی و انسان‌های با اخلاص از فرصتی که خداوند طی این ماه به ویژه در 9 روز اول قرار داده‌ است نهایت استفاده را می‌کنند.
وی با اشاره به روایتی از حضرت رسول اکرم(ص) درخصوص ثواب 9 روز اول ماه ذی‌الحجه، به قرائت یکی از اذکار وارده این ایام و تهلیلات دهه اول ذی‌الحجه که متعلق به حضرت علی‌بن‌ابی‌طالب (ع) است «لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ عَدَدَ اللَّيَالِي وَ الدُّهُورِ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ عَدَدَ أَمْوَاجِ الْبُحُورِ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ رَحْمَتُهُ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ ...» پرداخت.
خرم‌طوسی بااشاره به ارتباط با قرآن از دیدگاه امام خمینی(ره)، عنوان کرد: امام خمینی(ره) در نامه‌ای به فرزندش مرحوم سیداحمد خمینی می‌گویند «فرزندم! با قرآن این بزرگ کتاب معرفت آشنا شو، اگر چه با قرائت آن و راهی از آن به سوی محبوب باز کن و تصور نکن که قرائت بدون معرفت اثری ندارد که این وسوسه شیطان است. آخر، این کتاب از طرف محبوب است برای تو و برای همه کس و نامه محبوب، محبوب است. اگرچه عاشق و محب، مفاد آن را ندادند و با این انگیزه، حب محبوب که کمال مطلوب است به سراغت آید و شاید دستت گیرد. ما اگر در تمام لحظات عمر به شکرانه این که قرآن کتاب ماست به سجده رویم از عهده برنیامده‌ایم».
پرونده شانزدهمین مسابقات قرآن بانوان شاغل و خانواده‌های کارکنان ارتش بسته شد
وی با اشاره به اینکه بزرگان ما هنگامی که خود را به قرآن عرضه می‌کردند، حقایق این عالم مقابل چشمشان باز می‌شد، بیان کرد: باید فرزندان را در مسیر قرآن قرار دهیم چراکه آنها به‌دلیل حس و حالی که دارند حظ و بهره‌ای که از قرآن می‌برند، متفاوت است و سعی می‌کنند به تمامی از آن استفاده کنند و لذا برما واجب است که آنها را در این راه قرار دهیم.
خرم‌طوسی با اشاره به اینکه باید آموزش قرآن و برپایی دوره‌های قرآنی از خانه‌ها شروع شود، تصریح کرد: امسال را سال «خانواده با قرآن» برای ارتش نامگذاری کنیم به گونه‌ای که هر کدام از ما فرزندان و نوه‌هایمان را در کلاس‌های قرآن ثبت نام کنیم و به سمت شرکت در آن کلاس‌ها سوق دهیم و آنها را در محضر قرآن رها کنیم و در سال آینده محصول آن را گزارش کنیم.
مشاور عالی فرمانده کل ارتش در پایان سخنانش تأکید کرد: فعالیت قرآنی ارتش بدون اغراق از فعالیت‌های قرآنی برتر کشور است.
سپس حجت‌الاسلام آل‌هاشم، رئیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش با اشاره به پیشنهاداتی که خانواده‌ها طی برپایی مسابقات ارائه کرده‌اند، بیان کرد: از ما خواسته‌ بودن که در صورت امکان مسابقات بانوان شاغل و خانواده‌های آجا به میزبانی مشهد مقدس و یا در یکی از اردوگاه‌های ساحلی برگزار شود که سعی می‌کنیم این امر انجام گیرد.
حسن ختام این برنامه تجلیل از منتخبان هر کدام از رشته‌ها با اهدای لوح سپاس و جوایز نقدی با حضور مسئولان و فرماندهان عالی رتبه ارتش بود.
گزارش تصویری را اینجا ببینید.
captcha