به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، هشتمین مجمع عمومی ـ عادی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با حضور مدیران عامل اتحادیهها در سراسر استانها و نمایندگان انتخابی از استانها در قم برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حجتالاسلام والمسلمین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با اشاره به گزارشی از عملکرد یکساله این مؤسسه گفت: این گزارش به سه بخش تقسیم میشود یک بخش گزارش مالی است که بازرسین ارائه میدهند و بخشی گزارش عملکرد بود که به صورت پاورپوینت ارائه میشود و بخشی هم فضای حاکم بر اتحادیه و هیئت مدیره است که در این مدت یکسال اتفاق افتاده است که مرتضی طلایی، رئیس هیئت مدیره در این باره سخنانی ارائه میکند.
وی با اشاره به گزارش عملکرد یکساله اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور، افزود: یکی از بحثها که در اتحادیه حدو پنج سال است که مطرح است، ادغام اتحادیههای مؤسسات و تشکلهای قرآنی است که دوگانگیهایی بهوجود آمده است و این دغدغهها مشکلاتی را به وجود آورده است و نهایتاً پارلمانی برای قرآن ذیل شواری عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد که همان شورای توسعه فرهنگ قرآنی است و در آنجا همه مسائل قرآنی تصمیمگیری میشود.
کوششی عنوان کرد: در آنجا موضوع ادغام دو اتحادیه در سطح کشور مطرح شد چون در استانها یک اتحادیه رسمی بیشتر وجود ندارد و کلیات قضیه تصویب شد و نهایتاً بر اساس مصوبه شورای توسعه فرهنگ قرآنی برای رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی شورایی تشکیل و قرار شد هرچیزی که در ارتباط با مؤسسات مطرح است در این هیئت مورد بررسی قرار گیرد و این هیئت با ترکیب 9 نفر شخصیت حقوقی تشکیل شد.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور با اشاره به اینکه آئیننامههای مختلف نیز بررسی شد، بیان کرد: بیش از 40 جلسه تاکنون برگزار شده است و برخی مصوبات که دغدغه مؤسسات قرآنی است نیز در این جلسه ارائه میشود.
در ادامه کوششی به ارائه گزارش عملکرد یکساله اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور پرداخت و گفت: دور چهارم اتحادیه از فعالیتهای ستادی اتحادیه، تشکیل جلسات هیئت مدیره بوده که 9 جلسه و 66 مصوبه داشته و کارگروه ویژه بررسی برنامهها و طرحهای استانی را داشتهایم که در دو جلسه برگزار شد که براساسا آن 37 طرح از استانهای مختلف ارائه شد و نتیجه بررسی این بود که برخی از طرحها باید اصلاح شود و سایر که از قوام بیشتری برخوردار بود در هیئت مدیره مصوب شد که طرحهای استانی با اولویت استانهای محروم تأمین اعتبار که شد، حمایت شوند و اجرا کنند.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه طرح و برنامه که از تخصصیترین جلسات این اتحادیه است و تاکنون شش جلسه تشکیل شد، افزود: 17 طرح پیشنهادی در این کارگروه بررسی شد و در کنار آن 15 طرح که خود اعضای کارگروه نیز ارائه کرده بودند، بررسی که مجموعاً 32 طرح در این کارگروه بررسی شد. طرحهایی که در هیئت مدیره تصویب شد نیز ارائه شد که برخی از آنها شامل توانمندسازی مدیران مؤسسات قرآنی، برگزاری دورههای آموزشیاری ویژه مربیان هیئات مذهبی، ساماندهی و گسترش جلسات خانگی قرآن، سطحبندی مؤسسات بر اساس توانمندی، همایش معلمان قرآن هیئتهای مذهبی، مراسم تکریم مؤسسات قرآنی الگو به صورت استانی، بحث حجرات، همایش مدیران عامل اتحادیهها و شوراهای هیئتهای مذهبی در کشور، ایجاد ایستگاههای نذر قرآنی در ماههای محرم و صفر، نشریه قرآنیان، دوره آموزش رابطین خبری، بحث منابع انسانی و حمایت اتحادیههای استانی و حمایت از نمایشگاه دستاوردهای قرآنی و حمایت از نشریات قرآنی استان و ... اینها طرحهایی بود که در هیئت مدیره تصویب شد.
کوششی اضافه کرد: برای این که از تجربیات افرادی که دارای تجربه هستند، بهره ببریم و تقاضای استانها را مبنی بر ارتباط بیشتر تأمین کنیم، کشور را به هفت منطقه تقسیم کردیم و برای هر منطقه، مدیری قرار دادیم تا مناطق تحت پوشش خود را هماهنگ کرده، برنامهها و طرحها را توجیه کنند تا ارتباط بین اتحادیه کشور با استانها از طریق این نمایندهها بیشتر شود و جلساتی در این رابطه در برخی از استانها برگزار شد که در این جلسات مدیران دارالقرآن استانها و دیگر مدیران قرآنی شرکت کردند.
وی با اشاره به تشکیل جلسات مختلف در این زمینه، اظهار کرد: حضور در جلسه شورای توسعه و جلسات اقماری و جلسات مجمع مشورتی شورای توسعه، نشست مدیران عامل اتحادیه استانها با دبیر هیئت رسیدگی و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، برگزاری جلسات کارشناسی شورای توسعه و کمیتههای مشترک با اتحادیه تشکلهای قرآنی، حضور جدی در جلسات ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور و برگزاری جلسات با دانشگاهها برای حضور در عرصههای علمی، جلسات با نهادها و سازمانهای دولتی و خصوصی و برپایی جلسات متعدد با رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و رئیس سازمان دارالقرآن از جمله آنها است.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور با تأکید بر برپایی جلسات متعدد با نمایندگان مجلس و جلسه با رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با موضوعات قرآنی، امور اتحادیه و توجه به بخش مردمی، ادامه داد: همچنین از دیگر فعالیتها میتوان به دسترسی اتحادیههای استانی به سایت اتحادیه کشوری به منظور اینکه بتوانند اخبارشان را در سایت قرار دهند، بحث آموزش رابطین خبری و بحث بهروزرسانی سایت اتحادیه و صدور بیانیهها در مناسبتهای مختلف اشاره کرد.
کوششی اضافه کرد: در بخش طرحها و برنامهها، ایجاد سامانه اطلس قرآنیان و ایجاد بانک اطلاعات قرآنی و سامانه فعالان قرآنی کشور، نشست آموزشی که از استانها رابطین معرفی شدند، طرح ظرفیتسنجی و نیازسنجی مؤسسات است.
وی با اشاره به اجرای برنامه حفظ سوره مبارکه حجرات و توجه به مفاهیم آن، عنوان کرد: همچنین تفاهمنامهای نیز با شهرداری داشتیم که براساس آن هماهنگ شد که مؤسساتی از سراسر کشور به تهران بیایند تا از اماکن تفریحی و زیارتی تهران بازدید کنند. همچنین دو تفاهمنامه نیز با دانشگاهها منعقد شد یکی با دانشگاه خوارزمی و دیگری با دانشگاه قرآن و علوم حدیث که مقرر شد از این طریق برای مؤسسات قرآنی امکان مشارکت در عرصههای علمی برایشان به وجود آید.
در ادامه این مجمع هیئت بازرسی، گزارش مالی اتحادیه را ارائه کرد و سپس جلسه پرسش و نقدها میان اعضای مجمع و بررسی نقدها و پاسخ به سؤالات از سوی مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور برپا شد.