به گزارش کانون خبرنگاران
ایکنا،
نبأ، مفاتیح الجنان را به نیت تحقیقی در مورد زیارت ائمه و چهارده معصوم(ع) از راه دور تورق میکردم نگاهم افتاد به زیارت رسول خدا(ص) از راه دور، حدود 10 صفحه بود، شاید برخی مثل من حتی در عمرشان یکبار نیز توفیق و حوصله خواندن آن زیارت نصیبشان نشود، سایر ائمه(ع) مانند امام حسن(ع) و ائمه بقیع هم زیارتهای مفصلی داشتند.
اما زیاراتى که براى امام حسین(ع) نقل شده، بر دو قسم است: نخست زیاراتى است که مقید به زمان خاصى نیست و «زیارات مطلقه» نام گرفته است. دیگر زیاراتى است که مخصوص زمان معینى است و «زیارات مخصوصه» نام دارد.
از طرفی در روايتی از امام عسکری(ع) يکی از نشانههای مؤمن زيارت اربعين ذکر شده است. (بحار الانوار، ج95، ص348) تو فکر بودم، خدایی که همه جوره سنگ تمام برای اربابم امام حسین(ع) گذاشته، از فضیلت تربت و تسبیح حضرت گرفته تا برآورده شدن دعا و حاجات زیر قبه و چهل روز عزاداری ملائک و اهل آسمان برای سیدالشهدا، چه راهی برای ما جامانده های کم توفیق برای زیارت اربعین گذاشته است.
در حال جستوجو بودم، ناگهان نگاهم به این روایت از سُدیر (یکى از یاران امام صادق(ع)) افتاد که به خوبى از آن استفاده مىشود که زیارت آن حضرت از دور نیز فضیلت بسیار دارد، به این صورت که در فضاى باز قرار گیرد و به راست و چپ نظر بیفکند، سپس سر خود را به سوى آسمان بلند کند و به جانب قبر امام حسین(ع) توجّه کند و بگوید: «اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکَ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ» که در مقابل آن براى او ثواب بسیار نوشته مى شود».( کامل الزیارات، باب 71، صفحه 287، حدیث 2.)
یا این روایت زیبا که راوى از امام صادق(ع) مى پرسد: فدایت شوم بسیار مىشود که یادى از امام حسین(ع) مىکنم در آن هنگام چه بگویم؟ فرمود: سه مرتبه بگو «صَلَّى اللهُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللهِ» که سلام به آن حضرت از دور و نزدیک به او مىرسد. (کافى، جلد 4، صفحه 575، حدیث 2.) واقعا از این سهلتر و آسان تر چیست.
حاصل سخن اینکه، انگار خدا به هر ترتیبی شده است میخواهد دست همه را بگذارد تو دست امام حسین(ع)، چه آنهایی که بلند همت هستند و چه کم همتان چون من. حالا شد که مفهوم جذب حداکثری را متوجه شدم.
حجت شعبانی