کد خبر: 3552320
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۹
خطیب جمعه تهران:

وحدت مسئولان حول محور ولایت در مواجهه با نقض برجام ستودنی است/ مشخصه‌های سیاستمدار دینی

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی با ستودنی توصیف کردن وحدت شکل گرفته در کشور در مواجهه با نقض برجام از سوی آمریکا، گفت: همه مسئولان پس از اظهارات رهبر معظم انقلاب براین امر که نقض برجام صورت گرفته تأکید کردند و ما وحدتی که می‌خواهیم همین است؛ وحدت حول محور ولایت. ‌

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌‌الاسلام والمسلمین سید احمد خاتمی در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران ابتدا شهادت امام حسن عسکری(ع) را تسلیت گفت و سپس یاد و خاطره مرجع بزرگ تقلید مرحوم آیت‌الله العظمی گلپایگانی، شهید آیت‌الله دستغیب و مرحوم آیت‌الله العظمی موسوی اردبیلی را گرامی‌ داشت.
وی با تبریک آغاز ولایت و امامت امام زمان (عج) گفت: زندگی همه ما مدیون حضرت ولی عصر ارواحنا فداه است و همه سرمایه و امید ما امام زمان(عج) است.
خاتمی در ادامه با گرامیداشت هفته وحدت اظهار کرد: تعامل و زندگی مسالمت‌آمیز بین برادران شیعه و اهل سنت مورد سفارش امامان ما بوده است.
خطیب جمعه تهران با اشاره به پیروزی‌های ارزشمند ارتش سوریه در حلب گفت: به یاری خداوند آن روز که کمر دشمنان زخم‌خورده اسلام در حلب شکسته شود نزدیک است.
وی با بیان اینکه دنیای استکبار روی حلب و موصل شرط بسته بود، گفت: به فضل و یاری خداوند در هر دو مکان رزمندگان غیور ارتش عراق و سوریه و بسیج مردمی و حشد الشعبی در حال پیش‌روی هستند و این پیروزی‌ها جای تبریک دارد.
خاتمی با اشاره به مسئله تمدید تحریم‌ها و نقض عهد برجام از سوی آمریکا گفت: دوباره دو مجلس آمریکا تحریم‌ها را تمدید کردند و مقام معظم رهبری هم فرمودند که این اقدام قطعا نقض برجام است و قطعا واکنش شدید نشان خواهیم داد. امیدواریم که اوباما روز دوشنبه که درباره این مصوبه تصمیم می‌گیرد در دام صهیونیست‌ها قرار نگیرد و آن را امضا نکند که امضا کردن همان و روسیاهی ازلی و ابدی برای او همان.
وی با بیان اینکه وحدت خوبی که در کشور در مواجهه با نقض عهد برجام شکل گرفت ستودنی است، گفت: همه مسئولان پس از اظهارات رهبر معظم انقلاب براین امر که نقض برجام صورت گرفته است تأکید کردند. ما وحدتی که می‌خواهیم همین است؛ وحدت حول محور ولایت. یعنی با رهنمودهای آقا گزینشی رفتار نکنیم. رهبری انقلاب هم حمایت از برجام و مسئولان مذاکره‌کننده داشتند و هم هشدار و تذکر دادند. رهنمودهای ولایت یک مجموعه است و اینکه به برخی توجه کنیم و به برخی توجه نکنیم کار درستی نیست.
خاتمی عنوان کرد: بارها گفتیم و باز هم می‌گوییم که دنیای استکبار قابل اعتماد نیست. خداوند در آیه 10 سوره توبه می‌فرماید: «لَا يَرْقُبُونَ فِي مُؤْمِنٍ إِلًّا وَلَا ذِمَّةً وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُعْتَدُونَ». خوی تجاوزگری که در کفار وجود داد اصلا با عهد جور در نمی‌آید و کسی که این خو را دارد عهد و پیمان نمی‌شناسد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: تجربه نشان داده است که مستکبران اهل منطق، اخلاق و مذاکره نیستند. جواب زور، زور است و باید در مقابل تجاوزگری مستکبران، ایستاد و مقاومت کرد. امام علی(ع) نیز در سخن قصار 314 در نهج‌البلاغه می‌فرمایند: «سنگ را ازهمان جا که آمده جواب بدهید».
وی تأکید کرد: ما تا الان ندیدیم سیاست لبخند و خوش و بش جواب بدهد. تنها یک چیز جواب داده و آن هم سیاست مقاومت است. شما مردم از 19 دی 1356 به صحنه آمدید و مرگ بر شاه شروع شد و آنقدر ایستادید تا در 22 بهمن 1357 گل پیروزی به بار نشست. این منطق قرآن است که اگر بایستید و مقاومت کنید پیروز هستید.
خاتمی افزود: امروز در شرایطی هستیم که بیش از هر زمان به وحدت نیاز داریم. استحکام داخلی ما جواب توطئه‌های خارجی را می‌دهد و محور این وحدت هم ولایت است و رفتاری که می‌خواهد همراه با سعه صدر و تحمل است. در این یکسال و نیم عده‌ای دغدغه داشتند و دلسوزانه حرف زدند و این روزها را می‌دیدند، چه حرف‌هایی که به اینها نگفتید از تندرو و افراطی و ... اشتباه کردید و دیگر این اشتباه را تکرار نکنید. «رحماء علی الکفار» و «اشداء بینهم» نباشید.
خطیب جمعه تهران با بیان اینکه تمام امید ما باید به خدا و تمام نگاه ما باید به درون باشد، اظهار کرد: دیدید نگاه به بیرون جواب نداد؛ «إِن تَنصُرُواْ اللَّهَ یَنصُرْكُمْ وَ یُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ» و «وَإِنْ يُرِيدُوا أَنْ يَخْدَعُوكَ فَإِنَّ حَسْبَكَ اللَّهُ هُوَ الَّذِي أَيَّدَكَ بِنَصْرِهِ وَبِالْمُؤْمِنِينَ»؛ به مؤمنین اعتماد کنید.
وی سپس با اشاره به نزدیک شدن به فضای انتخابات سال 1396 گفت: انتخابات در کشور ما یک جشن سیاسی است. سالیان طولانی در این کشور مردم چه در دوره قاجار و چه در دوره منحوس پهلوی هیچ‌کاره بودند و به برکت انقلاب اسلامی همه‌کاره شدند. این جشن و نشاط سیاسی یک نعمت است که باید شکر آن را به جا آورد و شکر آن هم این است که بداخلاقی نکنیم زیرا بداخلاقی این نعمت را مکدر می‌کند.
خاتمی ابراز کرد: اما بداخلاقی در این عرصه شامل چه کارهایی است؟ تنگ‌نظری‌ها، بداخلاقی است. در یک جامعه آزاد معنا ندارد که بگوییم فقط من حق حرف زدن دارم. چه مخالف و چه موافق حق حرف زدن دارند. به هم زدن سخنرانی‌ها و اجازه ندادن، همه‌اش بد است. چه اجازه ندادن به سخنرانی از این جناح باشد چه از آن جناح و اگر واقعا مایه شرمساری است همه‌اش مایه شرمساری است.
وی با بیان اینکه بداخلاقی دیگر تهمت و افترا زدن به اسم آزادی بیان است، گفت: آزادی بیان این نیست که شعارهای هنجارشکن سر داده شود که در برخی مجالس دانشجویی این چنین شده است. جلوه دیگر بداخلاقی توهین کردن است. وقتی می‌توان منطقی حرف زد نباید توهین نمود. ظلم کردن به نظام  به بهانه حمایت از مظلوم یک نوع دیگر بداخلاقی است که عده‌ای به این بهانه ارزش‌های نظام را زیر سؤال می‌برند.
خطیب جمعه تهران عنوان کرد: سیاسیون کشور یادشان باشد که این انقلاب مفت به دست نیامده است و حاصل بیش از 200 هزار شهید و رنج‌های فراوان بوده است. اینکه جریان‌هایی بیایند و نظام را فدای مصالح شخصی خود کنند ناجوانمردی است.
خاتمی با بیان اینکه انتظار ما از رؤسای سه قوه این است که معلم اخلاق باشند، گفت: در آن صورت مردم متعلم خوبی هستند. دعواهای رسانه‌ای چه معناد دارد. شما که جلسات خصوصی دارید پس در این جلسات دعواهای خصوصی‌تان را فیصله دهید. البته آغازگر دعوا مستحق توبیخ بیشتر است.
وی با بیان اینکه نباید به بهانه انتخابات قوای نظام تضعیف شوند، گفت: گویا این روزها کوپن به قوه قضائیه رسیده است. به عزیزان در قوه قضائیه می‌گویم شما با فتنه و فتنه‌گران در افتادید و در حقوق‌های نجومی وارد شدید و این هزینه‌اش است پس مقاومت کنید و بایستید و از میدان به در نروید که در نخواهید رفت.
خاتمی با اشاره به سخنان اخیر نخست‌وزیر انگلیس در سی و هفتمین نشست شورای همکاری خلیج فارس که در آن از خطر ایران و لزوم مقابله با آن سخن گفته بود، اظهار کرد: این حرف‌های کهنه‌ای است و برای انگلیسی که سیاه‌ترین پرونده را در کشور ما دارد خروجی‌اش فقط یک کلمه است؛ «مرگ بر انگلیس».
وی تصریح کرد: هر جای پای استعمار، مبارزه با اسلام و تفرقه در میان است آنجا پای انگلیس است. به فضل خدا امروز انگلیس در ضعیف‌ترین وضعیت خود قرار دارد. آنها بی‌آبرو هستند و این حرف‌ها بی‌آبروترشان خواهد کرد.
بنابراین گزارش حجت‌الاسلام و المسلمین خاتمی در خطبه اول نماز جمعه تهران و در ادامه خطبه‌ قبلی در خصوص نبایدهای سبک زندگی اجتماعی دینی گفت: در خطبه قبل از دروغ در فضای مجازی سخن گفته شد و امروز درباره دروغی که مبتلابه جامعه است مطالبی ارائه می‌دهم که آن هم دروغ در عرصه سیاسی است.
وی افزود: باید میان سیاستمدار دینی و سیاستمدار بی‌دین فرقی وجود داشته باشد. سیاستمدار دینی براساس دین و ارزش‌ها عمل می‌کند اما برای سیاستمدار بی‌دین ارزش‌ها معنایی ندارد و همین تفاوت سیاست امام علی(ع) با دشمنانش بود. دشمنان امام علی(ع) پایبند به ارزش‌ها نبودند و نامش را زیرکی و سیاستمداری می‌گذاشتند که امام علی(ع) فرمودند اگر پایبندی به دین و ارزش‌ها نبود من هم حقه‌بازی را بلد هستم.
خاتمی اظهار کرد: ما دین و تقوا داریم و آن را فدای سیاست نمی‌کنیم. انتظار از سیاسیون نظام اسلامی این است که پایبند به ارزش‌های دینی باشند.
خطیب جمعه تهران ادامه داد: سیاستمدار دینی حتی نسبت به دشمنانش هم دروغ نمی‌گوید چه قدرت داشته باشد چه نداشته باشد؛ «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ لِلَّهِ شُهَدَاءَ بِالْقِسْطِ وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَى أَلَّا تَعْدِلُوا اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَى وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ». دشمنی با این و آن نباید سبب شود که مرز عدالت زیر پا گذاشته شود. سیاست‌ورز دینی حاضر نمی‌شود که برای زمین زدن رقیب دروغ بسازد.
وی افزود: دروغ بر دو قسم صریح و غیر صریح است. دروغ صریح آن است که واقعیت خلاف واقع نشان داده شود و غیر واقع، واقع. اما دروغ غیر صریح بزرگ‌نمایی و کوچک‌نمایی است. چه بسا خبری واقعیت دارد اما یک کلاغ چهل کلاغ می‌شود. در گوشه‌ای از نظام اداری یا قوه‌ای، فسادی اتفاق افتاده است فرد می‌آید آن را به کل آن اداره و قوه نسبت می‌دهد و این هم حرام است.
خاتمی ابراز کرد: از آن طرف کوچک‌نمایی هم دروغ است. حقوق های نجومی دل متدینین را رنجاند و رهبر معظم انقلاب را متأثر کرد. حالا مصاحبه کنید که قانونی بوده است، عدالت و انصاف کجا رفته است؟ روح نظام اسلامی مبارزه با بی‌عدالتی و تبعیض است. مگر هر چه روی کاغذ نوشته شد در هر شرایطی قانون تلقی می‌شود.
خطیب جمعه تهران تصریح کرد: کسی که حقوق ده‌ها میلیونی گرفته نمی‌داند چند درصد مردم زیر خط فقر هستند؟ واقعا این لقمه از گلویش پایین می‌رود؟ پس نباید واقعیت را کوچک جلوه داد.
وی با اشاره به اینکه صداقت اعتمادآور است، گفت: اگر این صداقت در نظام باشد مایه اعتماد مردم به نظام است و در نقطه مقابل دروغ کاخ اعتماد را فرو می‌ریزد. از امام علی(ع) در این باره دو روایت ذکر شده است که می‌فرمایند: «کسی که به دروغ شناخته شد اعتماد به او کم می‌شود» و «دروغگو متهم است ولو ده دلیل بیاورد». لذا سرمایه اعتماد باید در جامعه زنده بماند. کمترین دروغ در عرصه سیاسی بیشترین آسیب را در پی خواهد داشت.
خاتمی به عنوان نکته پایانی درباره دروغ در عرصه سیاسی گفت: آن چنان که دروغ گفتن حرام است اتهام به دروغ هم حرام است. برخی فکر می‌کنند وقتی کسی مسئول شد می‌توان هر حرفی را راجع به آن فرد بیان کرد. اگر به سخن مسئولی شک داریم اگر بگوییم دروغ می‌گوید این هم حرام است.     

captcha