کد خبر: 3554184
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۹
رئیس‌جمهور:

جهادی افتخارآفرین است که بر اساس آموزه‌های قرآن باشد

گروه سیاسی: حجت الاسلام والمسلمین روحانی با اشاره به فتوای حوزه علمیه نجف برای استقلال لیبی، ایران و عراق از دست استعمارگران، گفت: ما به جهادی افتخار می‌کنیم که بر اساس آموزه‌های قرآن باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور، امروز، 25 آذرماه در مراسم افتتاحیه سی امین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، ضمن تبریک فرارسیدن هفته وحدت و میلاد با سعادت پیامبر اسلام(ص) و امام جعفر صادق(ع) اظهار کرد: بی‌تردید پیامبر اسلام(ص) در تاریخ تأثیرگذارترین انسان در زندگی بشریت بود و پرچم اخلاق را در جهان به اهتزاز درآورد و مردم جهان را از بت‌پرستی به توحید دعوت کرد و نه تنها بت‌های چوبی را شکاند، بلکه بت عربیت، اشرافیت، توقع‌های ناروای اجتماعی و بت استبدادها و زورگویی‌های جهانی را با تعالیمش و وحی و قرآنش سرنگون کرد و راه زندگی را به خوبی به ما نشان داد.

رئیس جمهور با بیان اینکه سخن پیامبر اسلام(ص) همواره توحید بود، گفت: توحید به معنای آنکه خدا را پرستش کنیم و جامعه‌ای موفق خواهد بود که در کنار یکدیگر وحدت را زیر پرچم «لااله الاالله» حفظ کند.

وی افزود: همه کتب و انبیا و رسل برای یک هدف نازل شدند و پیامبر اسلام(ص) به ما یاد داد که به همه ادیان توحیدی در طول تاریخ احترام بگذاریم و حتی ریشه اسلام را از سنت و ملت ابراهیم معرفی کرد؛ آیین و ملت و دینی که توسط انبیای گذشته برای بشریت آمده بود توسط اسلام تکمیل شد، اسلام متضاد ادیان گذشته نیست.

حجت الاسلام روحانی گفت: بر اساس آموزه‌های پیامبر(ص) نه تنها مسلمانان باید در کنار هم باشند حتی به ما یاد داد که با پیروان ادیان توحیدی گذشته نیز همزیستی مسالمت آمیز داشته باشیم و نه تنها به ما توصیه کرد که زیر یک خیمه واحد اجتماع کنیم بلکه اهل کتاب را به کلمه «سواء» دعوت کرد و گفت در اعتقادات مشترکمان همصدا شویم و خدا را عبادت کنیم و غیر خدا را کنار بگذاریم و در بین خود افرادی را به عنوان خدایگان صدا نزنیم.

توصیه اسلام و قرآن به وحدت فراتر از اتحاد مسلمانان است

وی با بیان اینکه توصیه اسلام و قرآن به وحدت فراتر از اتحاد مسلمانان است، اظهار کرد: اسلام به ما فرمان وحدت با همه ادیان توحیدی داده و به ما گفته که به غیر از نبوت خاصه پیامبر اعظم(ص) به نوبت عامه همه انبیا نیز باید معتقد باشیم و به تمام انبیا احترام بگذاریم.

رئیس جمهور ادامه داد: مگر بخشی از قرآن کریم کلام پیامبران گذشته نیست؟ مگر بیان موسی کلیم، عیسی روح الله و نوح و شعیب و یعقوب و یوسف را در این کتاب بیان نمی‌کند؟ مگر سوره‌هایی به نام انبیا در قرآن کریم نداریم؟ پس چه شده که به جای وحدت با همه ادیان آسمانی و توحیدی امروز حتی برای مذاهب و تفکرهای مختلف اسلامی هم می‌خواهیم فضایی باقی نگذاریم؟

حجت الاسلام روحانی با تأکید بر اینکه چیزی بدتر از جمود و انحصار نیست، گفت: آنهایی که در تفکر صحیح خود منجمد باشند جامعه را دچار مشکل می‌کنند چه برسد به آنهایی که افکار انحرافی منجمد را در پیش گرفته اند.

وی اظهار کرد: روزی جهان اسلام گرفتار استعمار استعمارگران و قدرت‌های متجاوز خارجی بود که در برابر این معضل بزرگ مردم مسلمان با جهاد و اجتهاد و وحدت و ایثار و فداکاری استقلال خود را در برابر استعمارگران به دست آوردند و شیعه و سنی و حوزه های علمیه در کنار هم قرار گرفتند.

ما به جهادی افتخار می‌کنیم که بر اساس آموزه‌های قرآن باشد

رئیس جمهور با اشاره به فتوای حوزه علمیه نجف برای استقلال لیبی، ایران و عراق از دست استعمارگران، گفت: ما به جهادی افتخار می‌کنیم که بر اساس آموزه‌های قرآن باشد.

وی ادامه داد: امروز مسلمان‌ها در برابر مسلمانان قرار گرفته‌اند در حالی که این رویارویی با اشاره قدرت‌های بزرگ و استعمارگران و مستبدان صورت گرفته است و آثار آن را می‌بینیم؛ آیا می‌توان خشونت را با خشونت شست و آیا می‌توان خون را با خون شست؛ مگر می‌توان با خونریزی و کشتن بی‌گناهان به راه پیامبر و آل پیامبر نزدیک شد؟

حجت الاسلام روحانی گفت: در شرایطی مسلمانان توانستند برابر استعمار خارجی و استبداد داخلی ایستادگی کنند و کشور را از فساد و تباهی نجات دهند، معضل سومی پیش پای مسلمانان گذاشته شد که در ظاهر استعمار و استبداد نبود اما در باطن هم استبداد بود و هم استعمار و هم بدتر از این دو بود.

رئیس جمهور تصریح کرد: دشمنان اسلام توانستند گروه‌ها و جمعیت‌هایی را از مسلمانان جذب اندیشه‌های انحرافی خود کنند و آنها را در مسیری قرار دهند که بنیان‌های فکری باطل را در ذهن آنها القا کنند تا به جای کینه استعمارگران و کسانی که سال‌های منابع مسلمان‌ها را غارت کرده‌اند و به جای کینه رژیمی که طی 70 سال گذشته به عنوان بزرگ‌ترین خطر منطقه محسوب می‌شود و منطقه را به نزاع و اختلاف و جنگ و تجاوز کشیده، کینه همدیگر را به دل گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه مسلمان‌ها در اصول با هم مشترک هستند و در بسیاری از فروع همانند یکدیگر می‌اندیشند و عمل می‌کنند، اظهار کرد: روزی قدرت و وحدت مسلمان‌ها کاخ‌های استبداد و استعمار جهان را به لرزه درآورده بود اما چطور شد که خواب راحت را از ما گرفتند و برای دشمنان اسلام ساعات و روزهای خوشی را فراهم کردند.

رئیس جمهور با اشاره به وضعیت امروز کشورهایی همچون عراق، سوریه، یمن، افغانستان و پاکستان اظهار کرد: آیا دشمنان توسعه‌ای را برای این کشورها به همراه آورده‌اند و یا بیچارگی را از این کشورها کاسته‌اند و قدرت علمی و فناوری را برای آنها آفریدند و یا جویباری از خون در خیابان‌ها به راه انداختند و حلب و موصل زیبا را ویران کردند و دختران مسلمان را به اسارت بردند و جوان‌ها را سر بریدند.

گناه این جنایات بر عهده کیست

حجت الاسلام روحانی با طرح این سؤال که گناه این جنایات بر عهده کیست، گفت: در قدم اول گناه این همه جنایت بر عهده استعمارگران بزرگ، قدرت‌های غربی و اشغالگران است؛ آنهایی که گروه‌های تروریستی را آموزش دادند و سلاح در اختیارشان قرار دادند و نفت دزدیده شده را خریداری کردند و آثار فرهنگی موزه های تخریب شده را در بازارهای غربی فروختند.

وی ادامه داد: استبدادگران در برخی مناطق کشورهای اسلامی نیز پول و سلاح در اختیار گروه‌های تروریستی قرار دادند که مسئول دوم این فجایع هستند اما علمای اسلام، حوزه های علمیه و مبلغین و نویسندگان در فضای حقیقی و مجازی مسئولیتی در قبال این جنایات ندارند؟ و مگر برخی افکار منحرف دنیای امروز در برخی مدارس دینی پرورش پیدا نکرد؟

خشونت ضد اسلام و قرآن است

رئیس جمهور با بیان اینکه خشونت ضد اسلام و قرآن است، گفت: امروز بار سنگینی بر دوش علما و روشنفکران است.

وی تصریح کرد: از گروه های تروریستی نمی توان به عنوان ابزاری برای منافع خود استفاده کرد؛ اگر قدرت‌های جهانی تصور می‌کنند می‌توانند منابع خود را در منطقه تثبیت کنند، تصور اشتباهی کرده‌اند؛ اگر برخی دیکتاتورهای منطقه‌ای وابسته به قدرت‌ها، فکر می‌کنند گروه‌های تروریستی ابزار مناسبی برای سلطه آنان است اشتباه می‌کنند.

حجت الاسلام روحانی گفت: فلوجه و حلب آزاد شد و عراق و سوریه نیز از دست تروریست‌ها آزاد خواهد شد و به حول و قوه الهی و با وحدت مسلمان‌ها و با تمسک به سیره پیامبر(ص)، مسلمانان به روزی برمی‌گردند که همه مسلمان‌های منطقه دشمن بزرگ منطقه را رژیم صهیونیستی بدانند و به روزی برمی‌گردند که شاهد برادری و وحدت در میان کشورهای اسلامی باشیم و عزت و آزادگی خود را همراه با توسعه کشورهای اسلامی شاهد باشیم و کسانی که با پول و سلاح گروه‌های تروریستی را حمایت کردند شرمنده مسلمانان خواهند شد.

وی هدف اصلی قدرت‌های بزرگ ‌و صهیونیست‌ها را خونریزی در منطقه، گرفتن نور امید از جوانان و فاصله انداختن نوجوانان و جوانان از اسلام عنوان کرد و گفت: امروز نور امید پیش روی جوانان روشن شده و به زودی قدرت‌های غربی گرفتار یأس خود خواهند شد.

نگذاریم دشمنان ظرفیت‌های جهان اسلام را از ما بگیرند

رئیس‌جمهور با اشاره به ظرفیت‌های عظیم ملت‌های اسلامی گفت: علما، اندیشمندان، صاحب‌نظران و دانشمندان جهان اسلام باید نسل نوجوان و جوان را با اسلام واقعی و اخلاق محمدی آشنا کنند تا در سایه اسلام، عشق به سنت اهل بیت(ع) و خاندان رسالت مسیر تاریخی پیامبر اسلام(ص) را که ادامه دهنده و مکمل راه دیگر انبیاست، طی کنیم و نگذاریم دشمنان ظرفیت‌های جهان اسلام را از ما بگیرند، نابود کنند و به بهانه‌های مختلف بین مذاهب، گروه‌ها و اقوام مختلف فاصله بیندازند.

حجت‌الاسلام روحانی ادامه داد: شیعه و سنی، مذاهب و اقوام مختلف قرن‌ها کنار هم می‌زیستند و به یکدیگر احترام می‌گذاشتند و به بزرگان مذاهب توهین نمی‌کردند و صحابه و آل پیامبر(ص) مورد احترام همه مسلمان‌ها بودند؛ امروز شیعه و سنی نیست که در برابر هم قرار گرفته‌اند بلکه همانطور که امام راحل فرمود، این اسلام آمریکایی است که در برابر اسلام ناب محمدی قرار گرفته است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: هم هلال شیعی و هم مثلث سنی غلط است؛ سنی و شیعه با یکدیگر برادرند و همه مسلمان‌، پیرو راه قرآن، سنت و سیره پیامبر عظیم‌الشأن اسلام (ص) هستند.


captcha