درخواست الأزهر برای رفع ظلم و بی‌عدالتی نسبت به مسلمانان میانمار
کد خبر: 3555004
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۷

درخواست الأزهر برای رفع ظلم و بی‌عدالتی نسبت به مسلمانان میانمار

گروه بین الملل: «احمد الطیب»، شیخ الأزهر در دیدار سفیر میانمار در قاهره بر ضرورت رفع ظلم و بی‌عدالتی نسبت به اقلیت مسلمان روهینگیا در این کشور تأکید کرد.

شيخ الأزهر خواستار رفع ظلم و بی عدالتی نسبت مسلمانان میانمارشد

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روزنامه مصری «الدستور»، احمد الطیب که ریاست بزرگترین نهاد دینی اهل‌تسنن جهان را برعهده دارد، دیروز، 28 آذرماه در مقر الأزهر پذیرای «مینی لوین»، سفیر میانمار در قاهره بود.

شیخ الازهر در این دیدار با تأکید بر این که پیام مرکز اسلامی الأزهر، صلح و دوستی برای همه جهانیان است، پایان‌دادن به اقدامات خشونت‌آمیز علیه اقلیت مسلمان میانمار و نیز اعطای حقوق شهروندی به آنان تأکید کرد.

احمد الطیب گفت: ما این آمادگی را داریم که با گروهی از جوانان مؤثر و رهبران مذهبی از تمامی ادیان و قومیت‌های میانمار به‌ویژه در مناطق متشنج به منظور از بین بردن تنش‌ها و کاهش اختلافات میان آن‌ها دیدار کنیم.

وی در ادامه بر اهمیت حصول نتایج ملموس از این دیدار همچون رفع ظلم و ستم علیه شهروندان مسلمان و تحقق صلح همه‌جانبه و پایدار میان تمامی طیف‌های ملت میانمار تأکید کرد.

سفیر میانمار نیز به نوبه خود شیخ الأزهر را از تمامی اوضاع کشورش مطلع ساخت و به زعم خود به تشریح و توضیح جغرافیای تنش و خشونت و ظلم‌وستمی که از سوی برخی گروه‌های دینی علیه مسلمانان شکل گرفته، پرداخت.

مینی لوین در ادامه بیان داشت: وزارت خارجه میانمار از اهتمام الازهر نسبت به پایان تنش موجود در این کشور و برقراری صلح میان تمام طرف‌های درگیر تشکر و قدردانی می‌کند.

وی ادامه داد: این اهتمام بیانگر تجربه‌های بزرگ الأزهر در خاموش‌کردن آتش فتنه‌ها و جلوگیری از خونریزی است و روابط ممتاز شیخ الأزهر با همه ادیان و تلاش‌های وی برای برقراری صلح جهانی را تبیین می‌کند.

شایان ذکر است، سازمان عفو بین‌الملل به‌تازگی به اقدامات برنامه‌ریزی شده و آزار و اذیت اقلیت مسلمانان (15 میلیون نفری) میانمار از ده‌ها سال پیش از سوی اکثریت بودایی این کشور که تعداد آن‌‌ها به 60 میلیون نفر میانمار می‌رسد، اعتراف کرد.

کشتار و کوچ اجباری، تصرف زمین و اموال و آتش‌زدن خانه‌های شخصی اقلیت مسلمان روهینگیا در ایالت آراکان که اکثریت آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند و قربانی‌شدن ده‌هاز هزار نفر از مسلمانان در طول دهه‌های گذشته از جمله جنایات ذکرشده در گزارش سازمان عفو بین‌الملل است، این در حالی است که دولت‌های پی در پی میانمار این اقدامات را تنها اختلافاتی قومی و نژادی قلمداد می‌کنند.

captcha