نشست سازمان همکاری اسلامی برای مسلمانان روهینگیا
کد خبر: 3561989
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۲

نشست سازمان همکاری اسلامی برای مسلمانان روهینگیا

گروه بین‌الملل: یکی از مقامات مالزی از برگزاری نشست سازمان همکاری اسلامی برای بررسی بحران مسلمانان روهینگیا خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پرس تی وی، یکی از مقامات مالزی روز چهارشنبه، 23 دی‌ماه، اعلام کرد:وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی هفته آینده در نشستی در شهر کوالالامپور، پایتخت مالزی، برای بررسی درباره وضعیت مسلمانان روهینگیا شرکت خواهند کرد.

به گفته مقام یادشده قرار است این نشست 19 ژانویه 2017 (30 دی 1395)، به ریاست نجیب رزاق، نخست‌وزیر مالزی، در کوالالامپور برگزار شود.

نخست‌وزیر مالزی اخیراً از جامعه جهانی برای پایان دادن به «نسل‌کشی» روهینگیا در میانمار درخواست کمک کرده است.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده، انتظار می‌رود 56 نماینده از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) در این نشست حاضر شوند.

کشور عمدتاً مسلمان مالزی علیه «پاک‌سازی قومی» جامعه روهینگیا در میانمار مواضع تند انتقادی داشته و بر پایان خشونت علیه این اقلیت در میانمار تأکید کرده است؛ مالزی ماه نوامبر 2016 در اعتراض به سرکوب خونین مسلمانان در میانمار، سفیر این کشور را در کوالالامپور فراخواند.

تیم ملی فوتبال مالزی هم دو مسابقه دوستانه با میانمار را در اعتراض به این موضوع لغو کرد.

یکی از وزیران ارشد مالزی از «اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا» (آسه آن) خواسته است در عضویت میانمار در این اتحادیه تجدیدنظر کند.

ایالت راخین در شمال غرب میانمار، محل سکونت شمار زیادی از مسلمانان روهینگیا، از سال 2012 میلادی تاکنون صحنه خشونت قومی افراط‌گرایان بودائی علیه مسلمانان بوده است. در این خشونت‌ها، صدها تن کشته و ده‌ها هزار نفر از بیم جان، خانه‌های خود را ترک کرده و در اردوگاه‌های کثیف، در شرایطی وخیم، در میانمار، تایلند، مالزی و اندونزی پناه گرفته‌اند.

این اقلیت مسلمان به‌ویژه بعد از حمله نهم اکتبر به مرزبانان میانماری با سرکوب نظامی مواجه شده‌اند. دولت میانمار این حمله را که در آن 9 افسر پلیس کشته شدند، به روهینگیا نسبت داده است.بر اساس گزارش‌های منتشرشده، اقلیت مسلمان روهینگیا در ایالت راخین همچنین با تجاوز، قتل و آتش سوزی مواجه شده‌اند.

دولت میانمار از دادن حق کامل شهروندی به مسلمانان که دست‌کم 1.1 میلیون نفر از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، خودداری می‌کند و آن‌ها را مهاجران غیرقانونی از بنگلادش می‌داند، درحالی‌که بسیاری معتقدند اصل و نسب‌ اقلیت روهینگیا در میانمار قدیمی است.

مسلمانان روهینگیا از سال 1982 و در پی تصویب قانونی جدید از حق تابعیت میانمار محروم شده‌اند.

بنا بر اعلام سازمان ملل، روهینگیا از جمله اقلیت‌هایی است که قربانی بیشترین آزار و اذیت و خشونت در جهان بوده است.

سازمان ملل اواخر خردادماه در گزارش خود اعلام کرد موارد متعدد و جاری نقض حقوق مسلمانان روهینگیا در میانمار می‌تواند جنایت علیه بشریت محسوب شود.


captcha