کد خبر: 3605024
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۹

نمایش بزرگترین قرآن طلقی جهان در نمایشگاه قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: اولین قرآن کامل نوشته شده با طلق فشرده(آکرولیک) بر روی تخته چوب فشرده 6 میلیمتری است که توسط زندانیان ندامتگاه مرکزی اصفهان تهیه شده است.

نمایش بزرگترین قرآن طلقی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، بزرگترین قرآن نوشته شده با طلق فشرده(آکرولیک) جهان در بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.
این قرآن که از سوی غرفه سازمان زندان‌ها به نمایش گذاشته شده است، اهدایی مددجویان ندامتگاه‌های مرکزی اصفهان به آستان مقدس امام علی بن موسی الرضا(ع) بوده و قرار است پس از پایان نمایشگاه به موزه آستان قدس رضوی منتقل شود.
بنابراین گزارش، اولین قرآن کامل نوشته شده با طلق فشرده(آکرولیک) بر روی تخته چوب فشرده 6 میلیمتری است که کامل شده آن به شکل کعبه معظمه است. آیاتی که بر روی درب خانه خدا به‌صورت برجسته مشاهده می‌شود، بر روی درب این مصحف نیز به صورت منبت، مشبک و معرق‌کاری نوشته شده است. نمای خارجی این مصحف مانند خانه خدا به‌صورت نمای آجری بوده و پرده نصب شده بر آن نیز مانند پرده کعبه مکرمه است و دو عدد دستگیره و یک عدد قفل نیز بر روی آن نصب شده است.
نمایش بزرگترین قرآن طلقی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن
وزن کامل این مصحف بیش از 1400 کیلوگرم است و در ساخت آن از چوب‌های عناب، توسکا، راش، گردو و روسی استفاده شده است.
از دیگر مشخصات این مصحف شریف نصب 19 گل آبی به نیت 19 حرف بسم‌الله الرحمن الرحیم، نصب 14 گل زرد به نیت 14 معصوم(ع)، نصب 12 گل آبی کم‌رنگ به نیت 12 امام(ع)، نصب 8 گل سبز به نیت امام هشتم(ع) و نصب 30 گل آبی پررنگ با طرح معرق به نیت 30 جزء قرآن کریم بر روی جلد است. تعداد 114 ستاره قرمز رنگ نیز به نیت تعداد سوره‌های قرآن کریم بر روی جلد نصب شده است.
همچنین تعداد 4 گل معرق و مشبک بزرگ به نیت 4 سجده واجب و تعداد 6236 گل با طرح چوب که به صورت «یا حمید» خوانده می‌شود با نیت تعداد آیات قرآن بر روی حاشیه صفحات نصب شده است.
این مصحف شریف دارای 40 برگ بوده که یادآور سن حضرت محمد(ص) در زمان بعثت است.
تاریخ شروع خلق این اثر 20 فروردین سال 1390 و تاریخ خاتمه برشکاری و نصب 30 جزء به صورت کامل نیز 20 فروردین سال 1393 است.
خلق این اثر را ابتدا 14 نفر از زندانیان ندامتگاه مرکزی اصفهان شروع کردند و در ادامه بیش از 40 نفر در این طرح فعالیت داشته‌اند.
بنابه گفته مسئولان سازمان زندان‌ها، هزینه ساخت و نگارش این مصحف شریف توسط زندانیان تهیه شده و  پس از ‌پایان ساخت و نصب آن، ختم قرآن توسط زندانیان صورت گرفته است.
captcha