کد خبر: 3608608
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۲
شمس در نخستین نشست خبری تصریح کرد:

ظرفیت دانشگاه فنی و حرفه‌‌ای در اشتغال کشور مغفول مانده است/ عنایت مقام معظم رهبری

گروه دانشگاه: سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای در نخستین نشست خبری خود عنوان کرد: از ظرفیت بالای این دانشگاه در کشور استفاده بهینه نشده، نه دولت و نه مجموعه‌های دانشگاهی شناختی از این دانشگاه ندارند، تنها مقام معظم رهبری این شناخت را دارند و در سخنانشان نام این دانشگاه را می‌برند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، ناصر شمس، سرپرست جدید دانشگاه فنی و حرفه‌ای در نخستین نشست خبری خود که پیش از ظهر امروز یکشنبه، 21 خردادماه جاری برگزار شد، به تشریح برنامه‌های پیش‌روی این دانشگاه پرداخت و اظهار کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک گنجینه ارزشمند برای کشور است، اکنون نسبت به ظرفیت‌های آن شناخت پیدا کرده‌ایم، حال آنکه تا کنون از این ظرفیت بالا در کشور استفاده بهینه نشده، نه دولت و نه مجموعه‌های دانشگاهی شناختی از این دانشگاه ندارند، اگر این شناخت اتفاق بیفتد، تحول بزرگی در کشور رخ خواهد داد، اما می‌بینیم تنها مقام معظم رهبری این شناخت را دارند و در سخنانشان نام این دانشگاه را می‌برند.
تشریح برنامه معاونت‌های دانشگاه فنی و حرفه‌‌ای/تنها مقام معظم رهبری ظرفیت‌های این دانشگاه را می‌دانند
وی با بیان اینکه این دانشگاه از سال 1390 به زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتقل شده است، ادامه داد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای می‌تواند در اشتغال کشور نقش بزرگی ایفا و مشکل اشتغال جوانان را حل کند. این دانشگاه در تهران 4 مرکز و مجموعا 172 مرکز در کشور دارد.

سرپرست جدید دانشگاه فنی و حرفه‌ای با اشاره به برنامه‌های این دانشگاه در دوره ریاست خود، گفت: در 3 حوزه برنامه‌های خود را آغاز کرده‌ایم، ابتدا؛ تشکیل شورای راهبردی دانشگاه برای تدوین برنامه‌های عملیاتی در سطوح کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت که در این زمینه ابتدا برنامه‌های عملیاتی نوشته می‌شوند  و پس از آن برای آنکه بتوانیم برنامه‌ها را عملیاتی کنیم، به کار گروه‌هایی نیاز داریم، تا پیش از مهر ماه امسال این برنامه‌ها را آغاز خواهیم کرد.

وی در توضیح بحث اشتغال‌زایی این دانشگاه در کشور، افزود: این دانشگاه در اشتغال نقش بسیار اساسی دارد، حال که در سال «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» هستیم، حرکت ما برای محقق کردن شعار سال است. در کشور نزدیک به 2 هزار شغل داریم که این رقم در خارج از کشور به تعداد 15 هزار شغل است. می‌توانیم در طول یک یا دو سال، صدها شغل در کشور ایجاد کنیم.

شمس خاطرنشان کرد: زیرساخت‌های فیزیکی دانشگاه باید بهسازی و نوسازی شوند، خوشبختانه امسال مجلس شورای اسلامی، نگاه خوبی به دانشگاه فنی و حرفه‌ای داشته، در برنامه ششم 5 تا 6 ماده در خصوص دانشگاه فنی حرفه‌ای است و مجلس امسال برای تجهیز و نوسازی کارگاه‌ها و مراکز دانشگاه فنی و حرفه‌ای مبلغ 2 هزار میلیارد ریال در نظر گرفته است.
تشکیل ستاد تولید و اشتغال
وی در ادامه از تشکیل ستاد تولید و اشتغال در این دانشگاه خبر داد و گفت: با تشکیل این ستاد تحولات زیادی در اشتغال ایجاد می‌شود، در این زمینه از افراد زیادی در حوزه‌های مختلف صنعت و مجموعه‌های گوناگون دعوت شده و تا کنون صد طرح پژوهشی به این ستاد ارائه شده که بیشتر این طرح‌ها قابلیت تجاری‌سازی و تولید را دارند.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای تصریح کرد: با برخی از دانشگاه‌های سراسر کشور، تفاهم نامه‌هایی امضا شده و دانشگاه فنی و حرفه‌ای می‌تواند در بحث تجهیزات، بهسازی و بازسازی آن‌ها به دانشگاه‌های دیگر کشور کمک کند و در بحث کارورزی دانشجویان دانشگاه‌های دیگر نیز می‌تواند با آن‌ها همکاری کند.
راه‌اندازی نمایشگاه دائمی عرضه محصولات دانشگاه در داخل و خارج
شمس به نمایشگاهی برای عرضه تولیدات این دانشگاه اشاره کرد و گفت: بسیاری از تولیداتی که توسط این دانشگاه صورت گرفته اغلب مورد توجه قرار نمی‌گیرند و دیده نمی‌شوند، قصد داریم در داخل و خارج کشور، نمایشگاه‌هایی دائمی برای ارائه تولیدات دانشگاه فنی و حرفه‌ای راه‌اندازی کنیم.

وی با تاکید بر حضور خیرین در تولیدات دانشگاه فنی و حرفه‌ای، تصریح کرد: فعال کردن بخش خیرین در بحث تولید یکی از اهداف ماست، خیرین می‌توانند در تولید، تجهیز و بهسازی کارگاه‌ها، به دانشگاه فنی و حرفه‌ای کمک کنند. برای اینکه بیشتر از این ظرفیت استفاده کنیم، از آنها خواسته‌ایم تا خود آن‌ها نیز مشارکت داشته باشند و حتی آن‌ها که خودشان ظرفیت تولید دارند در این بحث ورود پیدا کنند.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای از ایجاد بازارچه‌های فصلی برای عرضه محصولات این دانشگاه خبر داد و گفت: اکنون طراحی وب‌سایت فروش مجازی محصولات دانشگاه فنی و حرفه‌ای را در برنامه داریم تا از این طریق هم بتوانیم محصولات این دانشگاه را به فروش برسانیم و نیز سفارش بگیریم، این وب‌سایت به زودی راه‌اندازی می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین به دنبال تهیه دستورالعملی برای ثبت مالکیت فکری اختراعات دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه‌ای هستیم که این دستورالعمل در زمینه برندسازی این دانشگاه نیز موثر است. در این صورت می‌توانیم از مشارکت دانشجویان در طرح‌ها و نیز در تولیدات استفاده کنیم.

راه‌اندازی 15 مرکز رشد در 15 استان
وی در ادامه به تشریح برنامه‌های 3 حوزه معاونت پژوهشی و فناوری، معاونت آموزشی و معاونت فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه پرداخت و گفت: توسعه بخش پژوهش و فناوری با تاسیس 15 مرکز رشد مهارتی در 15 استان در دستور کار معاونت پژوهشی و فناوری این دانشگاه است. همچنین 13 هسته فنی و حرفه‌ای در استان‌های مختلف راه‌اندازی خواهند شد. تولید کتاب‌های علمی و ترویجی نیز از دیگر بحث‌های مورد توجه این بخش خواهد بود.

شمس افزود: در معاونت آموزشی دانشگاه، توسعه مراکز با رشته‌های جدید در سطح کشور، استانداردسازی صحیح رشته‌ها، تعطیل کردن رشته‌های ناکارآمد، بازمهندسی کادر آموزشی و تدوین سند آموزشی دانشگاه، از جمله برنامه‌های پیش روی این معاونت است. همجنین به دنبال آن هستیم که متناسب با نیاز‌ها، دوره‌ها تعریف شوند.

رئیس جدید دانشگاه فنی و حرفه‌ای با اشاره به برنامه‌های معاونت فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه گفت: راه‌اندازی دفاتر مشاوره دانشجویی در مراکز استانی، تشکیل کانون سلامت و کانون همیاران و دیگر برنامه این معاونت، برگزاری 25 جشنواره قرآن و عترت دانشکاه در تابستان خواهد بود که بسیاری از دانشجویان این دانشگاه به مرحله کشوری این مسابقات راه یافته‌اند.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه نیازهای این دانشگاه جهت ورود به عرصه تولید و اشتغال دانشجویان و فارغ‌التحصیلان چیست، گفت: در این زمینه ستادهایی برای اشتغال و استفاده از ظرفیت‌های فارغ‌التحصیلان فراهم شده، همچنین برگزاری نمایشگاه‌ها و دیگر آنکه پیشنهادهایی که از سوی بخش خصوصی داشته‌ایم می‌تواند برخی از این نیازها را برطرف کند.

شمس ادامه داد: برای توسعه بحث تولید و اشتغال در وهله اول، ظرفیت‌سنجی منابع موجود نیاز است، سپس دریافت سفارش و امضای تفاهم نامه‌هایی با سازمان‌ها و مراکز مختلف است و حتی این مراکز می‌توانند برخی تجهیزات را در اختیار ما قرار دهند و نیز در تامین مواد اولیه، تامین بودجه به ما کمک کنند، در این زمینه با صندوق کارآفرینی امید و صندوق رفاه دانشجویان تفاهم نامه‌هایی امضاء شده که برخی پیش‌نیازها را برطرف کرده است.

فقدان رشته‌های قرآنی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای
وی همچنین در پاسخ به این سوال ایکنا که در این دانشگاه چقدر به تعمیق مفاهیم قرآنی اهتمام می‌شود و آیا دروس خاصی در این زمینه در سرفصل‌های درسی رشته‌های این دانشگاه لحاظ خواهد شد، گفت: کارهای مشترکی در این زمینه با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها داشته‌ایم، اما اگر درس خاصی در این زمینه منظورتان است که این دانشگاه داشته باشد، خیر، تنها دروس عمومی معارف تحت نظارت این نهاد و مصوبات آن که برای همه دانشگاه‌های کشور است، در این دانشگاه نیز وجود دارد. برنامه اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای در این خصوص حمایت از جشنواره دانشجویی قرآن و عترت و مشارکت هرچه بیشتر دانشجویان در این جشنواره است.
captcha